En meget lesverdig bok fra denne forfatteren som skriver så sterkt og godt fra Italias skyggeside. Michele er 9 år og lever på den solsvidde, trøstesløse italienske landsbygda. Mens ungene driver omkring i sommerheten, gjør Michele en oppdagelse i et hull i jorden som går utover hans fatteevne og som skal endre hele hans tilværelse.

Godt skrevet, brutalt og gripende. Det som hindrer meg i gi boken terningkast seks, er at jeg synes den slutter for brått med noen løse tråder jeg gjerne skulle hatt nøstet opp. Likevel var dette en strålende start på leseåret 2012 for meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ved en feiltagelse skyter faren sønnen Michele i benet. Han er kommet for drepe Filippo siden hele operasjonen har gått galt og barnet er det farligste vitnet. Michele besvimer og når han våkner ser han et helikopter og "svarte vesner med bikkjer". - Det tenker jeg meg må være politiet, som kommer til stedet en stund etter faren til Michele. Filippo er jo svekket etter fangenskapet og kan ikke ha kommet langt. Politiet oppklarer kiddnappingen og de impliserte får sin straff. - Simsalabim, trenger vi mer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er vakker til tross for det brutale den beskriver, en beundringsverdig balanse.

Slutten forstod jeg ikke. Kan du fortelle meg hvordan du forstod den? Hva skjedde? Slutten var brå sammenliknet med resten av boken og falt ut av rytmen sin, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg skriver, så synes jeg også at slutten er for brå og for uavklart på en måte. Jeg er av typen som foretrekker å ikke sitte igjen med så mange spørsmål etter en bok, men ha følelsen av at ting har falt på plass.

Michele blir skutt av faren sin - sannsynligvis ved et uhell. At han overlever skjønner vi imidlertid tidligere i boken. Hvem som kommer på slutten, er jeg litt usikker på. Om faren blir skutt eller om det er Michele som besvimer og dermed ikke får med seg resten av det som skjer, er jeg også litt i stuss over. Filippos videre skjebne får vi heller ikke klarhet i. Det er disse spørsmålene jeg gjerne skulle hatt svar på. Hva tenker du?

Hvis du ikke har lest den allerede, kan jeg absolutt anbefale "Hvis Gud vil" av samme forfatter. Dystert, gripende og veldig bra syntes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil gjerne lese mer av forfatteren, så takk for tips!

Jeg hadde litt for lite ro da jeg leste de siste sidene av boken, så jeg fikk rett og slett ikke med meg hva som skjedde. Handlingen ble liksom bare borte, også fordi det var utydelig.

Historien sluttet der en ny skulle begynt. Jeg vil vite hva som skjedde og synes godt forfatteren kunne spandert 50 sider til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundKirsten LundedgeofawordsiljehusmorHarald KTone SundlandFarfallePiippokattaLinnDemetergretemorGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreIreneleser