Jeg jobber i Norli Libris - og hos oss leste vi om undersøkelsen med interesse. Norli scoret ikke bra på undersøkelsen. Det var nok litt overraskende for oss at vi skulle komme så dårlig ut.

Jeg ser at blant annet Norli på Steinkjer og Libris i Evje og Kristiansand får ros lenger ned. Er det andre som har tilbakemeldinger til oss som dere vil at vi skal ta tak i - på godt og vondt?

Et lite tips: Jeg ser at flere klager over at mange butikker har dårlig utvalg. Dere er kjent med at dere kan be bokhandlene bestille inn bøker for dere, hvis det er noe spesielt dere er ute etter? Jeg tror det er noe under 50.000 titler i salg i Norge, og de færreste butikkene har plass til dem alle. Men om du ønsker en bok som er i salg, skal bokhandelen din skaffe den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg skjønner ikke denne undersøkelsen i det hele tatt. De som jobber i bokhandler er da alltid så vennlige, kunnskapsrike og serviceinnstilte...De ansatte på Norli i Sandvika imponerer meg stadig vekk og fortjener ros.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vet du om kjeden har noen bevisst tilsettingspolitikk? Hvilke kvalifikasjoner kreves det for å bli medarbeider? Skal vedkommende ha kjennskap til litteratur, eller skal h*n bare selge bøker (og en masse annet mikkmakk)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste bokhandlere elsker bøker. Alle fagansvarlige skal ha litteraturutdannelse. Alle fast ansatte skal ha stor interesse for bøker. Det kan nok være ekstrahjelper som ikke selv leser så mye.

Det kan nok være en utfordring enkelte steder at de som kan mest om bøker, jobber på dagtid, mens ekstrahjelper tar kveldsskiftene. Dette er noe vi jobber med - å ha den beste kompetansen på plass når det er flest kunder i butikkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det er så stor forskjell på Norli og Libris så det er litt rart at dere er samme kjede:) Har dere ulike konsept? Er butikkene bevisst ulike? Jeg synes Norlibokhandlene har tapt seg. Før syntes jeg Norli var kvalitet, nå har butikkene ofte svært få bøker og lite spennende tilbud. Du ser de samme gjengangerne. Libris derimot! Jeg har blitt helt tussete av glede over tilbud der både i Drammen, Mandal og Kongsberg. Slike tilbud der bokhandelen selv ser ut til å ha lagt ut en del bøker, ofte bare noen få eksemplar igjen, som ikke nødvendigvis har tronet blant topp 10. "Topp 10" tilbud gjør Ark best og er i tillegg flinkere på pocket. Dette er mine inntrykk, sikkert på spinkelt grunnlag, men jeg går inn i en bokhandel hver gang jeg ser en:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Norli og Libris er to helt forskjellige konsepter, men med samme hovedkontor. Libris satser mye på lokallitteratur, og har mange kjøpmenn som eier sin egen bokhandel, og tilpasser utvalget selv. Libris har butikker på mange små steder.

Norli har tradisjonelt vært "fagbokhandelen" og "kvalitetsbokhandelen". Norli i Universitetsgata i Oslo er en institusjon i seg selv. Dette er bokhandelen i Norge med størst utvalg av bøker, og jeg møter alltid både forlagsfolk og forfattere når jeg er innom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for forklaring på de artige Libris- butikkene jeg har dumpa innom. Enig, angående Norli i Universitetsgata. Den holder vel stilen, selv om det er mye den ikke har f.eks i historieseksjonen, som jeg tenker ikke burde være altfor smalt for en så stor fagbokhandel. Jeg tenkte uansett på mindre Norli- bokhandlere da jeg skrev.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kikkan HaugenHeidi BBRune U. FurbergTheaSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeMarianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina G