Jeg leste et sitat fra "Kilden" av Gabriel Scott i en litteraturhistoriebok en gang og det var nok til å vekke min interesse.

Jeg lånte boken på biblioteket og falt nesegrus for denne fine historien. Jeg ble nysgjerrig på mer og etter å ha lest en bokomtale bestemte jeg meg for å lese "Det gylne evangelium". Forestill deg at Vår Herre og St. Peter kommer ned til og vandrer rundt på jorden. St. Peter er nemlig overbevist om at ikke alt er som det burde og at menneskene ikke har det bra, og grunnen til dette han da forsøke å finne ut, hellig overbevist om at han selv kan gjøre en bedre jobb enn Vår Herre. Man følger de gjennom ulike landskap og i møter med ulike mennesker bare for å finne ut at løsningen på all verdens eller menneskenes problemer egentlig er ganske enkel og at mye som kan virke ulogisk faktisk har en helt logisk forklaring.

For meg kunne vel kanskje ikke Det gyldne evangelium måle seg med Kilden, men det skulle kanskje litt til. Men jeg synes TDE også var en fin historie, fint fortalt, med moral men ikke for mye heller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

GunillaHarald AndersenIngeborgSynnøve H HoelGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækDemeterHilde VrangsagenAmanda ABertyCarine OlsrødAlice NordliTheaAnniken RøilPiippokattaRandiLailaReadninggirl30LilleviTuridmajaTanteMamieTone HRolf IngemundsenVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud Husevåg