Jeg har vært lite aktiv i det siste, og det kommer av at jeg først og fremst er interessert i å lese historiske verk for tiden og det virker som det ikke er noe særlig diskusjon om det. Men jeg savner å prate på dette forumet! Har akkurat avsluttet Tor Bomann-Larsen så langt som han nå er kommet og er helt klar for å ta fatt på Erling Bjøls USA-historie. Andre med historieinteresse der ute?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg har skaffet meg de 4 første bind (mangler det 5) av Norges historie forfattet av Tormod Torfæus. Verket er skrevet på 1700-tallet på latin, oversatt til bokmål i løpet av de siste årene. Tormod Torfæus var tilknyttet Kongen av Danmark og derfor ble det skrevet på latin som var det offisielle språk lærde brukte. Tormod Torfæus var født på Island, utdannet i Danmark, ansatt av Kongen av Danmark. Da han slo seg til ro giftet han seg med en enke i Kopervik på Karmøy (Vestlandet). Han hadde kongelig gjestebud fra tid til annen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er interessert i historie, men helst i forhold til norsk utvandringshistorie og eldre historie ift. folkevandringer :) Det er spennende at det er flere etterkommere etter nordmenn USA enn det er nordmenn i Norge i dag. Halve Norges befolkning emigrerte ut mellom 1825 og 1975 :O

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ørkenen Sur av Gotaas er ei meget god bok og en dokumentar om bl.a. nordmenn som bosatte seg på ei søppelfylling ved New York i mellomkrigstida. Titt og ofte hørte man mange ulike norske dialekter.
Livet der var dominert av fattigdom og rus blandt de mange triste skjebnene. Det var ikke alle som fant lykken "over there".
En bok jeg vil anbefale å lese, for her får du baksiden av medaljen om livet til noen emigranter i Amerika

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg vet, jeg har lest den og skal lese den en gang til denne våren. Meget bra bok :) Hørte også Ørkenen-Sur programmet som gikk på Norgesglasset. Veldig interessann del av norsk utvandringshistorie som få har hørt om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sidan august i fjor har eg fokusert i hovudsak på historie, men berre den vesle, snevre delen som omhandlar verdskrigane. Utanom om det er ikkje interessa for historie så stor (enno).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser også mye historie, har lest bl a Carl Grimberg opp til Napoleon når jeg gikk på ungdomsskolen. Liker engelsk, nordisk, egyptisk, romersk og europeisk historie. En av de første bøkene jeg leste var en historie bok, og jeg har over 650 bøker om historie og konglige personer. Tv-serien 'Det var en gang...et menneske' vekket også interessen for historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klart det. Har lest mest om middelalderen, norsk, keltisk og sveitsisk. Men alle sider av historie er viktig for å forstå vår nåtid (syns jeg da). Det å lese en historiebok og så starte en diskusjon må jo igrunn være det samme som å lese en hvilken som helst annen bok. Så jeg tror at det er interesse for å diskutere alle slags bøker her inne, ingen fasit for det, bare en begynner..:O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag kom Erling Bjøls "USA's historie inn av døren her. Det er min mann som har bestilt den, men jeg gleder meg til å ta fatt på den etterhvert. Forstår at dette er en bok som er viktig å lese for å forstå dagens verden. Men jamen er det et omfattende verk (689 sider). Boken har fått svært god omtale i media.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde vært fint om vi kunne " trykket" oss til det vi har lyst til å snakke om. Jeg føler at jeg leter , uten å finne alt, her inne. Hovedforumet kunne vært hovedsaken men at vi også hadde andre valg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er jo også viktig at de som starter en tråd om et tema de ønsker å diskutere, følger opp den tråden de har startet. Jeg registrerer fra tid til annen at noen tråder som virker interessante aldri blir fulgt opp. Og da er det jo ikke så merkelig at "det aktuelle temaet" ikke får mulighet til en fruktbar diskusjon. Det er jo fullt mulig å prate og diskutere om et hvilket som helst tema her på "hovedforumet". De mest interessante trådene er som oftest de som følges opp på en god måte av den som startet det hele. Inspirerende med dialog.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig i det (men har kanskje syndet selv et par ganger).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er du inne på noe som jeg også har etterlyst tidligere (om ikke akkurat i forbindelse med historie), nemlig litt smalere underforum der det var lettere å treffe andre med samme interesse(r) som en selv. Det blir litt annerledes når det skal "kjempes om plassen" ute på hovedforumet. Men jeg har jo også skjønt at det er ikke alle bokelskere som er enig i dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mange bøker om historie og leser en god del om dette i perioder. Dessverre er det lite planlagt lesing. Leser jeg en roman så ønsker jeg ofte å se hvilken sammenheng den står i. Spesielle episoder i nyhetene/ TV eller "diskusjoner" med venner/ jobb skaper også historisk nysgjerrighet, og jeg ønsker å vite mer. Har i lengere tid lest en biografi om Elisabeth I etter et besøk i London. Jeg er også interesert i en diskusjon om dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig interessert i historie, overalt og nårsomhelst, men jeg er ikke alltid så motivert til å lese rene historiebøker. Liker det best i romanform - selv om det da må tas med et par vognlass med salt - eller i lett form som f eks Richard Herrmann eller Bill Bryson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er veldig opptatt av historie. Spesielt historie som religionshistorie og ting med mytologier i. Usikker på om jeg har lest noen historiske verker, da jeg faktisk er usikker på hva som går under der. Men leser stadigvekk bøker om historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også historieinterssert og leser historiske verker i perioder:-))Har lest Plogen og Sangen og Skipet og sverdet av Preben Mørkbak,Om Eirik Raude.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker historie veldig godt. Synes de fleste perioder er interessante :-)Men er spesielt glad i middelalder og tidlig nytid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker historie, men da helst oldtidshistorie. F. eks. Egypt og andre gamle sivilisasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne