En til tider nervepirrende og grusomt spennende bok. Her er det høyt spill i oljebransjen; norske oljeinstallasjoner er i faresonen. Nådeløse handlinger fra skruppelløse menn fører til frykt og død.
Hvem står bak? Amerikansk eller Russisk mafia, utenlandske terrorister, islamister, forhenværende norsk FSK-er (Forsvarets spesialkommando)?

Men jeg mener at det mest interessante med boka er hovedpersonen Javar Jafri, som av og til vakler i tomrommet mellom to svært forskjellige kulturer. På den ene siden den pakistanske samholdskulturen, der fellesskapet og familien og slektskap betyr mye mer enn enkeltpersoner, på den andre siden den norske. Javar lever et norsk liv med norsk samboer, men føler presset fra kulturen han kommer fra.
Og når samboerskapet knaker i sømmene og mora hans dør, får Javar dårlig samvittighet, fordi hun aldri fikk oppleve at han ble gift og kunne gi henne barnebarn. Så da tar han initiativet til å be faren skaffe seg en passende brud som kan importeres til Norge fra Pakistan...

Boka er godt skrevet, og spenningen og drivet holder seg bra. Da jeg først kom i gang med å lese, ble det til tider vanskelig å legge fra seg boka.
Jeg har ikke sett Taxi-tv-serien, der Javar var hovedperson. Så jeg visste ingenting om ham fra før. Men boka kan godt leses uavhengig av at man har sett Taxi-serien. Nå føler jeg imidlertid at jeg bør skaffe meg de dvd-ene, for temaet om kulturforskjellene interesserer meg, og Javar Jafri alias Adil Khan er unektelig en flott figur...
Kanskje blir dette en ny film om Javar Jafri?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for omtalen av boka. Denne fikk jeg veldig lyst til å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med deg, Norah. Jeg synes det er tydelig at det er en regissør som har skrevet - jeg formelig ser hele filmen utspille seg.

I motsetning til deg har jeg sett hele TV-serien OG kjøpt DVDen, så for meg er dette bokstavelig talt fortsettelsen på filmen, selv om boka står fint på egne bein. Jeg ser helt klart for meg hovedrolleinnehaverne i de ulike figurene her, og det er jo ikke dumt med Adil Khan på netthinnen.

TV-serien ligger ikke lenger ute på NRK, men traileren finner du her: http://www.youtube.com/watch?v=mLAgZdcRVFs

Jeg håper det blir film av boka, ja. Dessuten håper jeg på flere bøker om Javar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det håper virkelig jeg også! Syns det kan ligge godt an til flere bøker om Javar etter denne.

Takk for linken til traileren. :)
Jeg skal definitivt skaffe meg Taxi-dvd-en.

Nokså nylig ga jeg bort i gave dvd-en med "Den siste revejakta" og "Izzat", som Ulrik Imtiaz Rolfsen har regissert. Vi får nok se mer til både filmer og bøker fra ham, vil jeg tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rolfsen namedropper også Den siste revejakta i boka Gass. Har dog glemt i hvilken sammenheng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg virkelig til å lese denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundKjell PAnn ChristinHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helseth