I en reprtasje om Jørgen Brekke i lokalavisa i dag ifbm hans nye bok "Drømmeløs", kommer det fram at det vil komme over 60 innbundne krimtitler på norsk denne våren. Av disse 13 på Gyldendal og 8 på Cappelen Damm, hvilket jo burde borge for kvalitet.

Så det er bare å pusse lesbrillene og sette av nok tid og penger!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Hmmm, jeg har hørt flere kjente, norske (krim)forfattere mene at det utgis alt for mye dårlig norsk krim... 60 krimromaner i vår i dette bittelille landet? Ja, ja, vi kan krysse fingrene ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke brennsikker på at dette er nye bøker av norske forfattere alt sammen - muligens er oversatte ting også med i tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste det samme, synes kanskje at 60 titler er litt mye. Er alle i samme klasse som den siste av Theorin har vi noe å glede oss til. Sankta Psyko bør for øvrig leses kun i dagslys. En forfatter jeg skulle ønske kom med mer er Pernille Rygh. Jeg trur heller ikke at Harry Hole er død, men at Jo Nesbø kan ha gått lei er forståelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glimrande nyhende! Det er viktig med eit godt utval, - også innan krimsjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og liker man krim, så må man få med seg krimfestivalen http://www.krimfestivalen.no/ JEG gleder meg i hvertfall til dette. I år er det tydligvis krim som er inn. Så det så ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Juhu! I like it a lot!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som et takras!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

60 krimtitler til våren, borger det for kvalitet? For meg høres det mer ut som kvantitet. Av de 60 tipper jeg de fleste er suppeposekrim. PS: Jørgen Brekke hører ikke til suppeposeforfatterne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Chris Tvedt I feb og Jørgen Jæger i mars hører heller ikke til suppeposeforfatterne.gleder meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var ikke antallet titler jeg mente borget for kvalitet, men forlagene Gydendal og Cappelen Damm.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste kommer vel ut rundt påsketider da? Vi er jo kjent for å lese mye krim på den tida i året.

Har forresten lest en eller annen plass at svenskene og danskene har begynt å følge oss der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velkommen etter, kan vi si da. I Norge oppsto jo påskekrim-tradisjonen med "Bergenstoget plyndret i natt" i 1923.

Akkurat når i vårsemesteret tyngden av disse bøkene kommer ut, har jeg ikke oversikt over (ennå), men flere er ute allerede - bokandlernes utstillinger bugner av bøker som ikke sto i hyllene deres til jul.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, å skyve den flotte "på vent" listen jeg har enda lenger bak i køen. Men sånn er det. Gleder meg selv om jeg trenger sterkere briller og noen kroner ekstra på bokbudsjettet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB