Jeg er også stor fan av Underverden (Underworld), men deler ikke helt din skuffelse i forhold til Cosmopolis. Jeg synes din analyse av endimmesjonale karaterer blir litt for kjapp og enkel. Jeg ser poenget ditt, men deler ikke oppfatningen. Dette ligger nok langt nærmere virkeligheten enn du tror.

Jeg synes at boka leverer endel gode beskrivelser av situasjoner, slik som jeg ser de for meg. Det tas langt flere irrasjonelle økonomiske beslutninger enn det man tror.

Men Underverden er bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ok, ser at jeg må presisere litt. Min "skuffelse" av hovedpersonen henger mer på at den gjentar klisjeaktige beskrivelser av Wall Street mannen slik den gjentas i de fleste bøkene fra dette finansuniverset (påstår ikke å ha lest alt som finnes, og jeg håper noen kan vise til en bok som ikke er slik). Jeg nekter simpelthen å tro at denne mannen representerer noe som ligner normalen på Wall Street. Det er heller ikke realisme jeg søker av en postmodernist som DeLillo, men poenget mitt er at det verken er originalt eller realistisk. Enig med deg holgei om at irrasjonalitet beskriver økonomiske beslutninger så godt som noe annet (lærdom nr 1 fra finanskrisen), men mitt eksempel i mitt første innlegg gikk på umuligheten av å overføre milliardbeløp fra en annens konto via en klokke. Selv hvor avansert klokken er. Er du uenig? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er uenig med deg at det milliardoverføringen med klokke er så far fettched at deter umulig. Jeg har jobbet med teknologi som er minst like avansert. For meg så var dette et bilde som fungerte bra.

Det er en grunn til at Wall street mennene beskrives som de gjør. I tillegg er det viktig å skille mellom aktører som investorer, meglere, analytikere osv.

Jeg sier ikke at denne mannen er normale, men opplever han som troverdig. Det er en virkelighet der ute som vi ikke kjenner til.

Wall street kulturen er sammensatt, men beskrivelsene er ikke tatt helt ut av løse luften. Ofte (sier ikke at dette gjelder deg) er fordommene mot bransjen det som gjør at man kaller det klisje og ikke ser nyansene. HVis du leser Michael Lewis, som har jobbet som selger av obligasjoner og vært jounarlist i Condè Nast Portfolio, så vil du oppdage liknende beskrivelser av de som jobber der.

Men du skriver gode innlegg, og klarer og engasjere meg. Det synes jeg er bra!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min skepsis knyttet til nevnte hendelse er kanskje forankret i at jeg studom sliter med å logge meg inn i nettbanken. Så mulig bias er hos meg. :-)

Takk forøvrig for henvisning til Michael Lewis, har ikke hørt om ham før. Og takk for skrytt på slutten, jeg er svak for sånt. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Liar's poker av Michael Lewis. Dette er en beskrivelse av oppblomstringen av til obligansjonsmeglerne på 80 tallet. Det er interessant lesing, spesielt om man ser det i sammenheng med finanskrisen i 2008/2009, og delvis pågående enda. Til tider er det fornøyelig lesing, men det av og til blir litt teknisk økonomisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEivind  VaksvikRonnyKirsten LundLailaBård StøreLars MæhlumMcHempettG LPiippokattaToveOdd HebækRune U. FurbergReadninggirl30IngeborgBeate KristinritaolineJarmo LarsenCamillaTatiana WesserlingTove Obrestad WøienInger-LisejunieJohn LarsenFredrikDemeterLisbeth Kingsrud KvistenSynnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidi