Går det lett i samme forfattere, eller klarer dere å finne nye forfattere som skriver like godt? Jeg venter på Unni Lindell sine bøker hvert år som i år, sluker hennes bøker da de er så super spennende og lettleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

[ Slettet av bruker ]

Som deg gleder jeg meg alltid til Unni Lindell's neste, Karin Fossum's også. De kommer jo med en ny bok hvert år og skuffer sjelden. Jeg er nok trofast mot forfattere jeg liker, men de klarer sjelden å levere like bra hver gang. Og når den store skuffelsen inntrer, som f.eks med Nesbø's siste, da kutter jeg gjerne helt ut for en stund. Når jeg legger fra meg en svært god roman ønsker jeg raskt å finne en ny bok av samme forfatter. Har dessverre oppdaget at neste bok kan bli en gedigen nedtur. I år skal jeg forsøke å legge av meg den uvanen, og variere mer fra bok til bok. Hvis jeg klarer å følge "leselisten" min er jeg garantert leseopplevelser med en stor grad av variasjon. Mange av bøkene er et resultat av tips her på bokelskere. Men kjenner jeg meg selv rett blir det nok noen yndlingsforfattere i 2012 også, og egentlig skulle det jo bare mangle. Og disse forfatterne er ihvertfall svært forskjellige. Kan nevne Xinran, Bojer, Bjørnstad, Fossum, Skjelbred, Allende, Knausgård. Når det gjelder krim er jeg "altetende" bare det er spennende nok. Jeg gleder meg til å oppdage nye spennende forfattere i 2012.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Variasjon er en fin ting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja - både og, som så mange andre. Jeg liker å variere lesestoff hyppig - hvis ikke blir jeg litt trøtt av stil og tone, selv om jeg liker det godt - så innimellom to bøker av samme forfatter passer jeg på å lese en eller to av andre forfattere. Det er jo ikke helt det spørsmålet dreier seg om, men jeg trenger i alle fall å variere - og når jeg da leser sånn plussminus 100 bøker i året, er det godt med plass til nye stemmer. Lista over nye ting jeg vil lese er laang - utformet etter anbefalinger fra venner, prisnominasjoner, amazon-recommendations og bokomtaler i relevante sjangermagasiner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser ofte nye og helt ukjente forfattere, jeg har ennå ikke funnet en forfatter som jeg synes er så bra at jeg løper for å kjøpe den nyeste boka.

For meg er det ofte tilfeldig hva jeg leser, jeg kjøper på salg og henger meg sjelden opp i forfattere. Det hender at jeg finner en forfatter jeg ønsker å lese mer av, men ofte det blir med tanken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg venter på de "gode gamle" , men gleder meg over nye spennende forfattere som også dukker opp. I 2011 oppdaget jeg , for min egen del flere nye debutanter, og håper disse kommer med enda flere bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk begge deler :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen forfattere holder jeg et ekstra godt øye med, men jeg er ikke så veldig trofast heller. Alltid spennende å oppdage nye forfattere. Men Isabell Alende og John Irwing blir gjerne førsteprioritert om de kommer med noen nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser gjerne bøker av nye forfattere. Det finnes mange nye spennende her, og i vårt naboland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om eg likar ei bok les eg gjerne fleire av samme forfattar, i håp om at dei og skal falle i smak. Men les like gjerne bøker av ukjende forfattarar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ole Brum er en klok bjørn - ja takk, begge deler! Det smaker honning...;-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir lei forfattere, jeg... Den første var John Irving, jeg slukte Hotel New Hampshire, Garps bok, The Cider House Rules....da jeg kom til A prayer for Owen Meany slet jeg litt, og siden har jeg ikke lest mer. Følte vel at han tross sin originalitet skrev den samme boka om igjen og om igjen.

Leste de fleste Wallander-bøkene av Mankell, så ble jeg lei av ham. Unni Lindell og Anne Holt og Karin Fossum gikk jeg lei... Jeg hadde en Ulf Lundell-dille, som også endte med irritasjon over gjentakelser. Har mange flere eksempler også. "Samma guten og samme låten," eller som de sier på engelsk - a one-trick pony. Kanskje ikke så rart? Så spørs det om det ene trikset de har er underholdende nok i lengden.

Men jeg oppdager stadig nye forfattere, for eksempel Emma Donoghue og Anne Cleeves i år - og jeg kjøper oftest bøker i bokhandel, så da fristes jeg av tittel og cover, og plukker like gjerne opp noe av en ukjent forfatter. Samtidig kjøper jeg jo gjerne flere bøker hvis det er en forfatter jeg har likt tidligere....skjønt da litt engstelig for at det skal bli nok en forfatter jeg går lei...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både og egentlig. Jeg er veldig trofast mot de forfatterne jeg liker. Leser alt de kommer ut med (stort sett) og ønsker ofte å finne lignende bøker. Men samtidig så liker jeg å finne nye forfattere som skriver så bra bøker at jeg bare sluker dem. Merker stor forskjell på lesingen min før og etter bokelskere da. For før var jeg trofast mot 2-3 forfattere. Nå er jeg vel oppe i nærmere 10 + at jeg leser endel bøker utenom dem også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge deler! Har en lang rekke forfattere som jeg følger spesielt nøye, både det de har skrevet og det som nærmer seg utgivelse. Men jeg kan like gjerne begynne med en helt "ny" forfatter - dersom anmeldelser, utdrag eller andres uttalelser, erfaringer etc. utgjør en god kryssreferanse. Bokelskere.no er kan jo også gi en viss pekepinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne oppdage nye forfattere, men tida strekker ikke alltid til for å lese alt som er ønskelig. Før leste jeg mest norske forfattere. Når en av de jeg liker godt, kommer ut med en ny bok, MÅ jeg fremdeles lese den. Men nå forsøker jeg så godt jeg kan å orientere meg mer og mer mot utenlandske forfattere, og da ikke bare europeiske og amerikanske forfattere. Særlig asiatiske har kommet mer i skuddet i det siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg måtte sjekka lista mi og ser at rundt halvparten av bøkene i 2011 var "nye" forfattere (nye for meg), men det inkluderer også fagbøker.

Så når en forfatter jeg liker kommer ut med ny bok så leser jeg ofte den, men er samtidig på jakt etter nye forfattere å bli kjent med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk, begge deler:-) Jeg leser så mye at det blir både de samme og nye forfattere. Jeg velger bøker ut fra omtaler, men når jeg finner en forfatter jeg liker er det lett at det blir en bølge hvor jeg leser flere bøker av denne forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er så mange bra forfattere, at selv om jeg tenker "denne skal jeg jammen lese mer av", er det gjerne noe annet som skal leses først, og så går det kanskje 10-20 bøker før man er tilbake hos samme forfatter.

Jeg leser såpass mye for tiden at jeg kan svare: ja, begge deler - både gamle favoritter og nye bekjentskaper.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalPiippokattaMarie Holter