Jeg elsket Bienes hemmelige liv, språket, enkelheten, optimismen, varmen, settingen, karakterene - alt. Kan noen anbefale lignende bøker? Gjerne om oppvekst og med handlingen satt til sørstatene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 27 svar.

Enig med de som nevnte Stekte grønne tomater. Fantastisk bok. Vil også nevne The Color Purple (Fargen bortenfor på norsk) av Alice Walker. Den er ganske trist, da. Men med gode, varme og flotte karakterer, og om oppvekst i sørstatene fra tidlig til midten av 1900-tallet. Boka fikk pulitzerprisen, og Steven Spielberg regisserte også en fantastisk filmversjon av den, med bl.a. Whoopie Goldberg og Oprah Winfrey i viktige roller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, det hørtes spennende ut! Søkte på den på Wikipedia og fant

"The novel has been the frequent target of censors and appears on the American Library Association list of the 100 Most Frequently Challenged Books of 2000-2009 at number seventeen because of the sometimes explicit content, particularly in terms of violence."

Pleier ikke å takle så altfor mye vold, men synes boka virker så lovende at jeg må gi den en sjans:) Tusen takk for anbefaling, nå har jeg nok bøker på vent til å klare meg en stund:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huh, det var nytt for meg. Vel er boka trist og litt fæl, men jeg har aldri tenkt på den som så fryktelig voldelig. Eller, det vil si, jeg kan ikke skjønne hva som er så voldelig med den. Den refererer (i starten mest) noe til incest, og boka tar også for seg problematikken rundt konemishanling. Trist ja, men jeg synes ikke det er noen drøye referanser her. Men tematikken er jo om å finne verdighet i et miljø som er ekstremt undertrykkende og kuende. Hovedpersonen sliter med å finne en plass i verden og selvstendighet, først grunnet en grusom far og deretter en idiot av en mann. Jeg tror altså ikke du skal bekymre deg for mye når det gjelder voldsbeskrivelser, så lenge du aksepterer at dette ikke er feel-good. Når det er sagt, er det også mye håp i boka, med flere flotte, positive karakterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok det var jo fint. Ofte man blåser opp ting litt unødvendig mye.. Jeg leser ikke mye feel-good bøker (hopper hvertfall alltid over den seksjonen på biblioteket), men jeg blir utrolig lett påvirket av hva jeg leser og føler alt veldig intenst. Så det er ofte jeg rett og slett blir nødt til å legge fra meg bøker jeg egentlig gjerne vil lese fordi jeg blir så altfor påvirket av vonde eller triste beskrivelser.. Men man vet aldri før man prøver!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barnepiken handler om de mørkes arbeidsforhold og liv. Boka handler om tre personer; Aibeleen og Minny - begge mørkhudete-, og Skeeter som er hvit. Skeeter legger merke til hvor urettferdig de mørke blir behandelt prøver å gjøre noe med det. Hvis du likte Bienes hemmelige liv vil du forelske deg i denne! Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den anbefalte Strindin også, høres ut som en veldig bra bok! Hadde tenkt å låne filmen, men nå tenker jeg å vente til jeg har fått lest boka:) Takk for anbefaling:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du bør nok lese boka før du ser filmen, hvis ikke kan filmen skape alle bildene i hodet ditt, og det ødelegger jo litt av lesegleden:). Jeg leste boka først, også så jeg filmen, og det funka bra! Syns ikke filmen ødela! Haha, det rimte visst...
:O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja alltid mye bedre å lese boka først! Men ofte jeg får vite om en bok ved å se filmatiseringen først. Jeg så dessverre Bienes Hemmelige liv før jeg leste den og tror det ødela litt. Elsket boka, men den kunne nok vært hakket bedre hvis jeg ikke hadde mange av scenene i hodet fra før:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig i at Barnepiken var veldig bra, og den fikk meg til å tenke på "Drep ikke en sangfugl", - en utrolig bra sørstatsroman. Skeeter i "Barnepiken" minnet meg litt om jentungen som var jeg-personen i den, - også hun en hvit pike som ikke var helt A4 og begynte å tenke selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var gøy å høre, "Drep ikke en sangfugl" er en av yndlingsbøkene mine. Lover godt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan anbefale to selvbiografiske (oppvekst)romaner: Krystallslottet av Jeannette Walls og Alle tings bedrøvelighet av Dimitri Verhulst. Ingen av dem er fra sørstatene, men de er veldig bra likevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, takk:) Tok en titt på begge og synes Krystallslottet virket veldig bra, tror det kan bli god lesning for meg:) Er ikke så sikker på Alle tings bedrøvelighet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ya-ya jentenes hemmelige nedtegnelser" av Rebecca Wells. Her er det oppvekst, venninneforhold, mor-datterforhold, fortids- og notidshistorier. Går føre seg i Sørstatane. Den er og filmatisert, men boka er ti gangar betre! "Reisen hjem" av Lori Lansens kan vel og passe kriteria dine? Forøvrig einig med Fru Gran om "stekte, grønne tomater". Eg likar både boka og filmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg har sett litt av filmversjonen av "Ya-ya jentenes hemmelige nedtegnelser". Er ikke Sandra Bullock med i den? Visste ikke at det var en bok, men den høres lovende ut. "Reisen hjem" har jeg ikke hørt om men gleder meg til å se om jeg liker den. Tusen takk!:)

*sjekket ut Rebecca Wells nå, og ser at hun har skrevet flere sørstatsbøker. Supert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jau, eg trur kanskje Sandra Bullock var med i den... Filmen er ikkje meir enn middels, men boka likar eg godt. Har lese den fleire gangar. Kanskje eg skulle ha sjekka ut dei andre bøkene hennar og?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, da høres den lovende ut:) Alltid verdt å sjekke ut flere av bøkene til en forfatter som har skrevet en bok man tar seg tid til å lese flere ganger..!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som muligens har samme stemning kan være "Stekte grønne tomater på Whistle Stop Cafe" av av Fannie Flagg. Så vidt jeg husker foregår handlingen i sørstatene også.

En annen bok som også har noe av det samme i seg er "Resept på et lykkelig liv" av Kaye Gibbons.

Du finner også oppvekstskildring fra sørstatene i boka "Lausunge" av Dorothy Allison. Kanskje ikke samme optimisme i den, men vel verdt å lese!

God bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, alle de bøkene skal definitivt sjekkes ut!:) "Stekte grønne tomater på Whistle Stop Cafe" har jeg hørt om og vet at den foregår i sørstatene. Gleder meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fredagsstrikkeklubben, husker ikke forfatter. Veldig fin bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er IKKE enig i at Fredagsstrikkeklubben likner Bienes hemmelige liv. For det første handler den ikke om oppvekst og dernest er handlingen lagt til en storby (New York) og temaet er ensomhet og sjukdom såvidt jeg husker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, den er ikke fra Sørstatene, men i mine øyne handler den om å bli kjent med seg selv, om å skape vennskap både nye og gamle. Om det å være sterk, men samtidig kunne spørre om hjelp hvis en trenger det. Jeg kjenner varmen når jeg leser boka.

Og er det ikke fint at vi har så ulike oppfatninger av samme bok?

God lesing uansett, Maybelle :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Høres ut som følelsen er den samme, men ikke settingen? Vet ikke helt om det er en bok for meg, er ikke så glad i "storbylesing" :-p Men tusen takk for anbefalelsen, mulig jeg gir den en sjans om jeg slipper opp for ting å lese:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barnepiken. Forfatteren av Bienes hl har vel også skrevet Havfruestolen tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest "Bienes hemmelige liv" hadde jeg store forventninger til "Havfruestolen". Jeg vil verken kalle den en skuffelse eller en nedtur, men den representerte en helt annen leseopplevelse. Selv om det er samme forfatter engasjerte den meg ikke på samme måte. Men leseverdig......ja, bevares.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er helt enig med deg i det. Hadde akkurt samme opplevelesen da jeg leste de to bøkene:) Jeg leste også "Bienes hemmelige liv" først og senere "Havfruestolen" :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk:) Den hadde jeg faktisk hørt om men glemt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandBirgitte Veland LarsenCamillaBerit RTone SundlandConnieAndreas BoklesersveinJeanetteAre SkårIreneleserTonesiljehusmorTherese SteinskogLinda NyrudLailalillianerHilde Merete GjessingSynnøve H HoelKirsten LundIngeborgMarit HåverstadLesevimsaMarianne  SkageBjørg Marit TinholtNorahEllen Lindheim SlettevoldOdd HebækAnniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettietteSigrid Blytt TøsdalHarald KDemeterIngvild S