I 2011 hva er den beste boka der har lest? Hvilken har dere blitt mest imponert over? Hvor tankene enda spinner og dere ikke klarer å slutte tenke på denne ene boka eller den handlingen. Jeg har lest en del bøker i år som både jeg var positivt overrasket og skuffa.

Den jeg tror ble mest imponert over var Buddenbrooks. Jeg synes den fortalte om hvordan folk som personligheter egentlig er. Skildringene og beskrivelsene helt fantastiske. Boka er tykk og gammel, men likevel er super klassiker og jeg vil anbefale den til alle som liker en god historie som ikke blir fortalte så ofte. Jeg ble så imponert over Thomas Mann forfatterskillsenen hans er ikke til å overtreffe nesten. Gammel litteratur kan være like god som ny litteratur eller enda bedre.

I tillegg leste jeg Anna Karenina av Lev Tolstoj som er av Russlands største forfattere. Jeg synes han har et godt språk og boka fikk til gråte krokodille tårer. Den var så fin i språket og en klasse for seg selv. Utrolig bok som har latt mange andre bøker virker svak.

Ønsker alle bokelskere et godt nyttår og håper på 2012 et godt lese år også. Hva skal dere lese for 2012?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg trur at det må være "Barnepiken", jeg både lo og gråt, samtidig som jeg blei så sint. Hvorfor kunne noen bli behandlet sånn bare fordi de hadde en annen hudfarge?

Jeg leste også Anna Karenina i år. Falt fullstendig for den boka, skal lese mer av Tolstoj.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barnepiken har jeg kjempe lyst til å lese, godt at den var god, da skal jeg lese den. Ja Tolstoj har nok mange gode bøker tenker og prøve krig og fred :) har sett filmen, så jeg tror boka er bedre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg skal nevne kun en her og nå, må det bli Kafka on the Shore av Murakami som jeg avsluttet på julaften. Har lest et par korte bøker siden, men denne spinner enda i tankene. Jeg savner den, savner karakterene og er trist over å være ferdig med den. Heldigvis har jeg mer Murakami to come i 2012, og den kan alltids leses igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes ut som en bok jeg vil prøve meg på :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til Janna flott innslipp. La meg synge deg stille sanger er veldig vakker det er jeg enig. Til Illuminert takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to som gjorde mest inntrykk på meg var La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson, fordi den var så gripende og vakkert skrevet, og Kjell Askildsens novellesamling Thomas F´s siste nedtegnelser til almenheten. Det kribler i magen når jeg tenker på den. Jeg blir målløs når jeg prøver å beskrive den. Jeg er forelsket i både mannen og denn lille store boken hans :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jon Torger Hetland SalteHarald KChristoffer SmedaasIngebjørgDressmyshelfTord TveitStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudsusannaTheaReidun SvensliIngvild SSynnøve H HoelLene AndresenMarianne WollvikJan Arne NygaardAkima MontgomeryHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikTanteMamieFride LindsethAnne-Stine Ruud HusevågKirsten LundRagnar TømmerstøBente L.HanneBeathe SolbergBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEva