Dette må være fra en tid og et sted med mye nød og lidelse. Det første som slo meg var Victor Hugos De elendige. Ekteparet på dette vertshuset, hadde ikke de en datter.... Men hva het moren? Hun kunne vel være truende til å stjele gulltenner og hår fra lik og selge...
Eller er jeg helt på jordet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Du er iallfall på riktig jorde! Verket er riktig, men personen er feil. Jeg kan vel tilføye at det var sitt egne lange hår og sine egne hvite tenner hun solgte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Moren til Cosette(hun var faktisk mitt førstevalg, men så dukket disse tankene om likrøving opp, og Cosettes mamma var bare god og snill)
Navnet er Fantine (det måtte jeg sjekke opp :-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Riktig! Det finnes utallige utgaver av dette verket, noen irriterende forkortet, blant annet er Fantines historie svært amputert i den utgaven jeg har. Må se å få tak i en ny, fullstendig tekst!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til!
Fint å få frisket på hukommelsen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL