Siden den andre tråden sporet litt av. Hva har du kjøpt på Mammut i år? Eller hva har du planer om å kjøpe? Er du fornøyd med utvalget? Kjøper du via nett eller direkte hos bokhandleren?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Har kjøpt tre bøker(tre bøker mer enn planlagt, men jeg er fornøyd): 1. Lotte & Søren Hammer - Udyr 2. Gregory David Roberts - Shantaram 3. John Hart - Det siste barnet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle jo IKKE kjøpe noe... Men endte opp med Petter Schjervens "Nostalgisk ordbok" og Anna Sams "En kassadames betroelser". Huff....hvorfor er det så fristende!!??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønnlitteratur har jeg omtrent sluttet å kjøpe - for det får jeg lånt på biblioteket! (og slipper å ha dårlig samvittighet for alle bøkene som står ulest i hylla). Derimot synes jeg salg er en fin anledning til å kjøpe faglitteratur.

Så på Mammutten har jeg kjøpt "Jugendstil" (nydelig stil jeg jeg akkurat har "oppdaget") og en bok om nasjonalparkområdet "Dovrefjell-Sunndalsfjella" (masse fine bilder til inspirasjon for høstens fottur!). Og endelig, etter å ha vært på bomtur i tre bokhandler, gikk jeg på nett og bestilte Koch Johansens "Bronse og makt", om bronsealderen i Norge. Populær bok!- eller så har bokhandlene jeg har vært innom i utgangspunktet hatt den i alt for få eksemplarer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kjøpt "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda og "Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom mg dessverre aldri på mammutsalg i år. Hadde planer om å gå den dagen det startet som jeg pleier, men jeg ramla på glatta, så endte opp med håndleddsbrudd istedet. Hehe..jaja..noen penger spart,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fortsatt Mammut-salg - toget har ikke gått :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er klar over det. Men armen min er fortsatt ikke frisk, og jeg kan ikke bære eller løfte med armen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Jeg tenker nok du skjønner det sjøl-historien om Christoffer" "Jotnenes hjemkomst" "Fyrvokteren"

Mye bra her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingenting, antar jeg... Er ikke flink til å kjøpe på salg. Og ettersom jeg nesten bare kjøper paperbacks, er det jo lite å spare her. Det eneste måtte være om jeg ønsket meg noen større bøker av typen som ikke kommer i billigutgave....men for meg er det egentlig innkjøpsstopp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg så gjennom katalogen tidligere i dag, og enn så lenge har jeg tenkt å kjøpe Irrganger av Indridason En hjelpende hånd av Teige Norge i Antarktis Historisk atlas Aschehougs store hagebok Intet er så rommelig som havet av Ragnar Kvam

Mistenker at lista kan komme til å endre seg mange ganger innen jeg legger inn en bestilling. Sammenliknet med de siste to-tre årene, synes jeg årets salg er helt på det jevne. I mitt hode minnes også jeg at "alt var mye bedre før", men om det faktisk stemmer er jeg mindre sikker på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjelden en bok har skuffet meg så mye som Irrganger, da tenker jeg i forhold til reklame og anmeldelser. Hadde ikke lest noe av forfatteren fra før, men leser det aller meste av norsk og nordisk krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Få ting er kjedeligere enn bøker man har store forventninger til, men som viser seg å skuffe skikkelig. Jeg har likt Indridasons bøker fram til nå, men er spent på denne, bl.a. fordi han introduserer en av de tidligere bi-personene som hovedperson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper 2 bøker via den lokale bokhandelen, det er Thor Gotaas sin bok ØRKENEN SUR om den norske uteliggerkolonien i Brooklyn i 1930 åra, og Thorgrim Eggens MANHATTAN, Historier om New York.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mye som FRISTER.... Så først bestilt jeg den nye boka til Samartin og Herre av Niels Fredrik Dahl. Men plutselig fant jeg Bree Tanner's korte liv på mammut. Så da bestilt jeg den også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om jeg skal få tak i billige bøker er det ikke Mammut som er svaret. Det jeg derimot ser som positivt ved Mammut, er at de kan ha gode prisavslag på norske faktabøker som sjelden havner på andre billigsalg. I år gikk jeg derfor for:

  • Ole Moen - USAs Presidenter (eget tilbud kun hos Libris)

  • Gudleiv Forr m.fl - Mellom Plikt og Lyst

  • Elisabeth Aasen - Opplysningstidens Kvinner

Foruten Ole Moens bok som måtte bestilles hos Libris har jeg forhåndsbestilt de andre hos Haugenbok, som jeg av prinsipp alltid benytter i forbindelse med Mammut eller fullpriskjøp.

Så får heller bakgårdssalget til Pax stå for årets virkelig store bokfråtsing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble omstreifere av Yiyun Li og Adjø Istanbul av Irfan Orga for min del. Jeg bestilte på nett og henter i lokal bokhandel 27.februar....kan godt hende det blir ekstra kjøp når jeg henter de jeg har bestilt, var et par bøker til jeg kunne tenkt meg, men har såååå mange uleste bøker fra før så jeg prøver å styre meg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir ingen forhåndsbestilling, i alle fall. Jeg noterte et par barnebøker jeg nok kommer til å kjøpe - blandt annet den med menneskerettighetene - og noen få romaner jeg kommer til å se etter om det blir halv pris på Mammut-pris. Men jeg heller mot å være enig med flere her som har nevnt at det virker som om Mammut-prisen har blitt høyere de siste årene.

Et annet "problem" jeg har er at så mange av bøkene jeg egentlig kunne vært interessert i er oversatt fra engelsk, og da vil jeg ikke ha dem på norsk. Det er selvsagt ikke norske forlags feil, det er jo jobben deres å tilby bøker på norsk, men det gjør Mammut-katalogen mindre interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble så skuffet. Har gledet meg som en liten unge i flere måneder, hadde et gavekort klart til bruk og mistet nesten vettet i glede når jeg så at mammutkatalogen var ute. Så ble jeg skuffet. Forstår ikke engang hvordan de kunne påstå at dette skulle bli "det fantastiske mammutåret!" Før har jeg iallefall hatt lyst på mange av dem, nå var det mer; Er det noe her jeg gidder å kjøpe? Et par blir det sikkert, men ikke den esken jeg bestilte i fjor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så enig med deg Enna L. Jeg har også gått og gledet meg, men som en trøst til meg selv gikk jeg inn på bokklubben.no og kjøpte meg "Frihet" av Jonathan Franzen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

skal kjøpe meg noen kokebøker,ellers går jeg rundt å kikker,og ser hva som faller i smak:-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har bestillt Hugo av Simen Sætre, Jeg tenker nok du skjønner det sjølv av Jon Gangdal og Livet etter skuddene av Liselotte Haugsnes. Alle bøkene er fra virkeligheten og 2 av de er bøker jeg har ønsket å lese en god stund. Hadde det ikke vært for det hadde jeg nok ikke kjøpt noe, for meg var det ikke så bra priser at jeg ble fristet av noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har valgt å forhåndbestille:
* Stor kokebok for større og mindre husholdninger, koking, bakning, syltning, råsyltning, vinlegning, slaktning, hermetikk, sykekost og dietkost, menyer, anretning av Henriette Schønberg Erken
* Språk og historie, en oppdagelsesreise av Tore Janson (forfatter) og Lars Nygaard (oversetter)
* Norsk grammatikk, det språklige byggverket av Finn-Erik Vinje
* Et tre med mange grener, de indoeuropeiske språkenes historie av Ola Wikander (forfatter) og Lars Nygaard (oversetter)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes utvalget i år er som det pleier: helt greit! Selv har jeg lest de fleste av bøkene som normalt ville ha fristet, men som vanlig fant jeg et lite knippe av bøker som jeg bestilte på nettet i dag. Dette er følgende bøker:

  • Den mirakuløse mandarin av Asli Erdogan

  • Eskandar av Siba Shakib

  • Menneskerøyk av Nicholson Baker

  • Uskyldighetens museum av Orhan Pamuk

  • Lykke av Christopher Jamison

  • De Niros spill av Rawi Hage

Og da sier jeg meg veldig fornøyd i første omgang - vel vitende om at jeg til slutt komme til å ende opp med minst fire ganger så mange av årets Mammut-bøker. De siste 3/4 blir kjøpt fra butikk. Det er noe med å holde i bøkene, bla i dem, lese noen snutter her og der for å kjenne etter om det språklige klinger bra. ;-)

Jeg kommer for øvrig til å følge denne tråden med stor interesse - for å se om det dukker opp tips som treffer meg. Sånn sett kunne det vært interessant med en tråd ala "hvilke bøker anbefaler du at andre får med seg på årets Mammut-salg?"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv må jeg ha "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl: historien om Christoffer" av Gangdal. Føler jeg bare må lese denne boka da jeg har fulgt historien nøye i pressen men liker ikke deres vinkling på saken. Blir alikevel rart å lese denne av Gangdal, da jeg er en gammel klatrer og for meg er Gangdal en klatreskribent. Men han skriver jo veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit Håverstad