Jeg koste meg med denne boken av 2 grunner: innhold og presentasjonsform.Det er ikke så ofte man kommer over romaner skrevet i brevs from lenger, så bare det var en herlig forandring! Ellers er jeg svak for romaner med utspring i historiske begivenheter eller tidsepoker.Når forfatteren her klarer å spe på med deilig, lun humor og flotte personligheter, blir det både berikende og lærerikt!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hygget meg humrende gjennom boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åja! Jeg er helt enig! Jeg ble helt hekta på historien i denne romanen, og har store planer om å lese den en gang til. Jeg satt med kartboka ved siden av meg mens jeg leste, og har i ettertid lest om Guernsey i historiebøkene fra krigen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En fin bok som gav meg lyst til å besøke Guernsey! Jeg var i England ved femtiårsfeiringen for freden i 1945, og det var egentlig første gang at media tok opp forholdene på kanaløyene, der man - som i Norge - hadde fienden rundt seg. En mann fortalte at han som fireåring i 1945 opplevde at hans mor ble ført bort til låven og skutt. Det ble påstått at hun hadde spionert for tyskerne. Ingen rettssak, han visste ikke engang hvem anklagen kom fra. Kanskje hans mor var blitt truet av tyskerne, kanskje hun hadde sagt noe hun ikke selv forstod var farlig for andre - eller kanskje hun ble offer for en falsk anklage. Sønnen hadde fått livet sitt ødelagt, og ingen svar på sine spørsmål.

Romanen beskriver en virkelighet som fremstår kjent for nordmenn som opplevde den tyske okkupasjonen her, men som var ukjent for engelskmenn flest. De levde med krig, men hadde ikke fienden på dørstokken, slik øyboerne hadde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Martine DHilde SLinnAEDolly DuckJohn LarsenHegeEivind  VaksvikBenedikteAlice NordliNils HBertymarithcToveAnna REllen E. MartolIngunn SEileen BørresenQuijoteJarmo LarsenGodemineLilleviTorill Elisabeth RevheimKirsten LundHarald KMangosaft45ingar hTorAnette  KureSigrid NygaardAkima MontgomeryLesevimsaMarianne  SkageHeleneMarit HåverstadBjørg Elin NærlandBerit RJulie StensethSophieSynnøve H HoelHilde Merete Gjessing