Religion, myter,politi og mystikk. Dette er en velskrevet og underholdene kriminalroman, med en tvist som gjør den særegen i vei på sin egen hylle, med egne lesere og egne profesjoner. Med en dansk, internasjonal thriller i hendene kan man trygt lene seg tilbake og nyte den! Språket er til tider nokså poetisk, et eksempel på dette er i kapittel 5: "Tidlig vinter - høysesong for selvmord på det europeiske kontinent. Men dette var ikke selvmord. Det var hevn, Ellers ville han ikke brukt ståltråd til og henge seg..." forfatterne bruker en rent, hardt og direkte språk når de fører inn historien. Men som mange andre kriminalromaner med Dan Brown - Stieg Larsson preg over seg er dette en egen bok, med egne mennesker som trer frem fra mørkest lys. Riktignok er det mange personer og mye og holde styr på, men hvis man instiller hjernen til en krimmodus kan dette fungere veldig enkelt. Godt og rått!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Leste denne for en tid tilbake og husker den som en intens og neglebitende spennende krim med et annerledes plot. Handler så vidt jeg husker om et trettitalls rettferdige mennesker som skal oppveie for all grusomhet i verden. Og hvem var så den "siste gode mann"? Enig i at det er forfriskende med bøker (krim) som ikke er bygget over samme lest som mye av det vi kjenner fra krimlitteraturen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag