Hver gang jeg går inn på et antikvariat, ser jeg etter en bestemt bok. Jeg kan ikke huske tittel eller forfatternavn, men jeg kan sånn noenlunde huske handlingen. Foregår i et søramerikansk land, jeg-person som faller for en kvinne som ligner en statue i hovedstaden (statuen har noe med en ape å gjøre). Det var noe med at statuen ble funnet i havet? Slutter med at han blir såret og hun blir nonne. Han ser ned på et tak fra flyet og der står hun. Meget sørgelig, med andre ord. Jeg lurer fælt på hvilken bok dette er og vil gjerne se på den igjen. Trodde lenge det var Harold Robbins, men ingen av hans bøker passer beskrivelsen. Tror det må være en thrillerforfatter på sytti-åttitallet siden det var da jeg leste den. Jeg vet det er skrekkelig søkt, men boken har hengt i bakhodet mitt i mange år. Og her inne er det jo så mange som leser så mye rart - noen som har peiling?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Er det ingen som har lest spenningsromaner fra syttitallet? Det var fryktelig synd. Da får jeg satse på at tilfeldighetene og et god antikvariat vil føre meg til målet ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sorry, har lest lite spenningsromaner sånn generelt. Men pikebøker fra 30-tallet har jeg derimot litt greie på ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, hvis du liker sånt, så må jeg få anbefale Delafield: The Diary of a Provincial Lady. Utrolig morsom og et flott tidsbilde fra middelklassen i England på denne tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå er jeg i en "forfattere jeg tidligere ikke visste om fra midtøsten"-periode. Men takk likevel! Forresten: fint å se at det er andre enn meg som henger her inne midt på natta :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenLars Johann MiljeMaikenHeidiElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronilleTove Obrestad WøienJan-Olav Selfors