Dette er Britt Karin Larsens tredje bok om folket på Finnskogen, som starter med "Det vokser et tre i Mostamägg", fortsetter med "Himmelbjørnens skog" og altså avsluttes med "Som steinen blømer". Skogfinnene som innvandret fra Finnland, slo seg ned på både den norske og den svenske sida av grensa, og ble forbundet med mye mystikk, overtro og trollskap.
Denne siste boka handler mye om gudstroen og vekkelsesbølgene som også når innpå finnskogene, der finnene har det med å holde på mange av de gamle ritualene sine.
Men her fortsetter også mange drømmer om å reise til Amerika for å finne lykken og et bedre liv. Noen klarer å komme seg avgårde til Amerika. Og det å få et amerikabrev fra de som har reist over dit, er en stor opplevelse.

Lina og ungene på Mostamägg har slitt hardt for å greie seg i alle de årene Taneli har sittet i fangenskap i slaveriet på Akershus festning i Christiania for mannedrap. Etter tøffe uår der buskapen må slaktes ned fordi det ikke finnes noe mer mat å gi dem, gjør folk det de kan for å overleve, og de fattige hjelper de som er enda dårligere stilt. Finnskogen byr nok på mye frihet og rike naturgaver, men i dårlige år med tidlig frost og sein vår, kan livet der inne på skogen føles grusomt hardt. Lina er ikke den som gir opp så lett, men vi får også ta del i mange andres skjebner i denne boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye