Jeg trenger tips til tåredryppende bøker om kjærlighet. Sånn man griner i bøtter og spann av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg er drøyt halvveis i Indiaboken Hegrenes Liv. Jeg gråter vel ikke akkurat, men det er et smertelig trekantdrama med mye interessant kultur på si'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nicholas Sparks' bøker: The Last Song og Dear John.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Austen er vel en ekspert på området, om du ikke har lest noe av henne enda. Jeg selv blir ikke så grepet av kjærlighetshistorier, men ble allikevel veldig rørt av Barn av Stalin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest et par av Jane Austens romaner og tenkt på ymse karakteristikker underveis, men tåredryppende har da aldri vært i mine tanker!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt poeng! Mitt tips burde nok heller omformuleres til: bøker som inneholder grining i bøtter og spann. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom på en bok til - debutboka til Anne Karin Elstad, "Folket på Innhaug". Det er en sånn bok som man leser igjen mens man ønsker at det skal ende annerledes denne gangen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips!:)Her virker det som om det er mye go'biter å ta tak i. Jeg har lest Broene i Madison County, har tre eksemplarer av den også, hvorfor vet jeg ikke, gråt så jeg hadde problemer med å se hva jeg leste. Elsker den boka, og filmen ikke minst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Jeg savner deg, jeg savner deg" av Peter Pohl og Kinna Gieth. Dette er en ungdomsbok, men helt klart den fineste assosiasjonen jeg har til kategorien "tåredryppende om kjærlighet".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alene på den andre siden av Katherine Paterson er òg ei ungdomsbok av denne typen. Eg hugsar eg låg vaken ein natt medan eg enno gjekk på barneskulen og hulka over denne. Kanskje ikkje så god no som det eg minnest, men absolutt innanfor kategorien.

Oppdatering: Oppdaga nettopp at denne kom på nytt under eit anna namn eit par år etter at eg les den: Broen til Terabithia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gråter alltid av "Kross og kvitsymre" av Knut Hauge... Det er første bind i en serie på åtte bøker, men man trenger ikke å lese resten, egentlig :) Evt de fire første, som står for seg selv som en familiesaga (Soga om Ulfsætta). Men den første er best! Boka handler om den sterke og frie Audun Ulfsson fra Slidre i Valdres, og den skildrer samfunnet på 1700-tallet med realisme og poesi. En av mine favorittbøker... og altså med kjærlighet.

Ellers selvsagt "Tatt av vinden" av Margareth Mitchell. Den kjenner du sikkert, men kanskje du ikke har lest den - i så fall kan jeg varmt anbefale den! Mange tror dette er en klissete kjærlighetshistorie med det kjente paret Scarlett O'Hara og Rhett Butler, men det er det så langt i fra....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dagboken av Nicholas Sparks syns jeg var bra. Husker ikke om jeg gråt så mye, men fin er den. Anbefaler filmen også ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes da masse gode bøker man kan gråte i bøtter og spann av. De trenger ikke være i hefta omslag med rosa forsider og dramatiske illustrasjoner.

En bok jeg gråt av var "Broene i Madison County" av Robert James Waller. Jeg pleier ikke gråte av bøker, men denne åpna tårekanalene for første gang etter at jeg blei voksen.

Kan også anbefale "Silke" av Alessandro Baricco. Nydelig liten roman.

Og selvsagt en klassiker som "Tatt av vinden" av Mitchell.

Til slutt vil jeg nevne "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Wiese. Ååååå, den er fin!!

God bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at "Silke" er en vakker roman, kanskje i særklasse. Har lest den 2 ganger. Men jeg gråt ikke i det hele tatt. Gjorde du? Men "Broene i....."derimot......da tok tårene overhånd

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er kanskje ikke den rette til å svare, jeg kaller genren "rosa" (avskyr rosa...) og "whiplash" (fordi alle kvinnene på forsiden av coveret ser ut som de nettopp har fått whiplash) og syns ikke det er min stil, men jeg leser en og annen bok i blant.

Hva med å prøve en klassiker i genren, Barbara Cartland? All Harlequin Romantikk og denslags er helt etter hennes stil, men hun var først. Stjernepockets? De har blitt utgitt i flere tiår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikkje mykje grunn til tårer i Cartland eller anna Harlequin-romantikk, tru du meg (oppvaksen som eg er med dette). Det einaste ein kanskje kan ta til tårene over er språket, og plotet. Søte ja, men tåredryppande? På ingen måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man trenger da ikke å gå til Barbara Cartland eller Victoria Holt for å finne tåredryppende kjærlighetshistorier. Her er noen nydelige bøker - helt fri for rosa cover og whiplashdamer:

  • Den tidsreisendes kvinne/Audrey Niffenegger
  • Jane Eyre/Charlotte Brontë
  • Den vidunderlige kjærlighetens historie/Carl-Johan Vallgren
  • Stormfulle Høyder/Emily Brontë

Bare husk å opprettholde væskebalansen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine Victoria