I den virkelige verden var svaret "ja".
Forlagets konsulent rettet det til "nei". Hadde han hatt rett, ville Europas historie vært en annen.

Forfatter og tittel.
Hint: nobelprisvinner

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ojojoj - José Saramago! Men hvilken bok var det nå igjen? I Beleiringen av Lisboa er det en korrekturleser som plutselig får lyst til å korrigere mer enn han har fullmakt til - det må vel være den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bravo! Og takk for presiseringen, korrekturleseren var det!
Kongen av Portugal ber korsfarerne om hjelp til å befri Lisboa fra maurerne. Historien kjenner vi, korsfarerne stilte opp. Men i Saramagos fornøyelige Beleiringen av Lisboa fabulerer han om hvordan det hadde gått om korsfarerne hadde svart nei på kongens henvendelse. Det er korrekturleseren som vil endre historiens gang gjennom å putte inn et nei, eller mer presist et "ikke", i historieboken (vi vil ikke hjelpe).

En virkelig bemerkelsesverdig og anbefalelsesverdig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Merkelig gåte. greier ikke å tenke ut noe fornuftig. Lite å gå på her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenKristinBeathe SolbergVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaTine SundalHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborg