Har kommet borti dette begrepet mye i det siste. Kan noen utdype dette for meg. Var innom www.bookcrossing.com men ble bare forvirret.

Noen som har erfaring med bookcrossing? Noen som har erfaring med bookcrossing.com - kunne tenke meg en innføring...:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Er det noen som vet om det er et spesielt sted med bookcrossing-bøker på Gardermoen? Evt hvor? Skal snart ut å reise så hadde vært morsomt å legge ut noen der...
Prøvde å gå inn på bookcrossing sin nettside, men fant ingenting.....syns det er rart hvis det stemmer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så vidt jeg vet finnes det ikke et eget sted på Gardermoen... Det finnes derimot et sted på Oslo S - La Baguette der :) Ellers er det jo bare å slippe bøkene "fri" - det er jo litt av morroa det også:D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om du ikke bor i en stor by med egne slippsteder, så er det lurt å slippe boka fri på en kafe der du vet at folk sitter en stund, og der folk gjerne leser aviser som ligger fremme. Da kan du legge boka di der avisene ligger, og muligheten er stor for at boka kommer ut på en reise. Jeg har også erfart at det er lurt å ha en ekstra forklaring godt synlig inne i boka, i tillegg til selve bookcrossingregistreringen. Uten en foklaring på at dette er en bok som er ment for å reise, og som du gjerne vil at finneren skal registrere, så tør ikke folk ta den med seg. Det er heller ikke så dumt å legge ut bra bøker i pocketutgaver, så taper du ikke så mye penger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du slipper bøkene dine ut i verden.

Jeg limer inn en link fra bloggen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nå registrert meg.

Kan du forklare hva de forskjellige statusene betyr? feks at en bok er available...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Available betyr at boka er klar til å gies bort, sendes, byttes etc.
  • To be Read betyr at du ikke har lest den ennå (men har registrert den, mottatt den etc)
  • Reserved, at du har boka men har lovet den bort eller tiltenkt den noen andre ++

Føler det ble ganske rotete men orker ikke skrive på nytt - lykke til :-) - Travelling, at den rett og slett reiser rundt og ikke har blitt funnet ennå.

Normalt vil det arte seg på denne måten.

Du tar ei bok å registrerer den med tanke på å slippe den løs senere - (available) Du slipper boka og skriver en - release note - (travelling). Noen andre finner boka og skal lese den, sometime (to be read), eventuelt gi den bort til noen (reserved)

Vil alt går etter programmet slipper de boka når de er ferdig (sjelden det går så glatt-) og boka får igjen status - travelling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gøy, har sluppet en av mine ut i verden..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig, og enda artigere blir det når noen finner den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så, hvordan går jeg frem hvis jeg vil bli en del av dette fenomenet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så, hvordan går jeg frem hvis jeg vil bli en del av dette fenomenet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du registrerer deg på nettsiden, skaffer deg noen lapper, kjøpt/hjemmelaget, du kan ev. printe fra siden - registrerer boka du, skriver en 'release note' også er det bare å vente å se.

Det var veldig forenklet - men du finner step by step som er enkle å bruke på nettsiden - lykke til.

NB - tålmodighet er et must :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan vel også anbefale å utføre noen "kontrollerte slipp" dersom du ikke vil miste motet med en gang. Bøker som legges igjen på tilfeldige steder blir ikke så ofte funnet (eller registrert funnet), men det går også an å sende bøkene til andre bookcrossere som ønsker seg dem. Fin måte å kvitte seg med bøker man ikke vil lese flere ganger, og jeg har også fått en del nye (for meg) bøker på den måten :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt poeng.

Faktisk er ingen av de bøkene jeg sålangt har 'fri'sluppet blitt registrert - men håper nå likevel noen har funnet og lest :-).

Selv foretrekker jeg å bruke en av de offisielle sonene, den jeg bruker er på OsloS og er alltid full av spennende bøker. Det er god gjennomtrekk og bøkene får rørt litt på seg.

Plukker med meg et par og setter igjen et par hver gang jeg passerer igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøvde litt dette for noen år siden, og noen av bøkene jeg slapp, spesielt på universitetsområdet "Høyden" her i Bergen, ble fort "fanget" igjen og registert funnet.

Men jeg har ikke "jaktet" noe særlig siste to årene, for jeg har så mange bøker hjemme jeg har lyst å lese.

Kommer nok til å slippe fri flere bøker etterhvert, som jeg ikke har tenkt å beholde selv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan går det nå med de bøkene du slapp - har du fulgt de igjennom årene?

Hele moroa er jo når de blir funnet og faller i smak :-).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ah, er det DET den bokhyllen på stamkafeen min er fornoe da kanskje? haha. Så kult! Jeg må slippe noen bøker ut i verden, har for liten bokhylle og en del bøker som jeg kan skille meg fra uten sorg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmEgil StangelandVannflaskeMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundPiippokattaChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleser