TJUKKE BØKER. Anbefalinger ønskes. Hvor bør jeg begynne? I årenes løp har jeg kjøpt mange bøker, deriblant flere store og tjukke (bøker på mer enn 500 sider) Problemet er at mange av de mest omfangsrike har hatt en tendens til å bli liggende ulest. Av og til har jeg begynt på en av dem, men så lagt den til side til fordel for en tynnere bok. Dette vil jeg gjøre noe med i 2012. Det beste må være å starte med den/de mest fengende for slik å holde på ikke bare moralen, men også leseLYSTEN. Derfor trenger jeg anbefalinger fra folk som kjenner og ELSKER en eller flere av følgende bøker:

Lesesirkelen av Elizabeth Noble

Underverden av Don DeLillo

Svermen av Frank Schätzing

Historien av Elsa Morante

Shantaram av Gregory David Roberts

Utvalgte emner i katastrofefysikk av Maisha Pessl

Den tidsreisende kvinne av Audrey Niffenegger

Balansekunst av Rohinton Mistry

Paganinikontrakten av Kepler

Alene sammen av Abraham Verghese

Forføreren av Jan Kjærstad

I all evighet av Ken Follett

Jeg er for øvrig fullt klar over at dette er et lite filleproblem (enn si et luksusproblem), men siden antallet tilsidelagte bøker er blitt så pass stort, er trangen til å ordne opp blitt ganske merkbar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg vil anbefale Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger på det sterkeste. En sterk historie med en spennende vri. Og den ble forresten kåret til tiårets beste bok på den britiske nettsiden Love Reading.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker tykke bøker:-))<3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, det gjør som regel også jeg. Problemet er bare at det kan ta så lang tid før en blir ferdig. Leser forresten akkurat nå: "Alene sammen" av Abraham Verghese. Det er en bok som det er vanskelig å legge fra seg. De 776 sidene går som en røyk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Paganinikontrakten var spennende, det kan jo gjøre det lettere å ikke "dø fra" boka. Jeg syntes Shantaram var kjedelig og avbrøt, men vet mange liker den. Selv holder jeg på med tidenes murstein, Min kamp 6, med 1115 sider :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Hypnotisøren. Likte den bare så passelig. Men skal nok kjempe meg gjennom den andre Kepler-boka også. Mange roser Shantaram, men altså ikke alle. Min Kamp 6 er sikkert den tjukkeste av alle. Har lest de andre Min kamp-bøkene. Må naturligvis også lese den siste, men det får vente, kanskje til den kommer i pocket-utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pass i alle fall på at du får lest Historien før du blir overmett av mursteiner!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Skal huske på det! Både 2. verdenskrig og Italias historie er emner som interesserer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for kommentarene. Det blir nok til at jeg likevel leser boka til Niffenegger, siden jeg nå en gang har kjøpt den. Men kanskje jeg utsetter det til til senere i år. Gavaldas bok kjenner jeg godt, har lest den og sett filmen. Enig at den er fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har lest Shantaram og I all evighet, begge er favoritter hos meg.

Siden du begynner med Balansekunst kan det være greit å lese hvertfall 1 eller 2 av de andre bøkene før du begynner på Shantaram, siden begge foregår i India. Ser uansett ut som du kommer til å få noen gode leseopplevelser i 2012 :-)

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Balansekunst! Det er en flott bok, og min mening den beste boken han har skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott! Takk for anbefaling. Visst skal jeg lese BALANSEKUNST. Planen er å lese alle "mursteinene" som jeg har på lista. Men tanken er at det er best å begynne med en virkelig god bok, slik at starten blir så bra som mulig. Kjenner du til noen av de andre bøkene på lista mi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, ikke annet enn at mange står i ulest i bokhylla mi av samme grunn som du ikke har lest de. Men Balansekunst er en flott bok. Husker jeg synes den var litt tung å komme inn i, men etter noen sider klarte jeg ikke å legge den fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Balansekunst" er ei sterk bok - ei bok ein vert fengsla av på godt og vondt. "Shantaram" er også ei bok som gjer inntrykk. Har lese "Lesesirkelen" for nokre år sidan - ok...synest eg å huske..Forføreren står i bokhylla, har ikkje "manna" meg opp til den enno...Lukke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Også du sier det samme. Jeg MÅ starte med BALANSEKUNST. Det er viktig at prosjektet starter bra, da er risikoen for å falle fra mindre. Håper jeg kommer gjennom alle de nevnte mursteinene i løpet av 2012.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trur ikkje du vil angre på det. Eg for min del likar å ta litt lettare - og ikkje minst kortare - innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Historien (svært lenge siden), Balansekunst og Forføreren. Alle tre kan anbefales!

Jeg må innrømme at jeg også sliter med å motivere meg for store mursteiner. Men for tida er jeg snart halvveis i Steve Sem-Sandberg sin over 600 sider lange De fattige i Lodz, og jeg er glad jeg starta på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar med anbefalinger. Jeg skjønner at jeg må starte med Balansekunst for det er visst en bok som "alle andre" har lest og likt. Jeg har kikket litt på De fattige i Lodz. 2. verdenskrig og konsentrasjonsleirene virker absolutt interessant, og boka er "bare" på 614 sider (altså ikke den største mursteinen). Men dette må i så fall vente til 2013. Første prosjektet er alle bøkene på lista mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for svar med anbefalinger. Det virker absolutt som om Balansekunst er en bok som er lest av mange og veldig godt likt. Jeg får kanskje begynne prosjektet mitt med denne. Med én kjempetjukk bok hver måned (i tillegg til andre mindre omfangsrike) vil jeg klare prosjektet i løpet av 2012. Krig og fred har jeg nok lest for veldig, veldig lenge siden. Kanskje på tide å gjøre det om igjen, men det blir i så fall ikke før 2013.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra sagt, og jeg fryder meg over å ha *Balansekunst" tilgode.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Balansekunst er en gripende bok, ja! Til tider grusom. Tross sin tykkelse hadde jeg vanskelig for å legge den fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sier bare Gled deg!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL