Hei;) jeg ligger veldig etter på Særemne, og har lyst til å ha om religiøs oppvekst. Har foreløpig funnet mors bok, og du skal elske lyset.men trenger flere. Noen som har forslag ? På forhånd takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Så nettopp på haugenbok.no boka Si at du lyver, av Silvia Henriksdóttir.

Beskrivelse fra nettsiden:

Silvia vokser opp med foreldre og en storebror på Færøyene. På de grønne øyene ligger husradene som perlekjeder langs fjorden, og avstandene mellom stedene er store. Alene og sammen er de fire på reise, men står samtidig fast – i seg selv og med hverandre.

Som medlemmer av en Nardus-menighet er deres liv preget av en streng og bokstavtro religiøsitet. Jentene må gå i skjørt og ha langt hår, for ikke å vekke lyst hos mennene. For Silvia betyr det en oppvekst full av paradokser. For farens lyst blir etter hvert påtrengende, og moren lever ikke bare ut sin religiøsitet. På Nardus’ sommerleir i Norge kommer i tillegg en mørk statistikk for dagen. Gradvis, og til tross for en mor som motarbeider henne, avdekker Silvia en annen historie under menighetslivet og familieforholdene, blant annet om sin egentlige far.

Si at du lyver er en sterk, personlig fortelling om å vokse opp i de voksnes hule hender. Med humor og nærvær fortelles en historie om barn som mangler språk for de voksnes handlinger, og om en ung kvinne som slåss for å få lov til å være den hun egentlig er.

Dette er hennes historie, slik hun har opplevd den selv og fått den fortalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Levi Fragell, "Vi som elsket Jesus"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer eller mindre alt av Chaim Potok handler om oppvekst i ortodokse jødiske miljøer på USAs østkyst, og er meget lesverdige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Mors og fars historie" av Edvard Hoem er fra bedehusmiljø, blant annet, en veldig god bok! Hvis du vil ha en bok av en svensk forfatter, vil jeg foreslå "Prestungen" av Göran Tunström.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I Da gråter englene forteller Marianne om sin oppvekst i Jehovas Vitner. Veldig bra bok skrevet etter at hun brøt ut, hun forteller om hvordan oppveksten i en veldig streng religiøs familie har preget henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøv "Søndag" av Reidun Nortvedt: http://bokelskere.no/bok/soendag-roman/176477

Det er også spilt inn en film, "Søndagsengler", basert på denne boka. Boka og filmen følger ikke hverandre helt, så det holder ikke å se filmen, man må lese boka også. Lykke til - spennende tema!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dytter ;) gjerne om pietisme.....;) noen son har forslag til problemstilling.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det vel lurest at du finner på sjøl, for det er jo du som skal finne svarene og løsningen... mye greiere hvis man har funnet på problemstillingen sjøl.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-Lise