Som ventet ble dette sterk lesning. Skremmende hva en person ( Christoffers stefar) kan få seg til å gjøre av grusomheter mot et stakkars forsvarsløst barn. Parallellt forsøker den samme stefaren utad å overbevise andre om at han er glad i Christoffer. Urovekkende hvor lang tid det tar før noen fatter reell mistanke om grov vold. Inntil 10 dager før Christoffer dør, foreligger ingen skriftlig mistanke om mishandling. Selv om mange ser tegn på at noe ikke stemmer, lar man det bli med det. Takk og pris for at Riksadvokaten overprøver politiets henleggelse! Denne boka bør inn som pensum på alle relevante helse og sosialfaglige utdanninger..

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Skremmende og sterk lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg kommer aldri til å glemme denne historien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er et godt poeng. Slik mangel på helhetstenkning forekommer også i flere liknende saker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herregud for en hjerteskjærende historie. Stakkars lille gutt :/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig ! Jeg kan ikke med min beste evne skjønne hva det er som får voldtektsforbrytere, barnemishandlere, kvinnemishandlere o.l. til å handle som de gjør. Spesielt skremmende er det at mange av disse overhodet ikke angrer på sine handlinger i ettertid. Mange av overgriperne anser trolig sine handlinger som et legalt middel til å markere mannens makt over kvinnen/barnet. Uansett hvor mange bøker jeg kommer til å lese resten av livet, kommer jeg aldri til å glemme denne boken om stakkars Christoffer !

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig. Jeg tror det er kontrollbehov. Jeg har vokst opp med tilnærmet identisk historie til Christoffer, men jeg er en av de som overlevde. I mitt tilfelle ble barnevernet varslet da jeg var 12, men jeg turte ikke innrømme hva som skjedde fordi jeg var redd min stefar skulle drepe familien min. Derfor trakk barnevernet seg ut da jeg sa ingen ting hadde skjedd. Jeg flyttet hjemmefra for å gå på skole da jeg var 16.
Historien til Christoffer gjorde forferdelig vondt. Å vite at det fortsatt finnes barn som har det slik i Norge i dag og jeg er sikker på mange reagerte innerst inne, men Norge er så flink til å delegere bort ansvar. Alle tar på solbriller og tenker det er ikke mitt ansvar.

Jeg kjenner igjen karakteren til stefaren. Stefaren min var enormt kontrollerende. Jeg måtte være på rommet mitt hele tiden. Tok jeg skolebøkene ut på altanen for å gjøre lekser tømte han kaffekoppen over dem, tok jeg en brødskive uten å spørre når jeg kom hjem fra skolen smørte han pålegget inn i ansiktet mitt og kastet meg ned trappen 2 etasjer. Og oppførselen hans med å skulle kontrollere alt ift hva vi skulle gjøre til enhver tid og hvor, kjenner jeg også igjen. Det virket som jeg leste om min egen stefar. Det er kanskje en egen personlighetstype (forstyrrelse) som skaper slike mishandlere. Jeg hadde også en tidligere kjæreste som kontrollerte og slo, men greide å komme meg ut av det da jeg så parallellene. Jeg kommer aldri til å glemme Christoffer. Jeg blir både forbannet og oppløst i tårer når jeg tenker på hvor vondt han måtte hatt det. Som barn evner en ikke å tenke fremover at det skal bli bedre. Man har ikke det tidsbegrepet. Man tror at det en har nå alltid vil være slik, og når noen slår er det fordi en selv er mislykket og fortjener det.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

For det første må jeg berømme deg for at du deler din sterke historie fra din barndom. Det gjør meg direkte vondt å lese hva du har vært igjennom ! Jeg tror du er inne på noe m.h.t personlighetstyper/forstyrrelser. Mange seksualforbrytere er nok "ute av balanse" i en eller annen grad. Enten at de er påvirket av alkohol/narkotika, eller at de er psykisk ustabile. Ofte er det både rus og psykiatri med i bildet. Det finnes ikke sterke nok ord til å beskrive hvordan Christoffer må ha hatt det. Både på dagtid og om natten (mareritt i drømme)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har vært på nippen til å kjøpe boka flere ganger, men jeg tørr ikke :-( hele saken er så opprivende og alt man leser om saken, er bare vondt :-( Håper jeg får tatt mot til meg og kjøpt boken en dag, men det tar nok like lang tid å åpne den og begynne å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Detaljene i denne saken gjør et enormt inntrykk. Det er vanskelig å fatte at det er mulig å utføre slike grusomheter mot et uskyldig og forsvarsløst barn. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvordan Christoffer hadde det inni seg den perioden mishandlingen pågikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får tårer i øynene bare jeg tenker på det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynte på denne da jeg la meg her om dagen, ikke spesielt gjennomtenkt. Det er vanskelig å lese denne boka uten å bli frustret og sint, ikke bare på stefaren og moren, men på alle i nærheten. Da de først fattet mistanke var det selvfølgelig ingen som kunne vite at det skulle gå så galt som det gjorde. Det føles som hele Norge sviktet Christoffer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg var opprørt, nærmest fra perm til perm, da jeg leste boka. Av alle bøker jeg har lest siden jeg begynte å lese for 33 år siden, er denne boka blant dem som har satt aller sterkest spor...Som du sier - Christoffer ble sviktet av veldig mange ! PS- Jeg håper boka så fort som mulig blir pensum på alle relevante helse & sosialfaglige utdanninger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en av de bøkene man kommer til å bære med seg hele livet. Har også bestilt Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett av Jon Gangdal.

Leste Damaged av Cathy Glass for bare noen uker siden og den satte like dype spor. Hun overlevde seksuelt misbruk, men ble fysisk og psykisk skadet for livet, til tross for at hun sto på listen over risikolisten hos barnevernet i England. En like sterk historie.

Er enig i ditt ønske om at denne boken blir pensum i utdanning, men jeg tror det er like viktig at vi som naboer og pårørende kjenner til denne historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste " jeg elsker deg og jeg finner deg uansett" for ikke så lenge siden. Også den boka gjorde inntrykk. Skal sette "Damaged" på leselista. Jeg er overbevist om at alle som opplever seksuelt misbruk merkes for livet på en eller annen måte. Veldig viktig at vi som naboer og pårørende kjenner til historien om Christoffer. Og like viktig er det at man varsler videre dersom man får mistanke om at et barn i nabolaget utsettes for mishandling i en eller annen form. Og politiet har ansvar for å ta slik varsling på alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er helt enig i alt du skriver, vi har alle ansvar for å varsle men det hjelper lite om ikke de rette instansene følger opp. Det er nok liten sjanse for at noen gjennomgår misbruk uten å merkes av det i en eller annen grad. Forhåpentligvis har vi alle lært av denne forferdelige saken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stefaren ble funnet skyldig i mishandling av Christoffer med døden til følge. Straffen ble 8 år. 8 år. Jeg bare forstår ikke. Å mishandle et barn over lang tid og med det utfallet at barnet dør: Hvordan kan det resultere i en dom på 8 år? Stefaren slipper vel ut etter 6 år? Og da har han liksom gjort opp for seg?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir ikke overrasket om stefaren slipper ut etter 5 - 6 år p.g.a. " god" oppførsel. Og den tiden vil han da trolig ha tilbrakt i et "luksusfengsel" med stort flislagt bad på cella og andre fasiliteter ellers i fengslet. Norske fengselsfanger får ( i mange tilfeller) luksustoalett. En helt annen standard enn hva mange norske skolebarn opplever på skolenes toaletter...( i allefall i Bergen).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det så lenge ut som det ikke kom til å bli noen konsekvens, det er takket være noen få mennesker som ikke ga seg at det ble rettsak i hele tatt. At straffen er for lav er jeg helt enig med deg om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er en meget trist og tragisk sak. Nesten ikke til å fatte

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og dette er kun en gutt, det er vel naivt å tro at det ikke er flere der ute. Håper mange leser denne boken og blir mer var på signalene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja vil mene at vi kan være naive å tro at det var ett engangstilfelle, men det tror jeg ikke. Vil vi vite eller kan vi fatte at den slags skjer? Det hele skjærer meg i hjertet at barn blir utsatt for vold, når de ikke kan forsvare seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg gjelder de fleste av oss. Det er desverre flere som lider i det skjulte der ute, når det gjelder barn så mener jeg at vi ikke har råd til å være naive.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener det samme, men det er vanskelig å se overgrep og hvor grensen går. Noen er flinke med å ikke sett merker. Barn er lojale overfor foreldrene sine, for de vet hvorledes hverdagen deres er, ikke hva de kan få. Skulle ønske at helsepersonell rapporterte videre til barnevernet ved tvil, men de må være anonyme ellers kan de bli utsatt for hevnaksjoner. Vanligvis er det politiet som rapporterer til barnevernet. Ingen vil vel yppe seg overfor dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg helt enig i, nå vet jeg ikke om det er mulig å være anonym når man tipser eller hvor alvorlig barnevernet tar anonyme henvendelser. Jeg tror også det at etterforskningen foregår i det skjulte fra offentligheten er viktig. Om man har mistolket tegnene kan nok en falsk anklage kan være like ødeleggende for familien som noe annet. Om man hadde visst at det ikke kom ut tror jeg det hadde vært lavere terskel for å rapportere mistanke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg stod med denne boken i hånden i bokhandelen for litt siden. Bildet på forsiden sammen med forklaringen på tittelen på baksiden var nok til at tårene trillet. Er redd dette blir for sterk kost for meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Boken om Christoffer har gjort et varig inntrykk på meg. likevel er jeg glad for at jeg leste den. Lesingen gjorde meg både sjokkert og opprørt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt forferdelig å tenke at noen kan gjøre noe sånt mot et lite barn, og så prøve å snike seg unna ansvar.. Er helt enig med deg, dette er en urovekkende fortelling med tanke på hvor lang tid det tok før noen reagerte. Stakkars familien hans..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

PS - på Facebook ( hvis du er der) finnes en gruppe som heter "Til minne om Christoffer", der alle som har lest boken og andre som har en mening om saken, har mulighet til å skrive innlegg/ komme med synspunkter..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, familien til Christoffer har garantert hatt det kjempetøft. Jeg kommer aldri til å glemme denne historien. Den har gjort inntrykk for alltid !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset om facebook siden. Denne boka kommer nok til å være med meg videre også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken akter jeg å lese på nyåret. All overgrep er urovekkende. Noen er veldig flinke med å ikke sette merker, eller merker der klær skjuler overgrepet. Takk og lov at det blir/har blitt reist tiltale.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, dette er rystende lesning. Jeg er enig i din beskrivelse her, og støtter ditt ønske om at denne boken bør inn som pensum. Boken er så hjerteskjærende vond at det nesten er vanskelig å ta innover seg at det faktisk har skjedd. Spennende blir det også å følge morens skjebne videre når saken skal opp. Den er visst utsatt inntil videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siste nytt er at rettsaken mot moren starter tirsdag 20.mars. Blir spennende å følge den ....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det blir virkelig spennende

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundNorahTheacathyPiippokattaalpakkaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldTor-Arne JensenHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad Wøien