En skikkelse som het Leif Sonell og hans politiske parti "Vårt Parti" ble introdusert midt på 1960-tallet. Partiets oppsang gikk på gjennomgangsmelodien fra en storslagen filmatisering av en storslagen roman.

Hva heter romanen/filmen, og hvem er forfatteren?

Hint 1: Filmen fikk fem Oscarpriser, deriblant en for musikken.
Hint 2: Romanen kom ut på italiensk i 1957.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Romanen heter. Dr. Zhivago.. Av Boris Pasternak.. Mulig melodien heter "Somwhere my love" av Rachmaninov. Vanskelig den der..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer! Riktig roman, men musikken var av Maurice Jarre. Det partiet som ble mest kjent, ble kalt "Lara's Theme" - seinere brukt av flere artister med teksten "Somewehere My Love". OG altså av WesenSteen-gjengen til kampsangen "Mmmm - Norge i vekst og hell; mmmm - fremgang med Leif Sonell".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannen som ikke kunne le, Manus Bengt Calmeyer, Harald Heide Steen jr., Bo Hermansson, Rolv Wesenlund. ( Leif Sonell var lederen i Vårt Parti fra 1967, i denne filmen oversetter av tegneserier.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt forsøk, men langt fra løsningen. Se tilleggsopplysning ovenfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den informasjonen fant jeg også i går, og ikke for å overta for Marit, jeg blir bare nysgjerrig. Ikke synes jeg at jeg kunne kalle Mannen som ikke kunne le for storslagen. Heller ikke greide jeg å finne noen roman bak filmen, og dermed heller ingen forfatter. Men hva vet jeg, Kirsten, det kan godt være riktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tar bare sjansen. Det var det jeg fant, men undrer meg det gjør jeg. De glimtene jeg har sett på TV har vært krampaktig synes jeg. Roman - det synes jeg var noe søkt hvis jeg har svart riktig da. Det vet jeg ikke før Marit viser fasitsvar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergLailaKirsten LundOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagLilleviHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJ