Jeg har nettopp vært hos mamma og tatt en titt i den gamle bokhylla. Var en del bøker jeg har kommet på i det siste, som jeg ikke husket tittelen på. Fant mangegode minner der. Anbefaler alle å ta en titt tilbake på barnebøker o.l. Må jo si jeg ble litt overrasket da jeg er den eneste som er registrert som eier av bla Egners Lesebøker, Lillebror og knerten (3) og Bolla, amadeus og teppet.

Det var jo tross alt i barndommen min leselyst startet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hvis jeg får lyst til å vandre bakover i tid, finner jeg frem Lindgren, Dumas, Prøysen, og en haug andre som jeg har glemt nå. (Anne-Cath Vestlys bøker irriterte meg grenseløst da jeg var barn, husker jeg). Jeg likte historier som tok meg ut av hverdagen, så jo mer eksotiske de var, jo bedre var det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egner, Prøysen, Anne Cath Vestly, Astrid Lindgren...oi mange gode minner der. Der har jeg et nytt prosjekt..legge inne alle barnebøkene jeg husker. Å bli lest til som barn, var herlig, og starten på min egen leseglede. Derfor gir jeg alltid bort bøker til barn. Synes det er viktig at de blir introdusert for gode historier tidlig i livet. Det er altfor mange barn og unge nå for tiden som aldri åpner ei bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok mange her som har lest Anne Kath Vestly og mye annen fin barnelitteratur.Selv leste jeg meg gjennom hele barndommen, etter at jeg hadde blitt lest for siden jeg ble født. Men jeg har ikke kommet så langt at jeg har lagt inn alle barnebøkene ennå. Kommer nok ikke til å huske dem alle heller... Nå legger jeg inn barnebøker etterhvert som jeg kommer på dem, og mens jeg leser dem for mitt yngste barn. Men det er koselig å mimre litt om alle de fine barnebøkene. Husker jeg ville flytte inn på Junibakken med Maddiken og Lisabeth, til mormor og de åtte ungene eller på Tirilltoppen.Mange gode, tidlige leseminner :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nok mange gode og glemte bøker i barndomshjemmet. Jeg har faktisk idag lagt inn "Den store dikt og regleboka" som jeg kjøpte til sønnen min for veldig mange år siden. Den leste vi mye i og jeg hadde glemt den. Ble veldig glad når jeg bladde gjennom den og fant dikt av Inger Hagerup, Andre Bjerke, Vilhelm Krag, Per Sivle, Margrethe Munthe, Arne Garborg, Hans Børli og mange mange fler. Mange fantastiske dikt for barn, men også for meg. Fant til min store overraskelse "Det er den draumen" av Olav H. Hauge. Dette diktet og hans samling har jeg jo leitet etter og så fantes det altså i min sønns barnediktbok hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som barn, som lærer og som mor er det svært mange bøker som kan legges inn. Egners lesebøker er ikke blant mine favoritter, delvis Anne Kath Vestli, men husker alle Detektiv Nancy Drew, Fem bøkene, og To lyse fletter...Tror leseopplevelsen henger sammen med "rollen". Øverst ragerer Mummitrollet og livet omkring Mummidalen hans, elsket det som barn og formidlet opplevelser som lærer. Leser en med hjertet formidles noe ekte. Dikt traff også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaCathrine PedersenPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria Jonassen