Hvis en forkortet versjon ikke gir seg ut for å være noe annet enn nettopp det, så er vel ikke det noe større synd mot originalen enn f.eks en tegneserieversjon (som jo sågar Bibelen er kommet ut i), hørespill eller film. Alt blir forenklinger i forhold til utgangspunktet.

At klassiske musikkstykker bare skulle komme ut i èn versjon, er jo en fremmed tanke. Må det nødvendigvis stille seg annerledes med bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Når det gjelder Ringeren ... vet jeg ikke hva den ga seg ut for å være. Derimot har jeg en tobinds utgave av De elendige i hylla mi, som helt åpenbart er forkortet uten at det er gjort oppmerksom på det. (Utgitt på De unges forlag). Spørsmålet mitt er da: Har jeg lest Victor Hugos verk? Jeg føler meg litt snytt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå skal det vel sies at akkurat bibelen ikke akkurat hadde vondt av tegneserieversjonen.

Jeg liker forslaget ditt. Det hadde vært morsomt å se flere coverversjoner av bøker. Noe a la Pride and prejudice and zombies f.eks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL