God jul og godt nytt år til deg også Brit, og dere andre her inne. Kanskje spesielt til de som følger meg og som jeg har hatt kontakt med i tråder eller via meldinger.

Jeg har hatt et helt fantastisk leseår takket være bokelskere. Ikke bare har jeg fått lest mye mer enn jeg vanligvis gjør i løpet av et år, men jeg har også fått øynene opp for nye forfattere. Mange hadde jeg ikke hørt om før, men fikk tips her, andre hadde jeg bare ignorert, men har forstått at de likevel burde leses.

Om jeg skal ønske meg en forbedring, så er jeg enig med Karin Jensen lenger ned her, vi må få bedre orden i trådene om ulike bøker og ikke starte nye tråder hele tiden. Mange ganger har jeg faktisk gitt opp å skrive en omtale fordi jeg ser at det er så mange tråder at jeg ikke aner hvor jeg skal skrive det jeg vil, og jeg orker ikke lese gjennom alt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Leseåret 2011 har vært helt spesielt for meg - jeg har lest mye som jeg aldri ville ha vurdert om jeg ikke hadde fått råd og anbefalinger fra andre bokelskere. Noen nedturer, men flere flotte leseopplevelser!

Jeg slutter meg til alle gode ønsker for det nye året, og skulle også gjerne ønske at vi fikk et mer oversiktlig system når det gjelder nye tråder. Dessverre tror jeg denne ulempen er noe vi må leve med - hvordan i all verden skal vi hindre folk i å starte nye tråder? Det kommer stadig nye bokelskere som vil si sitt om den boka de har lest, uavhengig av hva andre har sagt før. Den eneste løsningen jeg kan tenke meg, er å sette en maksimumsgrense for hvor mange tråder som kan opprettes for en enkelt bok, og så "blokkere" for ny tråd dersom den aktuelle boka har nådd denne grensen.

Bare en tråd per bok virker trøblete for meg; de mest leste bøkene ville da være omtalt i en tråd som nærmet seg det uendelige, og som ingen ville ha ork til å lese grundig nok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er redd du har rett. Jeg har tenkt litt i samme retning som deg for å finne en løsning på problemet, å lage tidsbegrensinger på tråder. Altså, når en tråd opprettes, så varer den ett år, og ingen nye tråder om samme bok kan opprettes. Når det har gått et år, sperres den aktuelle tråden, og man kan opprette en ny. Dog er jeg redd det er et så strengt system at det ville skremme folk fra å bli medlem her, eller i alle fall å delta i diskusjoner, og det vil vi jo ikke heller.

Jeg må også si at jeg har litt mer overbærenhet med de som starter en tråd med et ordentlig innlegg, et innlegg med flere tanker og begrunnelser, substans. De som uansett bare skal skrive "bra bok" eller "dårlig bok" eller noe annet i den stilen burde jo virkelig kunne gjøre det i en annen tråd. Vil man skrive noe med innhold, meninger og tanker kan jeg tross alt forstå at det ikke passer inn hvor som helst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt tydelig nå hva den største utfordringen for 2012 blir her på bokelskere. Får inderlig håpe at dette blir lest og etterlevd. God jul, Solvig og takk for mye inspirerende bokprat i år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En annen måte å få bukt på de mange trådene for 1 bok, er å fjerne tekstboksen under boken. Med beskjed om å bruke tråden til som allerede er opprettet til å videre diskusjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det beste forslaget som har kommet frem i denne debatten så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag, Kirsten. Det vil sette en stopper for alle disse unødvendige trådene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL