De fleste hørespill er dramatiseringer av bøker, men dette er så vidt jeg vet skrevet direkte som hørespill. Produksjonsmessig er mye gjenkjennelig fra andre nyere krimproduksjoner fra radioteateret, men det er vel naturlig og ikke nødvendigvis noe minus.

Hørespill krever en fortellerstemme. Det kan være en ekstern forteller – som i Dickie Dick Dickens og Knut Kribb, det kan være en bikarakter som er jeg-person – som i Sherlock Holmes, eller det kan være hovedpersonen som er jeg-stemmen og fortelleren – slik det er i f.eks Varg Veum. I Lucifers by brukes sistnevnte teknikk.

Handlingen er lagt til Norge, men langt fra det landet vi kjenner i dag. Her har vi president, og regimet ligner mest på land vi ikke liker å sammenligne oss med.

Jeg syns dette er et vellykket hørespill. Det er ikke èn enkelt avsløring, men flere bølger, og slutten var i alle fall ikke jeg i stand til å forutse. Potent spenning gjennom snaue 1 t og 20 min.Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarte