Nå har jeg kommet til bok 10 i denne serien og er rett og slett utrolig imponert og forbløffet over det enorme universet Jordan har skapt. Historien er som et enormt puslespill som kan virke kaotisk og uoversiktlig, men hvor alle bitene har en spesielt utenkt plass. Hvordan han har klart å holde styr på de uendelig mange karakterene sine og å gjøre hver og en like interessant og viktig fatter jeg nesten ikke.

Tror jeg snart er kommet til de bøkene som er fullført for Jordan av Brandon Sanderson og gleder meg veldig til å se om han har klart å gi bøkene den samme følelsen og karakteren som Jordan. Store sko å fylle.

Anbefaler forresten de som skal begynne på serien å skrive ned navn med opplysninger etterhvert som de leser. Jeg liker å holde styr på absolutt alle karakterene i boka, hvem de er, hva de har gjort og hvor de befinner seg, men det blir vanskeligere og vanskeligere å holde styr på:-p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Et sted å sjekke ut personer er å gå hit: Tar Valon Library slik du kan lett søke opp personer du møter på. Men det er best å la være å sjekke dette hvis du ikke har lest bøkene før, siden det er mye spoiler her. Men hvis du har lest serien mange ganger om igjen (som jeg har gjort), så er dette stedet gull verdt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Har ventet lenge på at A Memory of Light endelig skal publiseres, så tror det er veldig lurt med en liten gjennomgang av hendelser og karakterer i de tidligere bøkene før jeg begynner på den nyeste boka:) Og den tror jeg faktisk at skal publiseres i begynnelsena v 2013?^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sanderson har en annen måte å gjøre det på, men som jeg synes funker like bra (eller - på noen måter bedre, han strammer inn på noen av de tingene Jordan gjorde litt i meste laget av). Men han har selv sagt at det må være sånn. Skulle han prøvd å skrive som en annen ville det blitt en dårlig parodi på både hans og Robert Jordans stil. Men uansett, jeg synes han skriver seg godt inn i rollen, og jeg er glad det ble til at han fikk tre bøker å gjøre det på; når slutten en dag kommer (til høsten, kan man håpe) vil forfatteren ha klart å den mer til sin egen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er jeg helt enig i. Det blir aldri bra å prøve å endre på den du er (eller den forfatteren du er) for å etterligne en annen. Sanderson ble vel spesielt utvalgt av Jordan selv? Og jeg tror jeg leste et sted at Jordan hadde bestemt mye av hvordan han ville at historien skulle utvikle seg og om hendelser han ville at Sanderson skulle ta med. Spennende å se hvordan historien blir sett gjennom Sandersons øyne. Uansett har jeg helt forelsket meg i historien og håper de neste bøkene også lever opp til forventningene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han ble valgt ut, om jeg ikke husker feil, av Jordans enke. Og bøkene etter at Sanderson overtok er basert mye på Jordans notater, og ting han fortalte og forberedte den siste tiden han levde. Delvis også direkte på det han rakk å skrive av tekst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaske