Fikk bare lyst til å ønske alle mine bokvenner her på siden en gledelig jul. 2011 har vært et flott leseår. Mange av mine leste bøker i år er et resultat av inspirasjon fra dere. Bokelskere har bidratt til å øke min leselyst, men også åpne mine øyne for litteratur jeg ellers ikke hadde blitt kjent med.

Selv om bokelskere.no er et fantastisk nettsted for oss som er glad i å lese, er det kanskje allikevel nødvendig å stille spørsmålet: "Er det noe vi kunne tenke oss å forbedre i 2012? Det er jo først og fremst vi som er brukere av nettstedet som kan gi "administratorene" tips om eventuelle forbedringer.

Jeg stiller spørsmålet åpent. Blir spennende å se svarene.

GOD JUL

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Jeg ønsker alle en riktig god og fredfull jul og et godt nytt år! Og en stor takk til alle dem som har inspirert meg til å oppdage bøker jeg aldri ville ha blitt oppmerksom på på egen hånd!

Det eneste jeg i grunnen ønsker meg på disse sidene, er større raushet i enkelte sammenhenger! For øvrig er dette det beste nettstedet jeg vet om! Håper jeg får mer tid til å delta i diskusjonene også i tiden fremover!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

God jul til dere alle:). Håper dere får kose dere med god litteratur i jula og at dere får noen gode bøker i julegave:)

På stående fot kommer jeg ikke på noe som jeg vil forbedre med bokelskere. Nettopp fordi Bokelskere har så og si omtrent ALT... Man kan registrer alle bøker man har lest samt lagre huskelisten over bøker man vil lese. Man kan lage spennende lister og lagre vakre boksitater. Man kan diskutere bøker og bokrelatert emner med andre mennesker som også er bokelskere. Dessuten kommer man over bøker som man kanskje vil oversett hvis det ikke var for bokelskere. Bokelskere er favorittstedet over alle favorittsteder på nettet for min del!!!. I <3 bokelskere.no

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke pakker og mat som er best,
det er ikke gløggen som varmer mest.
Men en ting man ikke kan ta i,
tanken på dem man er glad i.

Med disse fine ordene henger jeg meg på og ønsker alle bokelskere en GOD JUL. Måtte det vanke mange spennende bokpakker under treet slik at vi har mye å diskutere framover:-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å...så fint dikt, Hilde. Ja, det er sikkert og visst. Det som betyr mest nå er å glede de man har rundt seg og nyte julehøytiden. En riktig god jul. Ser fram til mye god bokprat i 2012.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henger meg på her og ønsker dere alle

En Fredfull Jul og
Et Godt Nyttår

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ønsker deg en riktig god jul og et godt nyttår. Takk for hyggelig kontakt og mye inspirerende bokprat i 2011. Spesielt husker jeg din tråd om " le og humrelitteratur". Det er vel en av de trådene som har fått størst respons i året som har gått. Virkelig gøy var det. Ser fram til mer bokprat i 2012, Gretemor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk det samme til deg, Brit, og takk for at du minte meg om alle humre- og le bøkene. Ett ønske til administrasjonen er at det lar seg gjøre å lagre flere enn 100 bøker i listene. Om det ikke er vanskelig å endre da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott tråd, Brit!
Takk i lige måde! Ønsker deg en fredelig, varm og god lesejul!
Skulle gjerne ha sendt en God jul og Godt Nytt Leseår og en heidundrende "til lykke"-melding til hver og en av alle medlemmene her på nettstedet, men det ville vel kanskje bli oppfattet som SPAM...?
Men en slik tråd på slutten av året er heller ikke dumt. :)

Jeg slutter meg til mange av de andres kommentarer under her. Jeg har også oppdaget flere nye forfattere siden jeg opprettet min profil her på bokelskere.no. Og det er fantastisk morsomt og interessant å lese hva andre sier og mener om de forskjellige bøkene og forfatterne. Skulle gjerne ha vært her mye oftere enn jeg faktisk er... - Men man skal jo gi seg selv tid til å lese alle de bøkene som venter også. ;o))
Dette er det beste nettstedet jeg vet om!
Takk til dere alle sammen!

GODT NYTT LESEÅR TIL DERE ALLE!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er et godt poeng at tid på Bokelskere jo konkurrerer med tid til selve bøkene. Det er ikke alltid slik at bøkene vinner den konkurransen.

Ellers god jul med harde pakker til alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig i både det ene og det andre.

Jeg har dessuten bevilget meg et par harde pakker til meg selv, i tillegg til de harde pakkene til en del andre...
;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig Norah. Dette er det beste nettstedet!! Men det hadde nok ikke vært utelukkende enkelt å skulle sende en personlig melding til godt over 15.000 bokelskere. Men de hadde fortjent det, uten tvil. Men nå kan jeg ihvertfall benytte anledningen til å ønske deg en "heidundrende" god jul og et spennende nytt år. Takk for inspirerende bokprat i 2011.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God jul og godt nytt år til deg også Brit, og dere andre her inne. Kanskje spesielt til de som følger meg og som jeg har hatt kontakt med i tråder eller via meldinger.

Jeg har hatt et helt fantastisk leseår takket være bokelskere. Ikke bare har jeg fått lest mye mer enn jeg vanligvis gjør i løpet av et år, men jeg har også fått øynene opp for nye forfattere. Mange hadde jeg ikke hørt om før, men fikk tips her, andre hadde jeg bare ignorert, men har forstått at de likevel burde leses.

Om jeg skal ønske meg en forbedring, så er jeg enig med Karin Jensen lenger ned her, vi må få bedre orden i trådene om ulike bøker og ikke starte nye tråder hele tiden. Mange ganger har jeg faktisk gitt opp å skrive en omtale fordi jeg ser at det er så mange tråder at jeg ikke aner hvor jeg skal skrive det jeg vil, og jeg orker ikke lese gjennom alt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Leseåret 2011 har vært helt spesielt for meg - jeg har lest mye som jeg aldri ville ha vurdert om jeg ikke hadde fått råd og anbefalinger fra andre bokelskere. Noen nedturer, men flere flotte leseopplevelser!

Jeg slutter meg til alle gode ønsker for det nye året, og skulle også gjerne ønske at vi fikk et mer oversiktlig system når det gjelder nye tråder. Dessverre tror jeg denne ulempen er noe vi må leve med - hvordan i all verden skal vi hindre folk i å starte nye tråder? Det kommer stadig nye bokelskere som vil si sitt om den boka de har lest, uavhengig av hva andre har sagt før. Den eneste løsningen jeg kan tenke meg, er å sette en maksimumsgrense for hvor mange tråder som kan opprettes for en enkelt bok, og så "blokkere" for ny tråd dersom den aktuelle boka har nådd denne grensen.

Bare en tråd per bok virker trøblete for meg; de mest leste bøkene ville da være omtalt i en tråd som nærmet seg det uendelige, og som ingen ville ha ork til å lese grundig nok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er redd du har rett. Jeg har tenkt litt i samme retning som deg for å finne en løsning på problemet, å lage tidsbegrensinger på tråder. Altså, når en tråd opprettes, så varer den ett år, og ingen nye tråder om samme bok kan opprettes. Når det har gått et år, sperres den aktuelle tråden, og man kan opprette en ny. Dog er jeg redd det er et så strengt system at det ville skremme folk fra å bli medlem her, eller i alle fall å delta i diskusjoner, og det vil vi jo ikke heller.

Jeg må også si at jeg har litt mer overbærenhet med de som starter en tråd med et ordentlig innlegg, et innlegg med flere tanker og begrunnelser, substans. De som uansett bare skal skrive "bra bok" eller "dårlig bok" eller noe annet i den stilen burde jo virkelig kunne gjøre det i en annen tråd. Vil man skrive noe med innhold, meninger og tanker kan jeg tross alt forstå at det ikke passer inn hvor som helst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt tydelig nå hva den største utfordringen for 2012 blir her på bokelskere. Får inderlig håpe at dette blir lest og etterlevd. God jul, Solvig og takk for mye inspirerende bokprat i år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En annen måte å få bukt på de mange trådene for 1 bok, er å fjerne tekstboksen under boken. Med beskjed om å bruke tråden til som allerede er opprettet til å videre diskusjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det beste forslaget som har kommet frem i denne debatten så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag, Kirsten. Det vil sette en stopper for alle disse unødvendige trådene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Riktig god jul til deg også, Brit! Dette året har også for meg vært et fantastisk leseår med mer variert litteratur enn før takket være bokelskeres tips og en ny hobby: snoking på bruktbokhandler.

Når det gjelder forbedringsønsker, så går ikke det først om fremst til administratorene, men til medlemmene. Slutter meg til det som flere har sagt om i større grad å benytte tråder som allerede er opprettet i stedet for stadig å lage nye. Vi kunne kanskje også være flinkere til å diskutere bøkene - det blir ofte lite diskusjon.

Førjulslesingen blir veldig "stykkevis og delt", så jeg har funnet fram Piet Heins gruk. Der fant jeg dette som jeg synes passer godt som en påminnelse i all travelheten:

LEV LIVET LANGSOMT
Huskevers

Folk har for travlt med for mange ting,
og det er en evig skam.
Et liv er en flod, som skal rinde i ro
for at afsætte frugtbart slam.
Der er meget for lidet af ingenting
på alt for manges program.

God jul til alle sammen, med eller uten bøker!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Takk for en betimelig påminnelse, Bjørg!
Jeg kom på et til av Piet Hein, med samme budskap - og solen har snudd!

LEV LIVET LANGSOMT
Tanke på sommerstranden

Der findes visse
ting, man må
la være at haste
for at nå.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig i det du skriver her, Bjørg. Det er nok først og fremst vi bokelskere som kan bidra til en enda bedre side. Takk for "huskevers" av Piet Hein. Ord til ettertanke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var et herlig sitat.... Og en fin link..
bokelskere.no er en kjempefin mulighet til å finne nye kilder som en kanskje ikke hadde funnet ellers.
God jul og et godt og fredfult nyttår ønskes dere alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ønsker deg en Riktig God og Fredelig Jul. Stiller meg bak dine ord. Her har jeg også fått tak flere godbiter som ellers ville gått meg hus forbi. Kommer til å slappe av i dag, imorgen må jeg hente resten av Julenissens gaver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ønsker deg en fin julehøytid, Kirsten og takk for inspirerende bokprat i 2011. Det jeg vil huske best er den fantastisk morsomme tråden om "KJERNENE". Vi får kanskje oppfølgeren på nyåret?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at jeg har allerede ønsket deg en god jul. Den 20 des. var jeg ute med bilen for skifte til vinterdekk. Det tok 1 døgn. Måtte overnatte hos en venninne i byen. Det var ikke bare bare å kjøre 4 mil på sommerdekk. Men før jeg kom så langt så ramlet jeg og slo korsryggen og er litt omtåket enda. Nå er all snø borte og det er 9 grader ute!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe så uheldig. Håper du blir bedre snart slik at ikke ryggen ødelegger for julefeiringen. Finn noe oppbyggelig å lese, Kirsten og kos deg så godt du kan. Vel møtt til mer "bokprat" i 2012.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk og jeg har lånt mange bøker på biblioteket. Forventer at julenissen kommer med mange bøker. Så jeg er reddet. Er nesten ferdig med bingeduken til min niese's Hardanger Drakt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Ønsker deg også en Riktig God og Fredelig Jul. Kommer til prøve med kjerner til våren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølv om eg ikkje har vore så lenge her inne, vil også eg ynskje alle ei

GOD JUL!

  • og eit Godt Nytt År med mange gode leseopplevingar!
Godt sagt! (4) Varsle Svar

God jul, Hilda og vel møtt til mer bokprat i 2012

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God jul og godt nyttår!

En spesiell hilsen til dem som følger meg og dem som jeg følger + til dem som jeg har vært i "kontakt" med via ymse diskusjonstråder her inne :)

Min julelesning blir siste halvdel av Knausgårds "Min kamp 6" og
"Hamsun i Tromsø V - Rapport fra den 5. internasjonale Hamsun-konferansen, 2011" (Årets bokutgivelse i Hamsun-Selskapets skriftserie).

Ja, og så noen julehefter:
Stomperud, Blondie, Knoll og Tott, Smørbukk, Snøfte Smith.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Julehefter hører med. Legger gjerne ved et hefte i julegavene til "de store gutta". Blir alltid mottatt med glede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God jul og et godt nytt leseår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God jul, Tilla og takk for mye god bokprat i 2011

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var en hyggelig tråd du har startet Brit :)
Jeg vil tro det ikke finnes noen bok-nettsteder som er i nærheten av dette her bl.a. for å få inspirasjon, leselyst og ikke minst få mange herlige boktips.
Mange av de bøkene jeg har lest siden jeg ble medlem hadde jeg nok aldri funnet fram til på egen hånd, og da snakker jeg spesielt om eldre litteratur.
De av dere som har dratt i gang samlesing og laget tidsintervaller på lesingen, det har og er fabelaktig :) En stor takk til dere ;)

Det er så mange "nesten glemte", gode og verdifulle bøker som fortjener nye entusiastiske lesere, som oss.
Det er da det er så flott at vi kan dele gleden med hverandre her på Bokelskere når en finner ei bok eller en forfatter en ble begeistret for.

"Er det noe vi kunne tenke oss å forbedre i 2012? Det er jo først og fremst vi som er brukere av nettstedet som kan gi "administratorene" tips om eventuelle forbedringer.

Da må jeg nok repetere meg selv fra tidligere, og mitt ønske er å gjøre forbedringer ang. de mange tråder om samme tema eller bok.
Bokelskere som har vært her en stund og vært aktive kan nok fort gå litt lei når tråder blir startet igjen og igjen...
Jeg ønsker også alle en god jul, selv om vi ikke er der enda :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Helt enig, Karen. Det er nok først og fremst bokelskerne som kan forbedre seg i 2012. Ser fram til mye god bokprat på nyåret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg slutter meg fullt ut til alle lovordene som allerede er sagt! Jeg får så mye glede av å være her - alle tipsene, diskusjonene og det å kunne ha oversikt over mine bøker og bokønsker. Også det å finne bokskatter på bruktmarkedet er blitt en kjærkommen hobby. Jeg har lest mye god litteratur som jeg neppe hadde oppdaget uten dere.

Som du så riktig sier,Karin:
Det er så mange "nesten glemte", gode og verdifulle bøker som fortjener nye entusiastiske lesere, som oss.

Når det er sagt, har jeg to små ønsker for det nye året:
- Kan vi bli flinkere til å hekte oss på boktråder som allerede finnes. Jeg ser at det kan være gode grunner til å åpne en ny tråd. Men klikk på boken og se om det er en tråd der innlegget ditt passer, før du starter en ny. Det gjør diskusjonene enda bedre :-)
- Jeg ønsker meg funksjonen favoritt-lister, på samme måte som vi har favoritt-sitater. Det finnes mye god og nyttig informasjon i mange av listene. Å kunne samle sine favoritter, og få dem frem med ett tastetrykk, hadde vært supert! Dette er det en tråd om her

God jul alle sammen!
Og tusen takk for at dere har bidratt til et berikende leseår for meg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for mye god bokprat i 2011, Lillevi. Ser fram til et nytt leseår og nye flotte bokopplevelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk i like måte, Brit!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2011 har vært et fantastisk leseår for meg også, mye takket være godt selskap og gode innspill fra andre bokelskere. Jeg ønsker ingen forandringer på dette nettstedet, det er jo opp til oss brukere å fylle sidene med godsaker.
2012 blir det store Dickensåret. Jeg har nettopp hentet David Copperfield og Great Expectations i lydbokutgave på tilsammen 42(!) cd'er. Litt skal man jo ha å pusle med.
God jul alle sammen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg fikk vite om dette nettstedet. Jeg har ikke angret en dag på at jeg meldte meg inn. Jeg har fått mange tips fra andre bokelskere. God Jul og et riktig Godt Nytt År til dere alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God jul og godt nyttår!! :O)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL