Artig å høre om folk har samme formeninger om dette eller om man får en god spredning (ikke minst tips til nye bøker å lese).

Jeg ser at jeg ofte velger å lese bøker jeg ser andre f.eks her inne på siden leser (de som jeg følger osv). Derfor, alltid kjekt med nye tips.

Tenker ikke nødvendigvis store, tunge, russiske klassikere fra 1800 og sprettkaldt:P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 66 svar.

Jeg har vært sånn "av og på" leser av Min kamp-serien til Knaus. Akkurat nå har jeg startet på Min kamp 5, altså Bergens- fasen i livskampen til herr Knausgård. Jeg synes disse bøkene er gode. Hvorfor? Kanskje hans "litterære" tilnærming til levd liv, observasjonsevnen til alle små og større ting som utgjør de ulike scenarioer.

Ellers må jeg bare STERKT anbefale boka: Den tapte byen Z av David Grann. En fascinerende og spennende historie om hvite oppdageres livsfarlige ekspedisjoner inn i Amazonas jungler. Mye av dette stoffet er basis for et utall av røverromaner og filmer (type Indiana Jones), men i denne boka finner du kilden, opprinnelsen til alle feberhete fantasier om conquistadorer og gull. En drepende farlig og fremmed natur, eventyr og spennende mysterier av eksotisk sort. David Grann presenterer historiske skikkelser og deres eventyrlige ekspedisjoner inn i det ukjente på en slik måte at boka er en "page turner" av første klasse. Ok, det var reklamen- løp og kjøp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lånt de ti første bøkene i Sookie Stackhouse- serien med en venninne, og jeg klarer ikke legge de fra meg! Jeg leser og leser og er helt inni bøkene...det går utover nattesøvn og sosialt liv :P Gruer og gleder meg til å bli ferdig med de, skal begynne på bok nr 9 nå..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser serien, så jeg vet ikke om jeg kan lese bøkene....alltid kjedelig når man nærmer seg slutten på noe moro dessverre...:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De har ikke holdt seg helt tro mot bøkene når de har laget serien merker jeg, selv om i begynnelsen var det ganske mye likt. Jeg liker veldig godt serien, og føler ikke at jeg har "ødelagt" noe fordi jeg leser bøkene, det er (hvertfall for meg) ganske lett å skille de.. Hjelper kanskje at jeg leser bøkene på norsk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe jeg har lest den en gang på norsk og to ganger på engelsk allerede, men må prøve å fokusere på de andre bøkene jeg har :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er hekta på krim om dagen. I dag har jeg begynt på englemakersken:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt hektet på bøker om andre verdenskrig, jeg er stadig på utkikk etter nye bøker og leser alt jeg kommer over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fakta/biografier eller fiksjon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sang om is og ild serien av George R.R. Martin er helt fantastisk! del 1 av bok to kommer ut på norsk den 18 :D!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt av Neil Gaiman slukes helt. Fantastisk god og underholdende forfatter, med en helt egen kontroll over språket. Skriver historier om ordinære mennesker i en verden som stort sett er som vår egen, bare litt mer magisk. Good Omens (samarbeid med Terry Pratchett) er min siste avhengighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har startet på "The revenge of the Witch" av J.Delaney, den første boken i The Wardstone Chronicles. Kanskje litt for ungdommelig:P men lettlest, så jeg får lese den ene så får jeg se om det er noe å fortsette på.

Har en bok av Gaiman liggende..må si jeg likte "Coraline" i filmversjon:) Kanskje det hadde vært noe å startet på.

Jeg har bare vurdert Terry P, men kanskje det også er noe som må tas til vurdering:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke fått tid til å begynne ordentlig på Pratchett selv, så kan ikke si noe der, men Gaiman må du bare åpne! Om du først begynner kommer du til å slukes og svelges hel, han er bare så god. The Graveyard Book er en bok av ham som egentlig er en barnebok, men jeg vil tro at den eneste forskjellen er lengden. Gaiman er en av disse fantastiske forfatterne som skriver barnebøker som egentlig er voksenbøker barn kan forstå seg på. Min favorittbok av ham er Anansi boys, som er så underholdende og koselig at du kommer til å lese den i en eneste lang omgang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du hørt om Patrick Rothfuss og hans Kingkiller Chronicle?!:) To bøker så langt. Venter i spenning på den tredje. Kan anbefales innenfor fantasy genren:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, jeg er inne i en "utdanne meg selv for å slippe å bli Blindern-cocky"-periode (TJO!), SÅ i går leste jeg På Stedet Løp av Hylland Eriksen og Hessen. Den anbefales på det sterkeste. Bøker som endrer noe ved en er alltid verdt det. Ellers anbefaler jeg alltid Foer, fordi han er en ordgud, Valerie Solanas for hennes engasjerende hat, og Suzanne Collins fordi Hunger Games er en mer magisk opplevelse som bok enn film. (as usual)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte å lese "Hunger Games", men nå har jeg sett filmen, så jeg er litt usikker på om jeg skal lese den/de eller ikke....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant spørsmål. Hvorfor leser folk det de leser? Magefølelsen sier meg at de fleste følger flokken og styres av media/ bestselgerlister. Personlig så har jeg en greie med at jeg vil styre unna og heller gå opp egne stier, men... jeg leser jo også Min kamp av Knausgård. Egentlig bunner vel valg av bøker i ens egne interesser/ lyster. For tiden leser jeg "Gentlemen" av Östergren og "Moby Dick" av Melville. På vent har jeg "Åpenbaring" (historisk krim) av C. J. Sansom og "Min kamp 5" av før nevnte og ikke ukjente Knausgård. Ikke så veldig spennende kanskje, men der har du meg ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er fort gjort å falle i den bestselger fella. Jeg har vel gjort det selv ett par ganger. Jeg startet forresten på "Min kamp", men jeg kom bare til s.60 eller noe, så jeg vet ikke om jeg skal fortsette på den. Jeg tror et visst antall slike bøker, som jeg mistenker er skrevet på samme måte/stil, kan bli litt kjedelig i lengden.

Jeg prøver å se litt hva folk leser, henter tips fra venner og søker litt her og der. Noen ganger er man ute etter en spesiell genre også.

Jeg prøver noen ganger å få lest noen bøker jeg "har gått glipp" av, som kanskje tronet listene for en del år tilbake.

Samtidig er det nok en grunn til at mange bøker havner på toppen av listene, samtidig som mange blir populære av at de er skrevet av en bestemt forfatter, men ikke trenger å være gode av den grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå har jeg mest lyst til å lese Kate Mortons' "Tilbake til Riverton" og "Den glemte hagen". Men har nok bøker å velge i enn så lenge, så jeg skal ikke klage :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte en gang på "Den glemte hagen", men det var ikke fengende nok. Men god lesing uansett hva du havner på:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg til du starter på dem.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter i skrivende stund og sikler på noe mer fantasy, har nettopp begynt på bok 4 av The Malloreon av David Eddings. Men jeg er altfor trøtt til å fortsette nå...:P Ooooff! De skal liksom være påske og jeg har ikke det minste lyst til lese krim. Er jeg syk?? Fantasyfeber - hehe

Ingen storslagen forfatter, men jeg ler ofte av vittigheter, konstant action og hvor levende figurene til tider kjennes. Så får jeg heller bære over med et svakt språk.

PS. Ble nødt til å redigere tyrkleifene mine, for jeg orker dem bare ikke når de skjærer grimaser til meg på den måten;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Påske og krim. Du er da ikke syk. Eller har du gulfeber?:P

Skulle likt og lest noe bra fantasy. Har blitt litt lite av det i det siste. Vurderer å lese "Ringenes Herre". Da skal jeg ikke lese prologen. Kom meg bare til s.11 sist.

Tyrkeleif kan forekomme...:P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mye bra fantasy foreslått i en annen tråd. Har skrevet et par innlegg der sjøl. C.S. Lewis - Narnia, Robin Hobbs bøker osv. Bare å hoppe på hva du enn har lyst på det, vettu;D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nevnte i et tidligere innlegg her at jeg har begynt på den første boken i "The Wardstone Chronicles". Young adults. Vi får se. Alder er vel bare tall. Jeg får lete opp noen tråder om fantasy bøker.

Narnia=god gammeldags jul! =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter at jeg helt tilfeldig havnet "her inne" for noen dager siden - har jeg funnet mange bøker jeg "må" lese; "Hakawati", "Balansekunst", "vinter i Madrid", "Idas dans" - bare for å nevne noen...Har fått kjennskap til forfattere jeg aldri har hørt om:)Spennende!Er nettopp ferdig med "Øya" av V. Hislop - som jeg likte godt,selv om slutten var litt "rar"/brå... Er altlesende, så gleder meg til å følge med her inne :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Balansekunst" tror jeg er en av de beste bøkene jeg noensinne har lest. Anbefaler den på det sterkeste!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har i den siste tiden lest alt av Karin Alvtegen. Jeg fikk se at en av de jeg følger ga høye terningkast til hennes bøker. Prøvde meg på en.... da var det gjort. Måtte lese alt hun har gitt ut. Nå tror jeg Lars Kepler bøkene kommer til å fenge meg en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Karin Alvtegen en gjennomgangsfigur i sine bøker eller.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun fikk Glassnøkkelen for Savn i 2001

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei bøkene handler om forskjellige personer. Jeg synes Savn var den beste. Den siste boken hennes en sannsynlig historie er en roman. De andre er psykologiske thrillere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må bare lese ALT av T. Coraghessan BOYLE (eller T. C. BOYLE - som han også går under). En STOR amerikansk forfatter som burde vært mer kjent i Norge. Boyle kommer til å bli en litterær klassiker i fremtiden! Avslutter THE TORTILLA CURTAIN i dag, og den er en absolutt 6'er og favorittbok. Boyle er som vanlig en mester med ord og vendinger. Han viser seg som en utenomvanlig våken og intelligent observatør av klodens mangeartede menneskeskjebner. Hans teft for avanserte former for avsløring av paradoksale samt konfliktfylte situasjoner mennesker imellom (eller mennesket vs naturen) er bare å ta av seg hatten av. THE TORTILLA CURTAIN, som den samfunnskritiske romanen den er, har nok pekere til f. eks. John Steinbecks THE GRAPES OF WRATH - for de som har interesse for den sosialt engasjerte romanen- NB: det går fint an å lese The Tortilla Curtain uten å kjenne til Steinbeck eller samfunnskritiske amerikanske romaner. The Tortilla Curtain skaper seg en vesentlig plass mht tradisjonen som vitner om desillusjoner forbundet med Den Amerikanske Drømmen. Boyle har et vidt forfatterskap bak seg og skriver fremdeles. En av hans mange kvaliteter er intelligent (men uhøytidlig) humor - noe som viser seg i flere av romanene: f. eks. i Budding Prospects (- les og le!). Jeg kan bare krysse fingrene for at flere opplever denne fantastiske forfatteren! Hadde jeg kunnet skrive og forfatte som T. C. Boyle i The Tortilla Curtain, så kunne jeg gått i graven i fred!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser gjerne ulike genre litt periodevis. Som Tilla har også jeg vært i en "feelgood periode", ispedd litt "alternativt" fra den nord-norsk kulturen. Men jeg begynner nå å tenke mer i retning krim igjen. Jeg ender ofte opp med å lese mye av forfattere jeg kjenner fra før og liker, og ønsker nok også å "utvide" reportoaret litt. Derfor ble jeg så glad da jeg fant denne nettsiden. Det er masse inspirasjon å hente her. Jeg tror neste forfatter blir Gert Nygårdshaug, som jeg ennå ikke har lest noe av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte "Mengele Zoo" veldig, veldig godt. En bok som også passer i dag selv om den er skrevet for over 20 år siden. Mener å huske at den kom ut på slutten av 80-tallet. Men likevel...anbefaler deg å lese den. Jeg har hørt at de andre ikke er like godt, men jeg skal prøve en til etterhvert :) God lesing!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Mengele Zoo stående i bokhyllen,og hørt mye bra om den. Men det ble så mange andre bøker jeg også ville lese, så den får vente litt ennå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg vært i en "feelgood periode", med bøker om India- Indias datter, en nydelig sår bok,Skrevet av Shilpi Somaya Gowda, Snøbarnet av Fowyn Ivey, Etterpå av G.G.Musso, og har nå beveget meg over i en ny periode med krim, skrekk og gru. Har lest ferdig den siste av Johan Theorin; Sankta Psyko og lurer litt på hva jeg nå skal velge.Egentlig venter jeg vel bare på at Camilla Lackbergs siste bok skal ligge i postkassen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ennå ikke lest noe av Camilla L. Er det å anbefale? Eller er det litt oppskrytt? Jeg synes svenskene er gode på krim!:=)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg pleier å ha slike 'kick' der jeg bare MÅ lese alt fra en forfatter el. Men det siste året har det vært helt stikk motsatt. Jeg går fra det ene ytterpunktet til det andre og varierer veldig på hva jeg leser. Har jeg f.eks lest en "chick lit" så må jeg lese en krim etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Stefan Zweigmodus. Har lest en annen bok mellom slagene. Men nå er det kun 2 bøker som gjelder, nemlig "Sjakknovelle" og "Evige øyeblikk". Etter å ha lest "De utålmodige av hjertet" og "I følelsenes vold" er jeg solgt. En forfatter som evner det jeg elsker med bøker, nemlig å la meg bli grepet til de grader. Også språket da.....rett og slett fantastisk, eller som Rose Marie så riktig fikk sagt det, "til å få åndenød av". Nemlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hm - merker at jeg har liten kunnskap når det kommer til andre forfattere enn de jeg har lest flere bøker av. Hva slags genre er dette?

Og ja, om man blir dratt inn i boka og grepet av det skrevne, er det jo ikke noe bedre. Når ens egen lille film i huet begynner å snurre....det slår det meste :) OG ikke minst, det sier jo også noe om at det er en bra bok og det liker vi!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du spør om hvilken sjanger Zweig representerer. Vet nesten ikke om jeg våger meg på noen karakteristikk her. Zweig er en skjønnlitterær forfatter som er opptatt av relasjoner mellom mennesker, hva slags ansvar vi har overfor våre medmennesker og mye handler om ærlighet, stolthet, ydmykhet og feighet. Han var glødende opptatt av og var en talsmann for toleranse og fred. Han har utgitt flere skuespill, noveller, en mangfoldighet av artikler og en rekke biografier. Han var opptatt å forstå alt rundt seg og videre gjennom sitt skriftlige materiale gjøre det forståtte forståelig for andre. Han blir beskrevet som en følsom kunstner med en sjelden intelligens og med stor psykologisk innlevelsesevne. Og det er nettopp det som preger hans romaner. Du forstår ganske fort når du begynner på en av hans bøker at nå sitter du med noe sjeldent og verdifullt, et litterært verk. Det er ikke først og fremst handlingen i boken, den historien som fortelles , som er så enestående. Men det er språket og " den psykologiske håndteringen" av stoffet som fasinerer og engasjerer. Du rives med og klarer nesten ikke å løsrive deg. Du må nok på biblioteket for å finne bøker av Zweig på norsk. Jeg anbefaler deg å begynne med "De utålmodige av hjertet". Lykke til, Elisabeth

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg får se hva jeg finner på. Takk for tips!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig! Jeg er også i Stephan Zweig-modus for tiden, og holder på med "Verden av i går". Det går riktignok litt sakte fordi jeg har så mye annet jeg MÅ lese først. Bl.a. må jeg få lest Karen Blixens selvbiografi "Mitt Afrika" til neste ukes lesesirkel. Jeg må få lest "For Leas skyld" av Marianne Terjesen før et forfattertreff med henne på Jødisk Museum i Oslo 18. mars og jeg må få lest bl.a. "Istanbul" av Orhan Pamuk før jeg selv reiser til den byen i påsken. Dessuten er Linn Ullmanns "Det dyrebare" neste bok i en nett-boksirkel jeg er med i. Midt oppi alt dette holder jeg på med et kurs på BI, og MÅ få lest pensumet før jeg skal begynne på en prosjektoppgave. Samtidig avledes jeg og avledes jeg og avledes jeg ... Jeg forsøker å holde meg til prinsippet sist inn først ut, men det blir litt for mye sist inn, først ut ... Og jeg er spent på hvordan det går etter at jeg har hentet Mammut-bøkene jeg har bestilt ... Og da har jeg heller ikke nevnt alle filmene jeg MÅ se parallelt ... (og som jeg fortløpende omtaler på bloggen min ) Hjelp! Døgnet strekker ikke til! ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette fikk meg til å tenke på "åndenød" som nevnt over, men denne gang i forbindelse med noe som kan minne om heseblesende lesning. Jeg stiller meg i rekken av andre kommentarer gitt under. Spent på BI prosjektet ditt og hvilket tema du fordyper deg i. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen og gjøre de riktige prioriteringene. Det blir som en slags skadeprioriteting, må satse på det som har " livets rett" og la resten fare. Lykke til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tar et kurs i effektiv selvledelse (!!!!!)og utvikling av medarbeidere. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar et kurs i effektiv selvledelse
trenger du virkelig det, Rose-Marie! (sukk, sukk)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende. Jeg har også tatt et par kurs på BI, i ledelse og samarbeid - samt Prosjektadministrasjon/ledelse. Hadde vært gøy å sette seg på skolebenken igjen. Men nå er det andre prioriteringer. Alt til sin tid, og så bør det jo helst ha en nytteverdi. Høres morsomt ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og morsomt er det! Blir mye selvrefleksjon på handlingsmønstre og adferd, hva man kan endre og hvordan. Og forhåpentligvis ender jeg ut i den andre enden som mer effektiv enn jeg er i dag. ;-)Ikke nødvendigvis slik at resultatet blir enda flere leste bøker, men jeg har garantert noe å hente på andre områder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg bøyer meg i støvet!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres veldig heseblesende ut. OBS "forsiktig i løypa" ellers kan du få lesevegring med dette maratonløpet. Kanskje du er en av de få som får tid til det meste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neida, jeg får ikke tid til det meste, men det hjelper å ha kuttet ut å se på TV! ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

JA det tar tid. Selv er jeg uten for tiden. Savner bare nyhetene selv om de ikke akkurat er så oppløftende. Jeg leser i mitt eget tempo som er noe ujevn. Vil anbefale deg biografien om Ragna Nielsen - her får man med seg tiden forut for vår stemmerett bl.a. Her blir kvinnene av tiden belyst og er av interesse. Vi kvinner fikk delvis stemmerett i 1901 til kommunevalget. Og til stortingsvalget i 1907. Dette har gått meg hus forbi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hoi- det tror jeg ikke er min stil. Jeg liker i utgangspunktet ikke biografier, tror ikke jeg har lest en eneste i hele mitt liv. Men hver sin smak, flott at du likte den og det er et viktig tema som blir belyst. Men...ja...kanskje ikke helt min kopp te :) Men takk allikavel!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er en travel dame du Rose-Marie :) Gled deg til Pamuk's "Istanbul" det var en bok som falt i smak hos meg, og Istanbul er en farverik og herlig by.

For tiden leser jeg "Veveren fra Raveloe" av George Eliot, det blir min første bok av henne, spennende. Nå har jeg bestemt meg for å begynne på Naguib Mahfous Kairo-triologi, den ligger nå framme, så nå er jeg klar.
I dag begynner jeg på "Martin Chuzzlewit" av Charles Dickens.
Da har jeg nok lesestoff for en stund, men vil nok fylle på etterhvert, finne andre som jeg begynner på.
Jeg er og har vært i gamlebøkermodus en lang stund nå og det fortsetter. Det er så veldig mange gode bøker fra både inn og utland som jeg ikke har fått lest, hm. Hjelp hvor fort tiden går når en leser, og jeg som de fleste mangler tid

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gud hjelpe deg, det høres voldsomt ut, jeg mister pusten før jeg har lest ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er det faglitteratur på programmet, og knapt tid til annet.
Etter å ha kunnet boltre meg fritt i skjønnlitteraturens verden i en lang periode, kreves det viljestyrke å holde seg til pliktens vei.

"Pliktens gleder" (et uttrykk vi har debattert i forbindelse med Tysktime av Siegfrid Lenz) - hvor er du!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke for å være vanskelig, men du skulle nok postet dette under "Om litt av hvert". Nå er det havnet under den tråden der ting som gjelder selve forumet skal postes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel, det gjorde jeg ikke. Ikke for å være vanskelig at jeg postet det der jeg gjorde. Er ikke den som er mest aktiv på forumet her, så det forklarer nok den biten.

Det får så være. God søndag til deg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det du skriver er jo riktig, og det er vel heller ikke første gang en diskusjon er "på avveie". Finnes det noen måte å flytte hele diskusjonen på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha kost meg glugg i hjel med "Edderkoppen" av Emberland & Roughtvedt i fjor, tror jeg at jeg må lese deres nye "Stomlaget" uten å ha tid til å vente at den dukker opp på biblioteket. Jeg må nok pent forlate mine prinsipper og gå og handle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må bare lese Ken Follett for tiden..må bare lese<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg står pensum og Bacheloroppgave-litteratur øverst på min "må bare lese"-liste. Men av slik litteratur jeg leser kun for kos merker jeg at jeg er inne i en arabisk preget periode. Tusen og en natt lignede greier. For en liten stund siden var jeg på teater og så "Abrahams barn", etter det fikk jeg veldig lyst til å lære mer, lese flere historier, både fakta og fiksjon. Jeg er klar over at dette er et litt stort prosjekt, men spennende det er det. Nå leser jeg "Hakawati- historiefortelleren", den har potensialet til å bli en favoritt. Gjennom et fag jeg har på høyskolen har jeg også fått opp øynene for afrikansk litteratur, der vil jeg gjerne lese meg opp litt. Mitt problem er at jeg til stadighet finner ting jeg vil lese meg opp på. De siste årene har det vært mye fortelertradisjoner, kultur i forskjellige deler av verden, historie, spesielt religionshistorie..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende. Har stort sett bare lest amerikansk og europeisk litteratur selv, så det er alltid moro å teste ut ukjent farvann:) Jeg skal se om jeg får lest den du leser nå også, den hørtes i alle fall ut som en bra bok. Ser også at den har gjort det "bra" på listen også...spennennde

Lykke til med oppgave og pensum:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha :) Spennende med ting man ikke har lest så mye om, man lærer iallefall mye. Ja, "Hakawati - historiefortelleren" har blitt en bestselger. Jeg syns det er en slik bok det ikke gjør noe at man legger fra seg litt, også kan man komme tilbake igjen etter en liten pause. Lykke til med lesinga, og oppdagingen av ny litteratur :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk takk. Bøker jeg legger fra meg leser jeg ikke ut. Jeg har startet på et utall av bøker som bare blir liggende og som jeg neppe kommer til å lese i mer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas