Mulig det virker litt pretensiøst, men jeg ønsker å sitere Hanif Kureishi på dette: "Suddenly, I longed for a new world, one in which no one compared the book to the film, or vice versa. Ever." The Body s.16

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Vel, jeg vil aldri klare helt å følge den type utsagn. Greit at man mener at film og bok er to helt forskjellige medium, men jeg er ikke enig. For det første er begge mediene ment for å fortelle historier: at en bruker skrifttegn og den andre bilder har lite å si, synes jeg. For det andre: om filmen er basert på en bok, må den også tåles å bli sammenlignet. Og selv om regissøren er en kunstner med rett til å uttrykke seg, har vedkommende også plikt til å vise respekt for hovedverket. Jeg irriterer meg når en film tar for store friheter i forhold til boka. Ta f.eks. Ringenes Herre-triolgien. Jeg elsket første filmen, som var en relativt trofast adapsjon (om en svært forkortet, noe jeg også regnet med). Derimot ble jeg ganske oppgitt når de to andre filmene hadde kuttet bort det jeg anså som viktige scener bare for å legge til nye som aldri var i bøkene. Jeg synes nesten det var på grensen til useriøst, og det har gitt meg et svært ambivalent forhold til filmene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jenny, jeg er egentlig helt enig med deg. Min personlige mening bæres ikke av sitatet mitt, man må tåle å diskutere bøker og filmer om hverandre. Det er alltid interessant.

Enig med deg om Ringenes Herre filmene også, men for meg var det gått så lang tid fra jeg leste bøkene til jeg så filmene at jeg ikke merket at innhold manglet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SKarin BergEllen E. MartolOleTone Maria JonassenHilde H HelsethHelena EAnniken RøilHeidiLena Risvik PaulsenLilleviBente NogvaKirsten LundBjørg RistvedtEgil StangelandIreneleserHarald KAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollMarteHilde VrangsagenEivind  VaksvikellinoronilleMona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Martine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H Hoel