Mammutsalget er et salg av forlagenes restlager av eldre bøker. Det er forlagene selv som samarbeider om salget via Forlagssentralen hvis jeg ikke husker feil:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Tusen takk for svar. Men er det bokhandlene selv som bestiller inn de bøkene de vil selge på Mammut og så er prisen forhåndsbestemt av forlagene? (Bare prøver å forstå hvordan dette fungerer, for det virker som alle kommersielle bokhandler er med og at de selger akkurat de samme bøkene til akkurat samme pris. Så lurer på om dette er et salg de kan velge å være med på eller om de blir pålagt deltagelse av forlagene. PS! Dette er ingen kverulering fra min side, bare ren nysgjerrighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror deltagelse i Mammutsalget styres av kjedekontorene, så de lokale bokhandlene har fint lite å si ift. om de vil være med eller ikke:) Og ja prisen er forhåndsbestemt av forlagene. Som andre har skrevet før meg i denne tråden hender det at den lokale bokhandelen velger å beholde usolgte Mammutbøker og selge dem til ennå lavere pris fremfor å sende dem tilbake til Forlagssentralen når salget er over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for utfyllende svar Trond :)
Jeg undrer meg litt over at noen bokhandlere velger å beholde noen av de usolgte Mammutbøkene etter salget og selge dem til enda lavere pris? Vil ikke bokhandlrne tape penger på dette? Bøkene er vel ikke gratis i innkjøp?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei gratis er de neppe, men bokhandlene får dekket inn innkjøpskostnaden på noe vis. Husker ikke helt hvordan det funker, men bla. Rimi hadde lignende avtale med filmdistributører en stund som gjorde at de kunne selge forholdsvis nye filmer til lavere pris kort tid etter kampanjen var over for fullprissalg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Dette er bokbransjens salg. Mange forlag stiller med bøker til lave priser, og alle de store bokhandelkjedene er med på salget. Alle har de samme bøkene, i tillegg til noen få egne titler.

Bøker på Mammut: Jeg elsker tittelen Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai! Når det gjelder tips: Stalins kyr av Sofie Oksanen synes jeg er absolutt lesverdig. Den er langt fra munter, men gjorde et sterkt inntrykk og har et for meg originalt perspektiv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar. Jeg lurer fortsatt på om dette er et salg bokhandlene velger å være med på eller om de blir tvunget til deltagelse av forlagene. Hvem velger forresten ut de få egne titlene, er det forlagene eller bokhandlene selv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og en glimrende anledning til å finne både gode og billige bøker. Så løp og kjøp :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har vært ute på det store nettet og forhåndsbestilt de bøkene som falt i smak. Billig er jo et relativt begrep, synes fortsatt 149,- for en roman er "dyrt", men den har jo kostet opp mot 400,- i sin tid :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja de starter dyrt men så synker prisene, har man is i magen og leter litt , får man billige bøker på nett og i butikkene. Jeg kjøper sjelden en bok til full pris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinReadninggirl30Hallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente Nogva