Ja, i dag fortsetter diskusjonen om e-bøker i Aftenposten, skrevet av Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal Norsk Forlag. Han slår fast at bokpolitikken i Norge fungerer utmerket:
Deprimerende tøv om e-bøker. Det pågår i øyeblikket et intensivt arbeid med å forbedre både tekniske løsninger og innhold i norske e-bokløsninger.
Jeg bare noterer meg det som blir sagt og skrevet, så får vi håpe at vi får beholde vårt nåværende bokmangfold i mange, mange år til!
Viser 1 svar.
Vi som ikke er i bransjen kan jo bare dømme ut fra hva som har skjedd, ikke hva som er i utvikling på bakrommet, og jeg må vel si at jeg sitter med mye det samme inntrykket som Herodes Falsk når det gjelder norske forlags vilje til å utvikle brukbare løsninger. Vi får jo håpe det bildet er feil...
Jeg lurer litt på Busets tall: "I Gyldendal Norsk Forlag er allerede ca. 15 prosent av omsetningen rent digital, noe som er på høyde med verdenstoppen. E-bøkene handler foreløpig om rene tekstbøker, som er en relativt liten del av omsetningen vår."
15 % av omsetningen digital på et segment som er en relativt liten del av omsetningen? Selv hvis "rene tekstbøker" er 40 % av omsetningen totalt (som er et større tall enn jeg ville trodd ut fra formuleringen) er 15 % ganske stor andel av det igjen - nesten halvparten av omsetningen på "rene tesktbøker"? Eller mener han 15 % av omsetning på rene tekstbøker, ikke totalomsetningen?