Boken var både god ikke så god. Særlig var det delen som omhandlet elven som var positivt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Eg likte boka svært godt. Språket var fint, særleg i skildringa av elva. Den sære og svært einsame hovudpersonen blei vi godt kjende med, han er ein skikkeleg nerd som eg fekk stor sympati for. Boka har mange komiske situasjonsbilete, og var både underhaldande og litt sår. Denne boka treff meg heime, eg fekk til og med lyst å ta reisa på Donau.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En treffende og god beskrivelse av en nydelig liten bok! Jeg er til og med enig med deg i at Donau lokker etter denne.

Om «vår mann» er nerd eller ikke, skal jeg ikke ha sterke meninger om. Ensom og så sosialt hjelpeløs at man får lyst til å gripe inn og hjelpe han, er han i alle fall. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, skriver ikke Øivind Hånes godt? Og så er han en utrolig allsidig fyr. Han er en eminent musiker, komponist og plateprodusent og han har soppkontrolløreksamen.

Han har skrevet 10 romaner (ble i 2006 nominert til Nordisk råds litteraturpris for Pirolene i Benidorm), to novellesamlinger og én diktsamling. Han har også skrevet en rekke bøker om mat og drikke, de fleste sammen med Bølgen og Moi. Og han er oversatt til er oversatt til tysk, spansk, nederlandsk, russisk og litauisk.

I diktsamlingen går fenomenet lyd som en rød tråd gjennom boken. Det ligger noen snutter på YouTube der han leser selv, akkompagnert av Tine Asmundsen på kontrabass, og her er en liten smakebit.

Jeg kjenner ham, så helt upartisk er jeg vel ikke, men jeg har virkelig sans for språket hans og synes som nevnt at han skriver godt. Bare synd flere ikke har fått øynene opp for ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo absolutt! Det er alltid morsomt å oppdage nye forfattere, og Hånes er en jeg gjerne leser mer av. Pirolene i Benidorm er lagt til ønskelisten. Jeg måtte søke opp hva en pirol er; det inspirerte leselysten ytterligere!

Mat og vin har jeg faktisk i kjøkkenhyllen, uten å ha brukt den i særlig grad. En gave fra forlaget, som jeg nå vil titte nærmere på.

Så kan man spørre seg, hva er det som gjør at enkelte forfattere får så stor oppmerksomhet, andre nesten ingen. Kvalitet er i hvert fall ikke det eneste utslagsgivende.

Tusen takk for responsen, Monica og for en fin YouTube-snutt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig i denne beskrivelsen. Språket her var til tider så godt at jeg tok meg selv i å stoppe opp for å lese setningen flere ganger. Boka tok meg litt på senga pga det kjedelige omslaget og tittelen, men det ga mening underveis. Småkomisk og herlig liten sak det her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg tykkjer du skildrar boka godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge