"Alle" lesebrett der ute kan lese norske bøker, men "enkelte" er satt opp med engelsk brukergrensesnitt.

Siden du skriver "leser helst på norsk" tolker jeg det dithen at du KAN lese engelsk om du "må", og da har du mer eller mindre hele "lesebrettskogen" å velge fra.

Den norske "bokskya"-løsningen er imidlertid, såvidt jeg kan se, rettet mot android- og iOS-systemer, så om du velger lesebrett som IKKE kjører noen av disse må du nok laste ned boken rett fra bokhandelen til PC'en, og bruke PC'en til å overføre boken til lesebrettet ditt. (I motsetning til å kunne bruke lesebrettet direkte mot internett og laste ned bøker direkte fra UTVALGTE internettsider og ned på lesebrettet)

På den annen side:

  • du laster ikke ned bøker fra bokskya, du må innom bokhandlers/forlagets sider uansett og gjøre både nedlastning og betaling der. (Hovedankepunktet mot bokskya så langt har vel vært at du må ha en konto hos bokskya for å søke på bøkene OG en konto hos HVER av "bokeierne" du vil kjøpe fra for å kjøpe bøker)

  • Er det ikke uansett greit å ha en backup av boken? På PC'en? Det er mulig jeg viser min alder her mer enn noe annet, men jeg foretrekker å ha "biblioteket" mitt på PC'en, og de bøkene jeg faktisk LESER på lesebrettet.

Mitt valg av lesebrett så langt har passet meg fortreffelig. (Sony PRS-650, om noen ikke har fått det med seg). Jeg laster ned ebøker fra både norske og utenlandske bokhandler/forlag, og jeg administrerer dem på PC'en. Med det eminente "bibliotek-programmet" Calibre. Så overfører jeg bøkene til lesebrettet når jeg vil lese dem. Jeg er til og med så gammeldags at jeg bruker KABEL for overføringen.

Hovedargumentet mitt var at ingen av mine andre bøker hadde trådløs tilgang til internett, så jeg så ingen grunn til at ebøkene mine skulle ha det heller. Argumentet holder fremdeles. Hvis jeg hadde hatt en av disse fantastiske pad'ene så ville jeg kanskje ha lest ebøker på den i tillegg til nettsurfing. Kanskje. Men jeg er ikke sikker. For jeg har funnet ut at det er mye lettere å lese bøker på en "ren bokleser" enn å lese på en fargeskjerm. (Joda, jeg har også fått med meg at "bokleserne" nå begynner å komme med farger, og at grensen mellom en "bokleser" og en "pad" begynner å bli utvisket. Men så lenge jeg kan lese 10-15 bøker før jeg trenger å tenke på å lade opp leseren min, så er jeg ganske fornøyd.

Etpar tanker til slutt:

Hvis du VET hvem du kommer til å kjøpe bøker av i fremtiden, så kan det være smart å velge et lesebrett som kommer fra bokselgeren. Kindle er f.eks et veldig godt valg om du vil kjøpe bøker hos Amazon (og jada, Kindle-eiere, du kan lese bøker som IKKE kommer fra Amazon på en Kindle, har jeg hørt).

Hvis du IKKE vet hvor du vil kjøpe bøker, eller ønsker mer variasjon, så...

Velg et lesebrett du tror du vil trives med på sikt, basert på de kriteriene DU synes er verdt å vurdere etter.

  • Hvor leser du? (Pad'ene er dårlige i sollys, dedikerte lesebrett er bedre)
  • Hvor mye leser du? (Batterikapasitet. Pad'ene taper igjen)
  • Hva leser du? (Trenger du fargeskjerm for å se bilder?)
  • Hva leser du? (Hvilke formater er bøkene du leser tilgjengelig i? Sjekk, så du ikke sitter med lesebrett som ikke takler favorittformatet ditt. De fleste lesebrett tar FLERE formater, men sjekk det!)
  • Hvor mye penger vil du bruke? (Det er det samme her som i resten av verden. Pris styrer kvalitet og funksjonalitet. Vær realist, velg det du MÅ ha og det du har råd til av det du VIL ha.)

Lykke til;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for masse god info! Jobber i bokhandel og har tilgang på bøker på pdf-fil, har lest endel på min iPad, men merker at det blir slitsomt i lengden. Hørt at de rene lesebrettene er bedre. Jobbes i den norske bokbransjen med å finne noe bedre alternativ til Bokskya, så vi får håpe det kommer om ikke lenge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karamasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel Elisabeth