I en innbilt samtale med den døde lillebroren, mot slutten av en roman, sier hovedpersonen:

"Det var noe som hendte med meg en gang, for lenge siden. Det var det som førte meg vekk. Vekk fra broren min. [...] Det var jeg som ikke var sterk nok. Og så kunne jeg ikke leve med all den fortvilelsen. Se, jeg hadde ingen storebror, jeg heller."

Hva heter hovedpersonen?
Hva heter romanen, og hvem har skrevet den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har forlengst mistet oversikten i denne tråden; kanskje er oppgaven din besvart allerede, men noe svar har iallfall ikke jeg funnet. For meg låter dette som noe av Agnar Mykle. Jeg tipper Lasso rundt fru Luna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Riktig forfatter og riktig roman. Da vet du nok hva hovedpersonen heter også.

Forøvrig:
Her finnes det en tråd nr. 2, som forhåpentligvis er mer oversiktlig (foreløpig).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har grublet på denne, Kjell, men kom ikke lenger enn til Sandemoses novelle Lillebror. Og du er jo ute etter en roman. Et tips kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fornavnet på hovedpersonen er hentet fra norrøn mytologi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeKirsten LundStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadKjersti SAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtPiippokattaSvein Erik Francke-EnersenHarald KHilde VrangsagenqweeksilberFarfalleBerit B LieBenedikteAnniken RøilMarianne NordeideIngvild STorill RevheimGunillaLeseaaseSynnøve H Hoel