stor leseopplevelse. anbefales, en bok alle bør lese

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har nettopp gitt denne en ny sjanse etter å ha gitt den opp for et år siden. Skjønner ikke hvorfor jeg syntes den var så kjedelig første gangen. Det er en helt egen "følelse" i boka som virkelig gjør historien levende for meg. Dette er jo en bok som sikkert står på alle amerikanske pensumlister, synes det er synd at vi ikke leste den på videregående. Jeg er veldig glad i bøker som tar opp vanlige problemer og voksne holdninger sett gjennom barns øyne. Det blir ikke masse snikksnakk og unødvendige refleksjoner, bare helt enkle observasjoner av helt enkle sannheter som kan få voksne til å føle seg ganske tåpelige .

"Atticus told me to delete the adjectives and I'd have the facts."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg synes dette er en svært tankevekkende og lærerik bok.
Enig med deg ellers.. Har du oppdaget Margaret Skjelbred og hennes fantastiske skildringer av barnesinnet..?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drep ikke en sangfugl har blitt en yndlingsbok hos meg, hadde tenkt å spørre om noen kunne anbefale lignende bøker. Har ikke hørt om Margaret Skjelbred, men det hørtes veldig interessant ut.. er det noen spesielle bøker jeg bør prøve?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig flott hvis jeg nu har tipset deg om en FANTASTISK forfatter!
Mitt første møte med Skjelbred var Gulldronning. Perledronning, og jeg kan gjerne anbefale den som den første for deg. En fantastisk bok som jeg har lest 2 ganger og hørt på lydbok.
Den er litt spesiell i formen ved at vi starter med å møte bestefar og hans traumatiserte barnebarn på 5 - 6 år. Så hopper Skjelbred endel i tid og mellom personer - uten at det er så veldig klart "hvor i verden" vi er. Men det er bare å følge med... Pga dette stod ting klarere for meg da jeg leste den for 2. gang. Det ble en fantastisk leseropplevelse igjen.
Håper du vil kose deg - men du blir nok litt trist også... Det er jo bare så fint med de gode hjelperne Skjelbred viser oss her.
Den nye Du skal elske lyset er også kjempefin. Gå gjerne inn her og søk på bøkene. Det er endel kommentarer om disse bøkene, jeg har selv skrevet kommentarer på begge..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset, jeg skal definitivt prøve meg på Skjelbred! Tror bøkene hennes kommer til å passe meg perfekt. Elsker å oppdage nye bøker og forfattere som gjør varige inntrykk på meg.. Har fått så mange gode tips til flotte bøker som jeg ellers ville ha gått glipp av etter at jeg ble med i Bokelskere.no.. Evig takknemlig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn S