Hva er svaret (har ventet og ventet og ventet ...)! Jeg har lett rundt omkring - diverre og fant null niks!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Nei siden ingen har forsøkt seg med et svar på de siste 5 timene, så var vel dette litt for vanskelig, selv om jeg mener at musikaliteten i språket peker i retning av en av våre flotteste lyrikere, nemlig Stein Mehren.

Diktet "Diktet" åpner diktsamlingen Vintersolhverv fra 1979, men finnes selvsagt også i flere antologier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette kunne jeg ikke ha gjettet meg til. Jeg så at det ikke kunne være noen som skrev nynorsk. Stein Mehren er helt ukjent for meg. Ser du har to bøker av ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nok ikke oppdatert bokhylla mi her inne. I min virkelige bokhylle står det 5 av hans bøker. Han er min absolutte favoritt, en ordkunstner av de aller største. Et av hans mest kjente dikt er "Jeg holder ditt hode":

Jeg holder ditt hode
i mine hender, som du holder
mitt hjerte i din ømhet
slik allting holder og blir
holdt av noe annet enn seg selv

Slik havet løfter en sten
til sine strender, slik treet
holder høstens modne frukter, slik
kloden løftes gjennom kloders rom
Slik holdes vi begge av noe og løftes
dit gåte holder gåte i sin hånd

Flott, ikke sant?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAnn ChristinPiippokattaTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeKirsten LundStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadKjersti SAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtSvein Erik Francke-EnersenHarald KHilde VrangsagenqweeksilberFarfalleBerit B LieBenedikteAnniken RøilMarianne NordeideIngvild STorill Revheim