Denne romanen likte jeg. Den gir ett innblikk i en tid og steder de fleste av oss ikke kan forestille oss. Beskrivelsene av Dronning Mauds garderobe er helt fantastisk og det store og nitidige arbeidet det lå i å behandle slike klær. Samtidig gir det ett innblikk i den gang en hemmelig verden, mennesker hadde ikke samme tilgang til de kongelige den gang som nå. Den gir også en god beskrivelse av arbeidsforholdene på slottet samt gode personkarakteristikker av det store mangfold av forskjellige menneskene som jobbet der.

Det som jeg synes er synd er at vi ikke får vite noe om disse damene i årene fra Dronnings Maud død til i 1995. Var de kun bortglemte piker i enden av personal rommene?

Denne boken skal nå bli utlånt til familiemedlemmer som hungrer etter å lese den.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ei bok eg ikkje hadde planlagt å lese, men som vart med heim frå biblioteket likevel. Boka var heilt grei; interessant, vemodig, lettlest, stemningsfull og passe lang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en søt liten bok. Hadde også store forventninger. Tok det for det dét var. En bok mellom andre bøker. Står bak Astrid Lagarhus Rues anmeldelse og gjentar derfor ikke det som står der for før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin omtale av Cecilie Enger si bok Kammerpiken. Eg hadde nok litt for store forventningar til boka, så eg blei litt skuffa. Enger har gitt eit fint og respektfullt bilete av livet til kammerpikene til dronnin Maud,men det blei til tider litt kjedelig, tykkjer eg. Her er delvis fakta og delvis fiksjon. Ikkje alltid lett å vite kva er kva. Eg reknar med at alle samtalane som finn stad er fiksjon, - sjølv om vi her får små innblikk i ting som rører seg i tida. Elles er desse samtalane noko tame.
Det var interessant å få greie på det desse to damene gjorde for redde klær og eigneluter frå tyskarane då krigen braut ut.
Eg òg skulle lika å vite meir om livet til desse to engelske damene etter at dronning Maud døydde.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleser