Det kan jo hende Wiki-informasjonen ikke er helt etterrettelig, men i boklista der står det også en roman med tittel Sætesdalen - i tillegg til Sus, Huggormen og den bearbeidede versjonen. Det virker som du vet en del om dette, så sjekk om Wikipedia driver med desinformasjon!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg finner ingen roman om Sætesdalen i mitt bibliotek, men novellen (på ca 40 sider) som jeg siterte fra i denne tråden heter "Sætesdal".

Romanen "Sætesdalen" - finner jeg heller ikke hos "Store Norske Leksikon" - eller i min egen liste over utgivelser av Kinck. Men det kan jo hende at jeg har gått glipp av noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med ref. til Wikipedia så kom Saetesdalen (roman) ut i 1898.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser det, men det virker som om den romanen kun finnes på Wikipedia. Den laaaaange novellen "Sætesdalen", (Dalen)finnes imidlertid i boken "Steder og folk".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene var mindre før i tiden og kanskje med større skrift enn i dag, med gode marger, det blir en del sider av det ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinBeathe SolbergVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KTherese