En humoristisk tekst. Konspirasjonsideen er ikke noe nytt. Bokskya har blitt så dårlig enten pga inkompetanse på området eller fordi forlagsbransjen trenger tid til å omstille seg. Det vil bli store omveltninger hvis de rette vil. Ideen med brukte og nye bøker er kjempegod. Som tidligere bokhandlersvenn drev jeg slik i det små. Jeg skaffet bøker som var "utsolgt". Det handler om å våge og tenke gammelnytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, i dag fortsetter diskusjonen om e-bøker i Aftenposten, skrevet av Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal Norsk Forlag. Han slår fast at bokpolitikken i Norge fungerer utmerket:
Deprimerende tøv om e-bøker. Det pågår i øyeblikket et intensivt arbeid med å forbedre både tekniske løsninger og innhold i norske e-bokløsninger.

tøv om e-bøker

Jeg bare noterer meg det som blir sagt og skrevet, så får vi håpe at vi får beholde vårt nåværende bokmangfold i mange, mange år til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi som ikke er i bransjen kan jo bare dømme ut fra hva som har skjedd, ikke hva som er i utvikling på bakrommet, og jeg må vel si at jeg sitter med mye det samme inntrykket som Herodes Falsk når det gjelder norske forlags vilje til å utvikle brukbare løsninger. Vi får jo håpe det bildet er feil...

Jeg lurer litt på Busets tall: "I Gyldendal Norsk Forlag er allerede ca. 15 prosent av omsetningen rent digital, noe som er på høyde med verdenstoppen. E-bøkene handler foreløpig om rene tekstbøker, som er en relativt liten del av omsetningen vår."

15 % av omsetningen digital på et segment som er en relativt liten del av omsetningen? Selv hvis "rene tekstbøker" er 40 % av omsetningen totalt (som er et større tall enn jeg ville trodd ut fra formuleringen) er 15 % ganske stor andel av det igjen - nesten halvparten av omsetningen på "rene tesktbøker"? Eller mener han 15 % av omsetning på rene tekstbøker, ikke totalomsetningen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann Ekerhovd