Jeg leser Bli Bjørk av Mette Karlsvik og i bilen surrer lydboken Den store Pulverheksboka.
Viser 27 svar.
Leser Julemysteriet av jostein Gaarder - som vi har har hatt tradisjon på siden jula -93 nå... :) Som student blir det mangel av lesing gjennom året, så når julen og ferien kommer er det mange bøker på vent. Har faktisk startet opp med serien true Blood...
Pilgrimsreisen av Paulo Coehlo, samt lydboken Norwegian Wood av Haruki Murakami. Har nylig blitt helt hektet på Murakami, og jeg anbefaler derfor alle om å prøve han ut. Vil i første omgang anbefale Kafka på stranden!
Jeg har akkurat begynt på Sommeren da alt hendte av Thor Edwin Dahl. Blir ikke mest lesing i julestria, ser frem til lange lesedager i romjula. :O)
Vekselvis koser og irriterer meg gjennom "Hothouse flower" av Lucinda Riley. Bare jeg blir ferdig med den, fortsetter jeg på Bill Brysons fornøyelige "A short history of nearly everything".
Ellers har jeg brukt en del tid på Aftenposten og Dagbladets Magasinet, sistnevnte med en fint intervju med Ingrid Espelid Hovig.
Xinran: Tapte døtre .....Om kinesiske mødre som vert fråtekne døtrene sine...
Jeg leser "Blodleie" av Johan Theorin. Siste boka som er kommet ut av han.
Har akkurat lest første kapittel i: Jo forter jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesdatter Skomsvold
Nå hører jeg på lydbok, mens jeg kan gjøre andre ting. Boka har jeg lest for mange år siden. Det er Kirsti Grundvig som leser om Rebecca av Daphne Du Maurier, og det gjør hun utmerket.
For min eigen del les eg Pianolærerinnen av Janice Y.K. Lee, ellers går det mykje i Pulverheksa her og :)
Eg har Ruben W. Eliassen "Vi dør så sakte", og Bjørn Sortland "For så høgt har eg elska" liggande. Håpet var at eg skulle klara å bli ferdige med dei, sånn at eg kjem meg på biblioteket før jul. Men eg kjenner eg er ikkje heilt på det planet i helga. Har også "Carambole" av Håkan Nesser på iPoden, og den surrer og går mens eg gjer husarbeid.
Denne helgen blir det også meg og Knausgård.( nr 6 ) Er litt lei den tykke boken akkurat nå, tok en pause hele uken nå. Skal se om jeg får tilbake gnisten, i løpet av helgen.
Fortsetter med Sultekunstnerne av Finn Skårderud, veldig interesant bok om spiseforstyrrelser, her ser han på kulturelle og historiske personers forhold til kropp og mat. På Ipaden leser jeg Savage Son av Corey Mitchell, den sanne historien om en rikmannssønn som prøvde og delvis lyktes med å drepe hele sin familie. Om jeg blir ferdig med de så begynner jeg nok på A christmas carol av Dickens, trenger litt julestemning siden snøen ikke har kommet ennå.
Hyttetur denne helga, og da rekker man litt av hvert. Selve lesingen foregår i "Martyr", Rory Clements thrilleraktige krim fra 1580-tallets London, som merkelig få bokeskere later til å ha oppdaget ennå. I bilen opp og ned koser vi oss med Dickens julefortelling og Hammets malteserfalk. Og til å komplettere det hele har vi Jon Michelets "Mordet på Woldnes"på lydbok, glimrende lest av Trond Brænne.
Jeg begynte på Jens Lapidus - Livet Deluxe forrige helg, og holder fortsatt på med denne. Liker denne forfatteren. Har lest de to første bøkene av serien, blir spennende å se hvordan det går med denne trilogien.
Jeg kommer nok ikke til å ha tid til å lese så mye denne helgen, men kan du fortelle en gammel dame hvorfor du og andre til tider innleder en setning med #, slik du gjør her? Jeg har inntrykk at den særlig stammer fra Twitter, - eller?
Helt riktig at # stammer fra Twitter. Tvitres der!
Jeg er ualminnelig treg av meg, for jeg skjønner ennå ikke hva det betyr når man bruker det eller hvorfor man gjør det! ???
Jeg er ikke på twitter, men har forstått det sånn at # foran et ord, gjør at ordet markeres som søkeord. Skriver jeg #Huvenes, vil f eks Fred Huvenes få dette fram på sin Twitter, kanskje....altså se at noen snakker om ham. Det er noe i den dur, er ikke helt sikker på hvordan det virker, men er man med på konferanser osv, vil de gjerne at man twitrer positivt om konferansen og bruker #navn for at dette skal "synes". Tegnet kalles hash tag.
Men det er sikkert noen som vet mer om dette enn meg :)
Aha! Takk skal du ha! Det var interessant å vite! :-)
MiaMaria har i all hovedsak rett, men tegnet brukes ikke for at den som omtales skal se det lettere, til det bruker man alfakrølltegnet foran navnet som i f.eks. @Jenny. # brukes for å gjøre det letter å søke opp et visst ord/navn/uttrykk, og lese hva som har blitt sagt om dette den siste tiden. Det brukes altså ikke bare om personer, men om ord og steder. Hvis jeg vil si noe om bokelskere på twitter, skriver jeg om det og markerer #bokelskere slik, og dermed kan andre lesere trykke på bokelskere på tweeten min, og se hva andre har å si om saken.
Takk :)
Det har jeg lurt på også. !!!#####. Jeg har sett noen bruke tegnet , når det er noen som er sinte, i tegneserier osv. Stemmer det tro.?
Helt riktig at # brukkes som banneord i tegneserier.
Ja, det stemmer, men det er vel ikke akkurat det det betyr her;) Hadde vært kjekt å vite ... Er det liksom en form for kolon, slik Dagbladet for en del år siden begynte å skrive kolon før en overskrift, - uten at det sto noe foran, som det vanligvis gjør når man setter et kolon. Er det der vi er, at det nærmest betyr "her starter det"?
ingenting?