Å bruke hundrelapper som bokmerke i bibliotekbøker må jo være genialt, særlig for den neste låneren, og særlig hvis den forrige låneren var både distré og glemsk... ;-)

Det fantes en bruktbokhandel i Torggata i Oslo i min barndom. Dit gikk venninna mi og jeg ofte, for der kunne vi bytte ut de bøkene vi hadde lest med bøker vi hadde lyst til å lese. Dette kostet oss ingenting. Hvis vi ikke hadde nok bøker å bytte med, og hadde lyst på å kjøpe noen av de brukte bøkene, kostet de bare en bagatell.

Jeg vet ikke om det finnes noen slike bruktbokbutikker lenger i dag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

En sånn butikk fantes på Hamar også. Den var der fortsatt for noen år siden (men i et annet lokale). Jeg tror det var der jeg ble boksamler, men det startet med et forsøk på å få komplette årganger av Bamse - verdens sterkeste bjørn ved å bytte inn Donaldblader.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi er nok mange som startet vår leselyst og våre samlinger av det skrevne ord med å lese blader som f.eks. Donald, ja. :)
Tegneserier er kjempeviktige for gryende lesehester!

Den butikken på Hamar kunne det forresten være interessant å besøke en gang, hvis den fremdeles finnes?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før var den i huset på hjørnet mellom Skolegata og Elias Hofgaardsgate (har kikket på google streetview, altså, sitter ikke med sånt i huet...).

Sist jeg besøkte den var den nærmere sentrum i Skolegata, og der ser den ut til fortsatt å ligge, men med nytt navn og nettadresse: http://www.bokhuset.no/

Det er forresten en lignende en i Trondheim også, Pocketbua, som ligger ved Lademoenparken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HildKirsten LundalpakkaPiippokattaDolly DuckRufsetufsaGrete AastorpHildeGunn DuaasKorianderHeleneKristine LouiseArne SjønnesenTine SundalLars Johann MiljeChristofer GabrielsenReadninggirl30Akima MontgomeryflaEvaHilde VrangsagenAnne Berit GrønbechCecilie69Reidun SvensliAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .