Jeg har fått Ipad til jul og er fast bestemt på å lese en bok på den, selv om jeg aldri kan forestille meg at det skal bli den måten jeg kommer til å lese bøker på i fremtiden. Men det må testes ut bare for å merke hvordan det oppleves! Noen som har gode - dårlige erfaringer? Godt nyttår til alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Hvordan er forresten iPad å lese med når en er døsig? Er det fare for ansiktsskader om en dupper av?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du ville merket det, men ansiktsskader er nok å ta i :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har proevd meg paa aa lese en bok paa ipad, men omtrent halvveis gjennom gikk jeg over til aa lese den i pocket. Tror riktignok Kindel er bedre til aa lese paa, saa har tenkt til aa proeve meg paa det ogaa, en kommer vel aldri til aa gaa over til aa lese e-boeker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende tema. Jeg var motstander av lesebrett i starten, men nå har jeg innsett at jeg er tom for hylleplass hjemme. Jeg har ikke klart å bestemme meg enda. Kindle virker som et godt produkt, billig og tilgjengelig. Synd for meg at jeg nesten bare leser bøker fra norske forfattere. De andre alternativene virker mye dyrere og mer tungvint i bruk. Blir interessant å lese tilbakemeldingene her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mja .. digitale plattformer gir jo helt fantastiske muligheter til å dele. Kjøper du en bok på kindle så kan du se hvem flere som har markert deler av teksten for eksempel. Dette er ting som bare er i startgropen - hvor vi er om noen år blir spennende å se.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har kommet en del reaksjoner på din oppfordring ( av 28.12.11) om gode og dårlige erfaringer på E-bøker. Når man åpner en tråd er deg veldig hyggelig å få tilbakemelding på innlegg. Det kom raskt flere svar på tråden din. Synes du svarene var interessante? Har du lastet ned noen E-bøker enda?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en slekning i Boston som har gitt ut 2 bøker på E-bok og Kindle, selv har jeg ingenting av dette og har derfor ikke lest bøkene hennes. Men dersom noen av dere har lest noe av Shawna Hansen så hadde det vært veldig gøy med en tilbakemelding. Er ikke noe gira på å skaffe meg E-bok selv, men nå må jeg kanskje...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var lenge i mot e bøker, men siden jeg sliter med lagringsplass var jeg så heldig å få iPad til jul. Og etter leking med iBook applikasjonen har jeg falt helt pladask for den funksjonen. I den applikasjonen når man leser bøker så ser man at sidene blir bladd over som i en virkelig bok og det er en stilig effekt, og jeg finner også mange gratis bøker i mange sjangre. Både klassikere og noen moderne. I skrivende stund har jeg på få dager lastet neD litt over 50 bøker, som jeg gleder meg til å begynne på. Skal bare lese noen andre bøker jeg har begynt på først i papirutgave. Selv om jeg har iPad og fått den deilige følelsen av e bøker så skal jeg ikke dumpe papirutgavene for godt. Ja takk, begge deler!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kikket litt etter på nettet og fant en side som heter "Books should be free" ,med over 13000 bøker som kan lastes ned gratis og lovlig.. Fantastisk..

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ser bra ut den.Det blir mange etterhvert som vil slåss om vår gunst..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tøft. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men da snakker vi audiobøker, og ikke ebøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer. Hva med "Google books" noen som har prøvd det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen akk for tipset!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne appen har jeg også! Helt glimmers! Alldeles strålendes, både hjemme og på reise, spør du meg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en genial app på mange måter:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også "lbook appen". Enig, helt strålende. Har som deg lastet ned noen klassikere, helt gratis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har alltid hatt lyst til å lese en del klassikere og nå kan jeg gjøre det på en artig måte også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har allerede lest E-bøker på min IPad. Har lastet ned nettleseren "blufire reader" hvor de bøkene jeg har bestilt blir lastet ned. Jeg begynte med å laste ned 2 gratisbøker fra "Bokklubben nye bøker" og det fungerte alldeles utmerket. Har senere kjøpt noen bøker også. Det jeg har lært meg etterhvert er å benytte "leseinnstillingene". Det er best å lese med sort bakgrunn, det gir mindre refleks ( jeg synes det er mest behagelig). Og det tok faktisk litt tid før jeg forsto at det er bare å bruke " et lett bank med pekefingeren" for å skifte side. Det eneste Ipaden ikke kan brukes til er å lese ute i solskinn. Det er helt umulig p.g,a skinn fra skjermen og sollyset. Da må man ha et ordinært lesebrett.

Ipad eller lesebrett vil nok aldri erstatte vanlige bøker, ikke for meg ihvertfall. Men jeg ser fordelen med lesebrett når man skal på ferie. Bøker krever mye bagasjeplass. Et lesebrett står derfor på ønskelisten min. Jeg anbefaler deg å gå inn på bokklubben og se om de har tilbud på E-bøker. Nedlastningen tar noen sekunder og så er du igang. Lykke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan fikk du to gratis e-bok på bokklubben? Har vært innom Bokklubbens romjulssalg og fått med meg 5 bøker til NOK 269.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var da et fantastisk kjøp. Hvilke bøker kjøpte du? Gikk nedlastningen greit? Hvilken nettleser bruker du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte bare bøker til ca. 50 NOK den dyreste var NOK 69 tror jeg. Har fått lesebrett og er på jakt etter billige/gratis e-bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Drømmenes land" og "De døde" av Vidar Sundstøl var et gratis E-boktilbud fra Bokklubben i forbindelse med E-boklanseringen. Etterhvert tok de litt betaling for bøkene, kr.19,- tror jeg. Du kan jo sjekke. Disse er de to første bøkene i en triologi. Den siste "Ravnene" vet jeg ikke om Bokklubben tilbyr i E-bokform enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God lesning! Hvis du leser dette på iPaden, og vil teste Libris-appen (basert på Bokskya), kan du klikke her for å installere den på iPaden.

Du kobler deg til appen på Min Side på libris.no, og velger samtidig brukernavn og passord. Kjøper du en e-bok, skal den overføres automatisk til iPaden. Hvis du vil teste, er de billigste e-bøkene De døde og Drømmenes land, som koster kr. 9,-.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar "bokskya" (libris appen) mye plass på Ipaden? Får spørsmål ved nedlastning om jeg er villig til å bruke så mye plass? Men kapasiteten er vel stor nok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det er et formalia-spørsmål. Har aldri hørt at det er noe problem i praksis. Svar ja, du :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hatt iPad og lest bøker på den i litt over ett halvår og er veldig fornøyd. Bruker stort sett iBook og Kindle. Leser du engelsk er det stort utvalg på begge, leser du norsk, svensk eller dansk er det litt mindre å velge i, men iBook har ett lite utvalg. 

Norske nettbutikker bruker bokskya, den hadde jeg så mye problemer med at jeg ga opp ganske fort, men det kan jo hende du er heldigere.

Det finnes noen gratisbøker på både iBook, kindle og bokskya, det er jo bare å prøve seg frem så finner du ut hva som passer best for deg.

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer heldigvis en ny nettside nå straks på eBøker her til lands. Skulle vært lansert nå i jula men sidene testkjøres ennå. Jeg liker å bruke "Calibre" for å lese ebøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hørtes spennende ut :-) Har hørt om Calibre, men har ikke hatt behov for det så jeg må innrømme at jeg ikke engang veit hva det er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Calibre er mer en "bibliotekorganiserer" enn en "bokleser".

De fleste lesebrett kommer med sine egne "organiserere". Selv har jeg mitt trofaste Sony PRS 650, og idag kunne jeg ikke klart meg uten. MEN... Sonys egen "ebokorganiserer" virker ikke. (Ok, nå er jeg urettferdig, jeg har hatt lesebrett et år, og av de 7 gangene jeg har installert Sonys "organiserer", og av de 30 gangene jeg har forsøkt å åpne den, så har den faktisk fungert en gang... But I digress...)

Uansett. Jeg endte da med Calibre til å organisere mitt ebokbibliotek. Og programmet gjør etter mitt syn en glimrende jobb.

  • Du har full oversikt over bøkene
  • Du kan laste ned informasjon om den enkelte bok fra internett (og det blir liggende "i boken")
  • Du kan laste ned cover til boken (om du ikke er fornøyd med det coveret du har, eller om du har lastet ned en gammel klassiker fra gutenberg som ikke har cover)
  • Du kan lese boken (selv om ebokleseren ikke er den beste jeg har sett, så fungerer den). Dette avhenger imidlertid litt av formatet boken har (se neste punkt), for Calibre jobber tett med de ulike "standardprogrammene" for de ulike filtypene.
  • Du kan konvertere bøkene dine fra ett filformat til et annet. (Epub til pdf til mobi til omtrent hva du vil)
  • Helt greie søkefunksjoner om du har for mange bøker til å huske hva som er hvor.

Et flott lite program, helt gratis, men du KAN gi pengebidrag om du kjenner for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Calibre er genialt! Bruker det i all hovedsak til å konvertere alle slags ebøker og dokumenter over til Kindle'n min. Super programvare!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for god informasjon, høres ut som ett kjekt verktøy om man trenger å organisere e-bokhyllene sine. At det er gratis er selvfølgelig også ett pluss :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for en god oppsummering av Calibre jengeno. Jeg skal komme med den fatale inrømmelsen av at jeg aldri har lest en eneste eBok, men at jeg i jobben min laster opp bøker til f.eks Bokskya ol. Og da er jeg avhengig av et godt bibliotek for alle "mine" bokfiler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.