Siden Huvenes'n ser ut til å ha tatt juleferie, får jeg ta ansvar og lage en lenke. Blir det tid til å lese noe nå i julehelga? Må da gå an å få inn noen sider mens de andre hviler middag, f.eks.

Selv har jeg fulgt hintet fra noen her inne om å lese noe som harmonerer litt med julens budskap og stemning disse dagene. Så krimmen er lagt bort til fordel for Helga Flatlands bok nummer to: "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake." Er det behov for litt ekstra julestemning, kan jeg bla litt i "Det lyser i stille grender", Oddgeir Bruasets bok om tilblivelsen av en del de mest kjente julesangene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Lurer på om vi her i vest skulle skaffe oss "Stormfulle høyder" .....eller noko anna om storm - sidan det tek alt fokus no om dagen. Har vore vanskeleg å konsentrere seg om lesing for mitt vedkomande iallfall

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal nok bruke denne friuka på å lese de tre bøkene i Hunger Games-serien. Holder på med nr 1 og den virker bra så langt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg fekk Gjenferdet av Jo Nesbø til jul, men oppdaga at eg faktisk ikkje har lest Frelsaren. Måtte låna den hos søster mi, sånn at eg får lest den før eg kaster meg over Gjenferdet. Så her går jule- og nyttårshelga i lesing. Skal på biblioteket og levera inn bøkene mine i morgen, så eg skal vel låna nokon og. Eg er visst ikkje i stand til å kun levera bøker, eg må ha nokon med heim igjen og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det der klarer ikke jeg heller. Har ennå til gode å komme ut fra biblioteket uten å ha fått med meg bøker hjem selv om planen er å bare levere. Mitt bibliotek har satt opp en reol ved skranken med "biblioteket anbefaler" så selv om jeg klarer å la være å vandre rundt å plukke med meg litt sånn etter innfallsmetoden, så "må" jeg alltid ta en titt på anbefalingene og har med det fått plukket med meg en del gode leseopplevelser derfra. Hadde nok ikke fått lest Cellisten i Sarajevo uten denne reolen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, får alltids tid til å lese i jula!! Ingen julelektyre på meg, men satser på å bli ferdig med "En svunnen tid" av Kate Morton. Riktig god jul!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dropper all om jul og leser heller om en med stor kjærlighet for sin penis - "Priapus - en forførerhistorie". Morsom bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He-he. Ja, hørtes ut som et interessant nok tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg storkoser meg med boka. Det handler om å av-dounjuanisere en storkar. Surrealistisk, festelig og akkurat passe annerledes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk to bøker av Jon Kalman Stefansson, aldri hørt om ham, men islandofil som jeg er, skal jeg nå bare lufte kroppen bittelitt, og så stikker jeg på bokvingene mine til Island! Ellers brukte jeg kvelden og morgenen på å lese Victoria Hislops "En aften på Kreta", litt overraskende ukompliserte historier, men jeg gleder meg til å gå i gang med smakebiten av hennes neste roman som også er trykket i boka. Oppslagswverket ABBA Treasures landet også under treet mitt, så jeg har virkelig nok å bruke juledagene på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke fått lest en setning en gang jeg, kjenner jeg begynner å få abstinenser. Så i dag sto jeg opp litt tidlig, satte meg i stua med ei bok , bare for å nyte ro , fred, og boken. Leser nå ; Fruen av Saronno av Marina Fioratio. En bok om kjærlighet og kunst fra 1500 - tallets Italia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser om snøbarnet, og koser meg med den. Innimellom hører jeg på en gammel bok om Rebecca av Daphne Du Maurier. Spennende å se om jeg får noen av bøkene på ønskelisten min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått "forskuddsgave", diktsamlinga "Søkk" av Hilde Myklbust. Skal nok lese litt derfra i dag, men det skal være en litt trist samling, så det spørs hvor mye det blir.

Men på ønskelista mi står det "ørten" bøker, så det blir nok å lese i tenker jeg, om ikke så står den siste av Einar O. Risa og venter på meg; M. Kanne & Søn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holum'n tar over stafettpinnen. Men Huvenes'n tar aldri julefri :)

Venter spent på hva som skjuler seg under juletreet. Ellers leser jeg stort og smått på bokhylla.no via moben. Hvem trenger en fysisk bokhylle når det meste finnes på nett?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da var jeg kanskje litt overivrig. Har på ingen måte tenkt å gi deg kamp om helgetradisjonen din.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva om jeg gir deg den som julegave?

Godt sagt! (4) Varsle Svar
  • Jeg har skaffet meg et vakkert eksemplar av Dickens Et julekvad. Det er min julelesning nummer en.
  • Holder på med Den gamle antikvitetsbutikken, også Dickens, julelesning nummer to.
  • Så mistenker jeg at jeg får oppfylt noen av mine bokønsker på selveste julekvelden - og gleder meg til å gå løs på dem.

I år blir det en fredelig jul for meg og min kjære, med rikelig tid til lesing - og forhåpentligvis også skriving. Gleder meg, og ønsker en fin julehelg for dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har nettopp startet på Så høyt var du elsket, av Nikolaj Frobenius og jeg har et stort antall uleste bøker liggende på vent...så jeg skal kose meg i jula og helt sikkert neste år også. :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp starta på Innsirkling - fordi vi skal ha den i lesesirkel i januar - så blir det Et Julekvad.....og viss eg får eit par ettermiddagar i godstolen: Norrlands akvavit - som eg fekk anbefalt her inne. Er spent på den.... Men først og fremst skal vi ha det triveleg i lag med familie og gode venner...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skal bli herleg å slappe av med lesing innimellom koselege familie- og vennebesøk. Eg har så vidt starta på boka Twelve Days of Christmas av Trisha Ashley, - teiknar til å vere lettlesen og koseleg. Elles har eg planar om å lese siste boka til Linn Ullmann. Men om det ligg noko endå meir interessant på bokfronten under juletreet, kan nok planane forandrast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt at noen tar ansvar :-)

Kommer til å lese A Christmas Carol av Dickens, utenom det så ha jeg ikke noe spesielt planlagt, men det blir nok noe krim tenker jeg. Skal hjem til mor og far så jeg tar bare med Ipaden og der er det mest krim eller thrillere. Jeg bryr meg ikke noe om at det kanskje ikke er det mest passende :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje jeg skulle holdt meg til krim jeg også, forresten, og lest "13 til bords" av dame Agatha. Det er nemlig det vi blir her i morra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da hadde ikke jeg klart å la være hvertfall :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott at du gjør det Oddmund.
Jeg durer i vei og leser i grunnen det jeg har lagt fram. Nå leser jeg bl.a. "Satyricon" av Petronius. Ei artig bok å lese selv om den er på dansk. Det er satiriske skrifter og noen ganger bare bruddstykker av eventyrromanen.
Så har jeg begynt på "Kranes Konditori" av Cora Sandel og "Huset ved bredden" av Jurij Trifonov.
Så har jeg ønsket meg "Hel ved" av Lars Mytting til jul, og er jeg heldig kommer kanskje Nissen med den til meg i morgen kveld. Siden jeg er glad i å drive med ved tror jeg den vil være midt i blinken....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana Wesserling