Jeg leste alle de tidlige John Irving-bøkene. Garps bok var ganske bra, Hotel New Hampshire var sær og morsom (som Toril skriver over), The Cider House Rules var nok min favoritt. Falt av lasset med A prayer for Owen Meany som jeg syntes var slitsom, og så ble det litt mye gjentakelse - Europa, sirkus/bjørner, boksing osv. Jeg vil IKKE anbefale å pløye gjennom hele forfatterskapet hans, for jeg gikk lei da jeg syntes han gjentok seg selv. Anbefaler Hotel New Hampshire, Siderhusreglene og kanskje Enke for et år, som jeg ikke selv har lest, men som jeg vet mange liker godt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Helt enig med deg, MiaMaria

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En rask sjekk på Irving her på Bokelskere viser nok en gang at vi er mangfoldige når det gjelder lesesmak. En bønn for Owen Meany ligger på topp her inne med gjennomsnitt 5,44 på terningen, og 136 har den blant favorittene sine. Terningkast og favoritter følger hverandre forbløffende godt og gir andreplassen til Garps bok, mens Siderhusreglene tar bronseplassen. Min Irving-favoritt Hotell New Hampshire kommer først på fjerdeplass.

(Irving skriver forresten ikke om boksing, men om bryting).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bryting, ja! Stemmer jo det. Vet ikke hvorfor jeg trodde det var boksing... En bønn for Owen Meany var slitsom fordi alle replikkene til Owen var skrevet med STORE BOKSTAVER, og det er egentlig alt jeg husker av boka...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det med de store bokstavene syntes jeg var en genistrek - for meg illustrerte det Owens stemme helt perfekt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I min verden så er "En bønn for Owen Meany" den aller beste Irvingboka. Som god nummer to kommer "Siderhusreglene" og "Sirkusbarn" på samme plass. Elsker de bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig - jeg har lest en fire-fem-seks av Irvings bøker, og den eneste jeg VIRKELIG likte var En bønn for Owen Meany. De andre - vel, greit å ha lest, men jeg kommer neppe til å lese dem om igjen, de ble for manierte for meg. Owen Meany, derimot - jeg husker jeg ble veldig grepet av den boken! Ellers har jeg "bås-satt" John Irving som en forfatter jeg ikke "trenger" å lese mer av - jeg synes (som flere andre i tråden) at han gjentar seg selv litt for mye. (Urettferdig, siden jeg ikke har lest noen ny Irving-bok på en årrekke, men jeg har så mye annet som frister mer...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaTine SundalHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard Holvik