Hei felles bokelskere!

Er det noen av dere som kan tipse meg om skjønnlitterære bøker som tar for seg fotografi på noen som helst måte. Den eneste jeg har hørt om er M. Kanne & Søn av Einar O. Risa der hovedpersonen er fotograf.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Så kult at det har kommet inn så mange tips om bøker allerede! Takk skal dere ha alle sammen:-) Mye spennende å sjekke ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan tipse deg om en klassiker som tar for seg fotografi (og fotografiets "essens" i meget lettfattelig/lesbar form): Roland Barthes - "La chambre claire". På norsk: "Det lyse rommet: tanker om fotografiet" (La chambre claire, 1980) Pax 2001. I korttekst så var Barthes en inflytelsesrik tenker innen strukturalimsen, litteraturteori, sosiologi, filosofi og semiotikk. Hva er egentlig dine interesser innen fotografi? :-) Lettere å hjelpe om du gir mer info :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for Barthes-tipset! Jeg har vært borti den boka før, men nå må jeg få lest den snart.

Det er mange aspekter ved fotografi som interesserer meg, fotografiets 'essens' er absolutt ett av de. Utgangspunktet mitt for denne diskusjonen derimot var bare å få noen tips om hva som finnes om fotografi innen skjønnlitteraturen. Og da er jeg interessert i det meste; alt fra filosofiske romaner til krim og over i historiske fremstillinger så lenge de inneholder noe om fotografi.

Men det ypperste hadde vel vært en roman der det ble tenkt litt grundig rundt ett eller flere aspekter ved fotografi. For eksempel så kunne det vært veldig interessant å lese en roman der Barthes' og/eller Sontags tanker blir fremstilt og reflektert rundt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bare måtte lage en liste på grunnlag av spørsmålet ditt, da jeg er fotograf og interessert i bøker med samme "tema" selv :)

http://bokelskere.no/liste/147688/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er et sidespor, men jeg kan ikke la være å tenke på den vakre svenske filmen "Maria Larssons evige øyeblikk"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God historie men elendig regissert...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke enig;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig med Janna. Husker denne. Mikrofoner som daler ned her og der i søkeren, og personer som skal spille død som ligger og hyperventilerer i kisten... Kanskje vi fotografer har en tendens til å legge mer merke til slike ting enn folk flest, men jeg satt og ristet på hodet i pinsamhet flere ganger i løpet av filmen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så glad jeg ikke er fotograf og slipper å sitte å ergre meg over denslags i en nydelig film;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I novellesamlingen "Rom ved havet, rom i byen" avFrode Grytten er det en novelle med en portrettfotograf i hovedrollen som jeg (som fotograf) personlig likte veldig godt...
http://bokelskere.no/bok/rom-ved-havet-rom-i-byen/45147/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virker som en veldig interessant bok. Ved siden av fotografi så er jeg veldig interessert i bildekunst generelt sett, og skjønnlitteratur som tar for seg kunst er alltid interessant å sjekke ut. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig, og han kunne ikke valgt seg en bedre billedkunstner enn Edward Hopper, min favoritt innen malekunsten :O)))
Det er en god novellesamling, så du har noe å glede deg til. Glemte å si at det er fotografer i flere av novellene, ikke bare en :)
NB! Grytten skriver ikke om bildene til Hopper. Han lar seg bare inspirere av motivet når han skriver novellene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Kjetil Bjørnstads trilogi "Drift", "Drømmen om havet" og "Veien til Dhaka" er hovedpersonen fotograf. Fine bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan få triologien i en bok på 1580 sider "Victor Alvebergtriologien". Jeg støtter Elisabeth i at dette er en fantastisk triologi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Også har vi den biografiske romanen "Himmelstormeren" av Cecilie Enger, om Ellisiv Wessel, - en av de (den?) første norske kvinnelige fotograf(er), født 1866.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fascinerende og spennende kriminalroman av Robert Goddard, "Fanget i lyset", handler om en fotograf.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest Vente på Robert Capa og skrevet litt om den her inne. Det er et portrett av 2 år av livene til krigsfotografene Robert Capa og Gerda Taro og deres dekning av borgerkrigen i Spania. Boken befinner seg i skjæringspunktet mellom fakta og fiksjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der vi engang gikk av Kjell Westö. Den ene av mange hovedpersoner er fotograf, men dette er ikke noe hovedpoeng. Boka tar for seg en periode i nyere finsk historie og beskriver begivenhetenes innvirkning på mennesker fra ulike samfunnslag. Fortreffelig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset:-) Skal sjekke den ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundTorill RevheimLinnKirsten LundEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHeidi HoltanHarald KHanne MidtsundHeidi LIngvild SChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTanteMamieTor Arne DahlMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone Sundland