Riktig forfatter er nok Garborg.Grunnen til at de kan forveksles tror jeg kommer av at de brukte samme språket (ordene)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

De kan nok forveksles, men det er Arne Garborg som har skrevet det jeg har sitert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg fant også "Stordaad" i Arne Garborgs "Skriftir i Samling". Så moralen blir: Stol ikke blindt på utdrag av litteratur - som du får tilsendt av andre - uten å sjekke sannhetsgehalten selv. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kan vi nok stole på utdragene ettersom de ikke er like.

Et sitat skal være ordrett, og da blir det klart at det er Garborg som har skrevet det jeg siterer.

Eller kan vi anklage en av forfatterne for å plagiere den andre?
Tror ikke det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pussige sammentreff, eller kanskje ikke. I "Fedraheim", skal etter sigende "Stordaad" ha kommet ut i brevs form (forfattet av Garborg)(2 brev) for senere å bli bearbeidet til en novelle. Arne Garborg var som kjent redaktør i avisen. Og Ivar Aasen? Ganske riktig, han var også en flittig bidragsyter til avisen.
Jeg gidder ikke grave i snøen som falt i fjor, men det foreligger en mulighet for at ogsaa Aasen skrev sin versjon, eller forholdt seg til det ubearbeidede stoffet, og brukte det som det var. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone H