• en hel del. Med 3-4 dager på hytta, kun med bikkja til selskap, går både sidene og titlene unna. De slanke krimbøkene "Skyggen av Annabell Lee" og "Den tålmodige tinnsoldat" er/vil bli unnagjort i sin helhet - i likhet med "De knyttede never" i tegneserieversjon. De mer dokumentariske "Evas sju døtre", samt boka om Øvre Richter Frich blir også bladd i.

Med fire timer i bil hver veg blir det også tid til å høre litt av hvert. Hørespillene "Lucifers by" og "Egil Skallagrimssons saga" går unna. Litt mer dokumentarisk her også: "Kina" av Torbjørn Færevik og Finn Skårderuds "Uro" utgjør de akademiske innslagene.

Hva står på din meny?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 49 svar.

I går kveld leste jeg de siste 200 sidene av Oliver Twist, og i dag har jeg tenkt å begynne på A Study in Scarlet av Arthur Conan Doyle. Jeg har lenge gledet meg til å lese om Sherlock Holmes, så dette blir spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, da bør du ha en god leseopplevelse foran deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lest så mye, men har iallefall kommet så godt i gang med Før jeg sovner av SJ Watson at jeg gleder meg til fortsettelsen, og håper jeg får lesetid de neste dagene. Og så ligger Journal 64 av Adler-Olsen klar. Blir så bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest en haug med aviser, Daniel Glattauer sin "Den syvende bølgen" og pensum ("Kön och känsla" av Maria Bäckman) I tillegg har jeg selvfølgelig lest en haug med blogger, twittermeldinger osv. Forhåpentligvis skal jeg lese ferdig pensumboken iløpet av kvelden og få begynt på Gertrude Stein sin "Ida".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med den tredje boken (Lenker) i serien om Julie av Anne Karin Elstad. Skal starte på "Fri":) Flotte realistiske historiske romaner:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hovedsaklig Morshjerte nr. 10 Avsløring av Anne Lise Boge:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No leser eg Olav Audunsson i Hestviken av Sigrid Undset på nytt. Ca 15-16 år sidan sist. Romanen er SÅ sterk, sjølv om den også er trist og tung. Ingen har så gode skildringangar som Undset av middelalderen (av det eg har lest hittil altså). Bygningane, interiøret, klærne,talemåten m.m. Det vil sei kan aldri vite om det er heilt riktig, men eg antek at Undset hadde så gode kunnskapar at det er bortimot rett/realistisk. Kosar meg masse,men trur at mange er ueinig med meg her, fordi Undset av mange blir rekna som litt for tung og traurig. Det har eg full respekt for..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sigrid Undset liker jeg veldig godt, og Olav Audunsson har jeg også lest flere ganger. Jeg har lest et sted at Undset var veldig nøye med at det hun skrev skulle være så identisk som mulig. Hun må ha vært et spennende menneske; framsynt og konservativ på en og samme tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg likte Olav Audunssøn-bøkene betre enn dei meir kjende Kristin Lavransdatter-bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Motsetninger har hun iallefall hatt i forhold til det skrevne ord og levevis. Det gjør henne til interessant menneske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

..Childrens book av A.S Byatt. En skikkelig magisk overskuddsroman:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har eg stått med i hendene fleire gonger, klar til å kjøpa, men eg feigar alltid ut. Det trass i at eg likte godt den einaste andre av Byatt sine bøker eg har lese, The Biographer's Tale. Har du lese den? Korleis er The Children's Book i forhold?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Startet med Englenes sorg (masse snø) av Jón Kalman Stefánsson, men avbrøt den til fordel av Undergang av C.J. Sansom. Dette er en historisk roman fra Henrik VIII's tid i 1545. Tiden er når franskmennene er ventet å ankomme og hele den engelske flåte samler seg. Alle menn er innrullet i militær tjeneste, fortrinnsvis ikke gifte menn. Dette er smigerens tid og hva som kan hende dersom man ikke er ydmyk nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Erindringer av en av mine favorittforfattere,Torgny Lindgren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarte "endelig" å avslutte "Den usynlige broen" av Julia Orringer i går, nå blir det å lese litt fag; "Konflikt, mekling og rettsmekling". Ikke så tørt som det høres ut som:-)

Av ulike årsaker så har det blitt veldig lite lesing på meg hittil i år, men håper å komme sterkere tilbake etterhvert! Savner kombinasjonen godstol og godbok, tror jeg må ta meg en hyttetur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyttetur anbefales på det sterkeste, når det ligger til rette for det.

Du skriver ofte at du leser faglitteratur. Hva er faget ditt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg driver med megling, samt kursinstruktør med hovedvekt på temaet konflikthåndtering. Og det er så mye spennende faglitteratur "der ute" at jeg aldri går tom. I tillegg så er jeg interessert i kognitiv terapi og det som dreier seg om "hjelp til selvhjelp". Det siste er det jeg tror er den beste måten å hjelpe andre på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ut som en spennende - men krevende - hverdag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist, koser meg skikkelig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Atlas Shrugged av Ayn Rand. Dessuten siste bok i Milennium triologien. Akkurat ferdiglest Open, autobiografi til André Agassi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg er snart ferdig med Fugl Føniks av Suzanne Collins, så må jeg lese ferdig I morgen, da krigen kom. Etter det bør jeg egentlig lese Mirakel, en ungdomsbok som er en del av et leseprosjekt på skolen. vi får se om jeg gidder å lese ut den, har ikke hørt så mye bra om den... ellers har jeg også med The Help på hytta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er straks ferdig med "Å leve en drøm" av Barack Obama, og går rett over på "Det synger i gresset" av Doris Lessing... Så får jeg se om jeg rekker noe mer før helgen er over?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp begynt på Krystallslottet av Jeanette Walls. Satsar på å komme godt ut i denne i løpet av helga.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enjoy! Jeg hadde stor glede av den boken!

Selv har jeg lest "Turisten" av Erik Bakken Olafsen denne helgen - likte den godt. Er i gang med Stig Sæterbakkens "Besøket" og skal avslutte "Hegrenes dal". Neste på lista er å avslutte "Det dyrebare", og starte på en ny bok, "Mississippi". Rekker nok ikke alt denne helgen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde av Leif GW Persson. Er i skrivande stund omlag halvveges i denne altfor lange og omstendelege boka.

Som alltid har eg ei lydbok på mp3-spelaren min også, slik at eg kan lesa medan eg gjer noko anna, - no lyttar eg til den siste boka til Jørgen Brekke, Drømmeløs

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les Verden i ubalanse av Amin Maalouf. - Viktig bok!!
Elles lyttar eg til LIttle Women av Louisa May Alcott. (Lasta ned frå I-tunes. Uavkorta versjon).

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

En langhelg på stranden og lesing går hånd i hånd, men dessverre blir nok mye pensumlesning. En av bøkene er skjønnlitterær, El beso de la mujer araña (Kiss of the spider woman) av Manuel Puig, håper på å komme godt i gang med den. Å lese på spansk går nok litt saktere enn norsk eller engelsk, men det gir en fantastisk mestringsfølelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har for tiden fler bøker jeg holder på med, noe som er litt uvanlig, men kommer sikkert til å fortsette på den jeg begynte sist på.

"Krokodillens gule øye" av Katherine Pancol. Har ikke lest nok til å få det helt store inntrykket enne, men den virker grei. Burde egentlig strikke, men får nå se om det blir maskene eller "arkene" som får den største oppmerksomheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Krokodillen" tar seg opp etterhvert - det tar litt tid å få taket på persongalleriet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den tar seg veldig opp. så pass at jeg ikke kom meg av T-banen på riktig stasjon i dag. Lettlest også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk:) Litt godt å høre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal begynne på Viskleken av Arne Dahl. Har gått lenge og ventet på at denne skulle komme i pocket, og i dag kom den med posten. Gleder meg virkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Verden av i går" av Stefan Zweig. Det er en bok som krever å bli lest langsomt, så jeg tror ikke jeg skal ha så mange parallelle bokløp som jeg pleier mens jeg leser den. Men jeg "må" også ha en lydbok gående (for å "multitaske" mens jeg gjør andre ting), og jeg begynte på "Alarm - Tanker om en kultur i krise" av Hanne Nabintu Herland tidligere i dag. Dette er en bok jeg har hatt litt fordommer mot, men som jeg tok med meg hjem etter siste bibliotekbesøk. Tenkte at jeg måtte gi henne en sjanse. Og så er den faktisk så tankevekkende, så velfundert, så egnet for egen refleksjon ... For øvrig leser jeg også pensum for tiden. Tar en kurs på BI og har planer om å komme gjennom boka "Selvledelse - menneskelig kapital i det nye arbeidslivet" av Thomas Hylland Eriksen, Thomas Gad m.fl.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hanne Nabintu Herland er ei dame jeg ikke har tatt helt alvorlig. Så leste jeg Hallgeir Opedals intervju med henne i Magasinet (Dagbladet) i går, og ble positivt overrasket. Dama har visst litt mer å fare med enn det jeg trodde. Det var en del til ettertanke der, ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt samme innstilling til henne tidligere. Jeg er halvveis i boka, og så langt finner jeg den interessant, selv om jeg ikke er enig i alt hun skriver. Bl.a. trekker hun inn norsk politikk på en måte som jeg noen ganger steiler av. Men hun er frisk og har sine meningers mot! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nå satt boken på ønskelisten min. Det er godt når slike bøker blir hentet frem i lystet. Har aldri hørt om henne før, men det virker som om hun setter oppmerksomheten på viktige samfunnsmessige spørsmål. Det er det som er fantastisk her på Bokelskere at man får tips om bøker ved å følge diverse tråder aktivt eller passivt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det er sikkert fremdeles nok å steile av, vil jeg tro! Men det er av og til greit med noen som stiller litt annerledes spørsmål og setter i gang tankeprosesser hos en selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene om Elling. Egentlig bare fordi jeg følte at jeg "måtte", men den første boka likte jeg så godt at nå må jeg sitte på hendene for ikke å sluke de tre neste med en gang.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hos meg står Englenes sorg av Jón Kalman Stefánsson, 2011. Dette er en frittstående fortsettelse av Himmelrike og helvete (denne hadde ikke biblioteket).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..leser jeg, Vampirater 2&3 og Chris Tvedts; Av jord er du kommet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsetter med Erobreren av Jan Kjærstad, bok nr 2 i trilogien om Jonas Wergeland, NRK viser første episode av tv- serien basert på bøkene søndag så jeg skal få med meg den og. Leser også The righteous av Michael Wallace, en krimthriller der handlingen er lagt til et mormonersamfunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om ikke så lenge er jeg ferdig med biografien om "En keisers tragedie", det er om Maximilian av Mexico som ble utropt til keiser på 1860 tallet.
Så ligger "Breve fra min mølle" av Alphonse Daudet ved siden av meg og det gjør også Nikolaj Leskov's bok "Den fortryllende vandringsmann".
Da har jeg mer enn nok i helga :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her står Doppler (Loe) på menyen. Har nettopp avsluttet Fvonk og føler behov for litt mer Loe :-) Ellers så har jeg Chess (S. Zweig), novellesamlingen Will you please be quiet, please (R. Carver) og noe Murakami på lur. Om jeg skulle få akutt behov for litterær spenning, så har jeg Ordinary Thunderstorms av W. Boyd.

Riktig god lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det der virkar som ei perfekt helg! (Sjølv om dei fleste bøkene på lista di er ukjende for meg) Eg satsar på å avslutte Anna Karenina ...og kva det så blir til har eg ikkje bestemt meg for, men eg har mange å velje i :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fortvil ikke, de er ukjente for de aller fleste andre også - jeg følger ikke alltid "den brede sti".

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ønsker deg en flott lesehelg på hytta, Oddmund. Du må ikke lese deg helt bort da slik at bikkja ikke får noe trim.

Jeg skal avslutte " Bare en datter" av Chi An og påbegynne 'Sjakknovelle" av Stefan Zweig. Mye å glede seg over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En betimelig påminnelse, men ingen fare. Vi er så mye ute på ski at det er bare så vidt vi orker å kreke oss inn døra igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud Husevåg