Ah, en sjanger jeg elsker! Min favoritt er Robin Hood av Rosemary Sutcliff. Den er gitt ut på norsk av bokklubbens barn, men er enda bedre på engelsk og er definitivt en bok som man like gjerne kan lese som voksen. Den er forøvrig skyld i at jeg nå samler på Robin Hood bøker.

En interessant bok å ta for seg kan også være The Outlaws of Sherwood av Robin McKinley. En artig vri på Robin Hood sagaen, med en lang mer menneskelig og mindre overmenneskelig Robin.

Ellers faller vel bøkene om den Røde Pimpernell i samme kategori? Også de ville jeg forøkt å få tak i på engelsk.

Nå fikk jeg forøvrig lyst til å lese flere av dem igjen, kanskje jeg skal gi meg i kast med lista di etterhvert...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Rosemary Sutcliff var en av dem jeg leste mest av da jeg var yngre, så det kan kanskje være på tide å lese henne på originalspråket. :)

McKinley vet jeg ikke om jeg har lest noe av, så han havner nok på lista.

The Scarlet Pimpernel foregår noe senere enn det jeg egentlig ser etter, men ellers passer den nok ganske godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg også skulle si er at Rosemary Sutcliffe har skrevet flere bøker, blandt annet en beregnet på voksne om King Arthur (Swords at Sunset). Hennes forfatterskap anbefales i grunn i sin helhet (og alle jeg har lest ligger innenfor sjangeren du er ute etter).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSilje